3 syytä käydä Eatos Mexican dinerissa
Elisabeth Heinrichs toukokuu 11, 2016

Töölönlahdenkadulle, aivan rautatieaseman ja Töölönlahden puiston viereen, on hiljattain noussut toinen toistaan kiinnostavampia ruokapaikkoja: australialaisesta meksikolaiseen. Lue aikaisempi blogikirjoitukseni alueesta täältä. Tällä kertaa sain kutsun tutustumaan alueen meksikolaiseen, Eatos Mexican Dineriin, ja esittelen tässä kirjoituksessa kolme syytä miksi sinunkin kannattaa tässä ravintolassa käydä.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Suosikkiannokseni Eatoksessa: quesadilla – tinga de pollo. Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs
Taco – carnitas. Kuva: Elisabeth Heinrichs

Tarjonta

Tutustumiskäyntini aikana sain maistaa pieniä annoksia Eatosin laajasta menusta. Vaikka omasta mielestäni nämä annoskoot olivat riittävän suuria, sain kuulla että ne yleensä ovat reilumpia. Tästä ruokapaikasta et siis lähde nälkäisenä. Omat suosikkini olivat kuvan kanalla täytetty puolikuun muotoon taitettu vehnä- tai maissitortilla, eli quesadilla ja jälkiruoat: churros con chocolate & helado de vanilla.

Helsingin Sanomien Nyt -liite on myös kehunut ruokapaikan tacoja koska itse tortilla on tuore ja liha mehukas ja maistuva.

Churros con chocolate. Kuva: Elisabeth Heinrichs
Churros con chocolate. Kuva: Elisabeth Heinrichs

 

Palvelu

Henkilökohtaisen käyntikerran aikana minulta kysyttiin peräti viisi kertaa kuulumisia ja mitä mieltä olin ruoasta. Minut huomioitiin heti kun astuin ravintolaan, ja palvelu oli koko ruokailun ajan sydämellinen.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

 

Sijainti

Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut, mielestäni junaradat ovat satamien veroisia kohtaamispaikkoja, jossa mieli lepää kun ihmisiä seuraa ikkunasta. Junaradan lisäksi, tämä ruokapaikka löytyy uuden ja hyvin keskeisen puiston tuntumasta. Töölönlahden puisto viettää avajaisiaan kesäkuun Helsinki-päivänä. Töölönlahden Finlandiatalon takainen puistoalue on ollut hyvin pitkään välitilassa, mutta nyt sinne on rakennettu tilapäinen, toiminnallinen puisto.

 

Joko sinä olet tutustunut tähän uuteen alueeseen Helsingissä?

 

Eatos Mexican Diner, Töölönlahdenkatu 3, http://eatos.fi/