3 x Lasten Helsinki
Guest Blogger toukokuu 22, 2015

Visit Helsinki, yhdessä bloggaajien kanssa, on lanseerannut Lasten Helsinki –karttaesitteen, joka sisältää lapsiperheiden parhaat tärpit yhdessä puuhailuun. Me saimme tästä esitteestä ensipuraisun ja pääsimme tutustumaan kohteisiin. Tällä kertaa kohteiksi valikoitui Kiasma, ravintola Kiila, sekä Luonnontieteellinen museo.

Luonnontieteellisen museo

Yksi tuttu paikkahan siellä jo oli, sillä vierailimme jo syksyllä ”eläinmuseossa”. Lapsia se ei haitannut lainkaan, vaan he viettivät siellä mielellään taas aikaa.

Helsingin Luonnontieteellinen museo on yksi mielenkiintoisimmista kohteista lapsiperheille. Museo, jossa saa sekä katsoa, että koskea ja ennen kaikkea interaktiivisesti osallistua näyttelyihin on loistava valinta.

Luonnontieteellinen museo. Kuva: Elisa Clarén
Luonnontieteellinen museo. Kuva: Elisa Clarén
Kuva: Elisa Clarén
Näyttelytiloihin on rakennettu kurkistusluukkuja, tutkimuspaikkoja ja erilaisia pelejä. Kuva: Elisa Clarén

Lapset ovat luonnostaan uteliaita ja näinollen oppivat tärkeitä asioita leikin varjolla. Pojat on poikia, joten erityisesti kiinnosti kurkkia, miltä näyttää eri eläinten oksennuspallot ja ulosteet.

Kuva: Elisa Clarén
Tyttöjä sen sijaan kiinnosti enemmän rauhallinen kokoaminen ja tutkiskelu. Kuva: Elisa Clarén

Luonnontieteellisen museon kahvila on tervetullut ja kohtuuhintainen keidas kierroksen jälkeen. Vaihtoehtoisesti voit tankata kierrosten välilläkin, sillä uskokaa kun sanon, että täällä voi viettää todella koko päivän!

Kuva: Elisa Clarén
Museon ylimmässä kerroksessa on myös mahdollista nauttia omat eväät siihen varatussa paikassa. Kuva: Elisa Clarén

Luonnontieteellinen museo, Pohjoinen Rautatiekatu 13www.luomus.fi

Kiasma

Toinen kohteistamme oli nykytaiteen museo Kiasma, joka löytyy myös Lasten Helsinki-kartasta. Aluksi hieman epäröin tätä kohdetta, mutta onneksi en tuonut epäröintiäni julki, sillä lapset todella pitivät Kiasmasta.

Kuva: Elisa Clarén
Kiasma-Monsterin kierros on lapsille suunniteltu elämyksellinen reitti Kiasman kokoelmanäyttelyyn. Kuva: Elisa Clarén

Kierrokselle voi ostaa opastetun käynnin tai sen voi vaihtoehtoisesti kulkea läpi itse. Me löysimme alkupisteen helposti ja jatkoimme siitä merkittyä reittiä etsien Monsterin suosikkiteoksia.

Kuva: Elisa Clarén
Yllättävän hyvin lapset ymmärsivät, että täällä ei saa kaikkeen koskea. Kuva: Elisa Clarén

Näyttelyisen suurimmiksi hiteiksi nousivatkin meillä Wirkkalan kultainen lattia, valotaide, sekä ”äiti katso täällä on minecraft-tyyppi!”. Itse ihastuin Mapplethorpen taiteeseen.

Kiasmassa ei saa ihan koko päivää lasten kanssa vietettyä, sillä kierros on suhteellisen lyhyt. Suosittelenkin ottamaan sen osaksi esimerkiksi 6.6.2015 järjestettävää skidipäivää.

Kiasma, Mannerheiminaukio 2, www.kiasma.fi

Ravintola Kiila

Lasten Helsinki-karttaan on kerätty myös lapsiystävällisiä ruokapaikkoja ympäri Helsinkiä ja me sammutimme nälkämme ravintola Kiilassa. Kiilan upea näkymä Mannerheimintien ja Aleksanterinkadun risteykseen on omiaan viemään lasten mielenkiinnon ruokaa odotellessa. Ruoka tuli pöytään, kuin huomaamatta.

Ravintola Kiila. Kuva: Elisa Clarén
Bongailimme ratikoita ja hälytysajoneuvoja, sekä seurasimme ihmisvilinää. Ravintola Kiila. Kuva: Elisa Clarén
Kuva: Elisa Clarén
Kuva: Elisa Clarén
Kuva: Elisa Clarén
Kuva: Elisa Clarén

Erillistä lasten listaa ei löydy, mutta herkulliset annokset saa kyllä tilattua lapsille sopivassa koossa. Näin allergiaperheen kannalta voin kertoa, että esimerkiksi burgerin saa gluteenittomana ja henkilökunta tarkistaa ystävällisesti allergeenit pyydettäessä.

Ravintola Kiila, Kalevankatu 1, www.ravintolakiila.fi/

Kirjoittanut: Elisa Clarén

Lue lisää vieraskynä Elisasta