3 x upeat vuokrattavat saunat Helsingissä
Guest Blogger huhtikuu 1, 2016

Monella kerrostaloasujalla Helsingissä ei välttämättä ole omaa saunaa, ja taloyhtiön saunavuorotkin voivat olla kortilla. Ja vaikka sauna kotoa löytyisikin, sen laudekapasiteetti ei välttämättä riitä saunaillan järjestämiseen isommalle porukalle. Onneksi Helsingistä löytyy paljon vuokrattavia saunatiloja, joissa viihtyy helposti koko illan!

Yksi Iso Roban porttikongeista johtaa tyylikkääseen Roba Loungeen. Kuva: Venuu.fi
Yksi Iso Roban porttikongeista johtaa tyylikkääseen Roba Loungeen. Kuva: Roba Lounge
Roba Loungen saunatiloissa on näyttö, joten leffaa tai urheilumatsia ei tarvitse keskeyttää saunomisen ajaksi. Kuva: Roba Lounge
Roba Loungen saunatiloissa on näyttö, joten leffaa tai urheilumatsia ei tarvitse keskeyttää saunomisen ajaksi. Kuva: Roba Lounge

Roba Lounge

Et ehkä tiennyt, mutta yksi Iso Roban porttikongeista johtaa tyylikkääseen Roba Loungeen. Päivisin tila sopii tasokkaaksi kokoustilaksi, mutta iltaisin se muuntautuu hämyisän tunnelmalliseksi sauna- ja oleskelutilaksi.

Roba Loungessa kaikki on mietitty pienintäkin yksityiskohtaa myöten eikä wow-efektiä voi välttää. Yksi omintakeisimmista yksityiskohdista on lepoalkovi, jonka oviaukko on ympyrän muotoinen. Lisäksi Roba Loungen saunatiloissa on näyttö, joten leffaa tai urheilumatsia ei tarvitse keskeyttää saunomisen ajaksi. Toisin sanoen kyseessä on likipitäen täydellinen tila sekä rentojen saunailtojen että tyylikkäiden juhlien järjestämiseen.

Roba Lounge, Iso Roobertinkatu 10, www.robalounge.fi

 

Helsingin Kaivopuiston edustalla sijaitseva Uunisaari on tunnelmallinen kohde vuoden ympäri. Kuva: Uunisaari
Helsingin Kaivopuiston edustalla sijaitseva Uunisaari on tunnelmallinen kohde vuoden ympäri. Kuva: Roni Tamminen
Kuva: Uunisaari
Kuva: Roni Tamminen

 

Uunisaari

Helsingin Kaivopuiston edustalla sijaitseva Uunisaari on tunnelmallinen kohde vuoden ympäri: kesäisin saaren hiekkaranta ja kalliot kutsuvat nautiskelemaan, kun taas talvella saarelta voi ihmetellä arktista merta.

Uunisaaren ravintola on varmasti monelle tuttu, mutta Uunisaaresta löytyy myös vuokrattavat saunatilat, jotka ovat käytössä vuoden ympäri. Talvisin rohkeimmille on tarjolla mahdollisuus pulahtaa hyytävän virkistävään avantoon löylyjen välillä. Mutta on tarjolla mukavampikin vaihtoehto, nimittäin ulkoporeallas, josta voi ihailla maisemia tai vaikka tähtitaivasta.

Ja jos nälkä yllättää saunojan, Uunisaari tarjoaa myös erillistä Sauna Menua sekä erilaisia pieniä napostelupaloja.

Uunisaari, Pohjoinen Uunisaari, www.uunisaari.com

 

Erilainen on sana, joka kuvaa tätä tapahtuma- ja saunatilaa. Kuva: Vartiovene 55
Erilainen on sana, joka kuvaa tätä tapahtuma- ja saunatilaa. Kuva: Vartiovene 55
Kirsikkana kakun päällä on ulkoporeallas laivan kannella, joka on käytössä ympäri vuoden. Kuva: Vartiovene 55
Kirsikkana kakun päällä on ulkoporeallas laivan kannella, joka on käytössä ympäri vuoden. Kuva: Vartiovene 55

 

Vartiovene 55

Erilainen on sana, joka kuvaa tätä tapahtuma- ja saunatilaa. Kyseessä on nimittäin Suomen valtion entinen sotalaiva, Vartiovene 55, jota voi nykyisin vuokrata yksityis- ja yrityskäyttöön. Tämä vaikuttava teräsvene näyttää ulkopuolelta lähes kolkolta, mutta kätkee sisäänsä viihtyisät ja tyylikkäät oleskelutilat, joissa voi järjestää melkein mitä vaan kokouksista pikkujouluihin ja saunailtoihin. Ja onpa Vartioveneellä vietetty häitäkin!

Vartioveneessä on siis myös sauna, jonka lauteille mahtuu kerrallaan jopa 15 henkeä. Kirsikkana kakun päällä on ulkoporeallas laivan kannella, joka on käytössä ympäri vuoden. Jos olit etsimässä hieman erilaista saunatilaa, taisit löytää etsimäsi.

Vartiovene 55, Hietalahdenranta 19, www.vartiovene55.fi

 

Nämä kolme vuokrattavaa saunatilaa ovat vain pieni pintaraapaisu kaikista niistä saunatiloista, joita Helsingistä löytyy!

Saunatilat Helsinki

Kirjoittanut Suvi Joensivu.

Lue lisää vieraskynä Suvista