4 syytä palata Fleuristeen
Elisabeth Heinrichs maaliskuu 10, 2016

Jo vuonna 2012 kirjoitin blogikirjoituksen siitä, miksi juuri tässä helsinkiläisessä kahvilassa kannattaa käydä. Nyt neljä vuotta on mennyt, mutta tämä Design District Helsingin helmi on kimmeltää edelleen kauas. Tässä paikan kuulumisia, ja neljä syytä pistäytyä Fleuristessa uudestaan.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Fleuristessa taide & tuoksut kohtaavat. Kuva: Elisabeth Heinrichs

Ranskalais-suomalainen tunnelma

Tässä kahvilassa sielu lepää koska se on visuaalisesti niin kaunis. Ikkunapaikka on suosikkini – siitä voi seurata Helsingin vilinää ja nähdä päiväunia kuppi kädessä. Sisäpuolella neutraalit harmaat seinät toimivat loistavina kanvaasina vaihtuville näyttelyille, ja kristallikruunu tuo loiston tuntua Uudenmaankadulle. Tämä olohuonemainen kahvila on kodikas, mutta samalla elegantti. Fleuristen omistaja Eija Limnell rakastaa kirjoja ja taidetta, ja tämän takia Fleuristessa järjestetään näyttelyitä, kursseja, konsertteja sekä kirjallisuus-­ ja runoiltoja, joista ilmoitetaan tarkemmin Fleuristen Facebook -sivulla.

 

Tarjonta: kakut, korvapuustit ja tortut

Viimeksi kun kirjoitin kahvilasta, koin että tarjonta oli varsin hyvä – mutta minun on sanottava että neljässä vuodessa se on vain parantunut! Silloin sisäänostetut tuotteet ovat nyt vaihtuneet käsin tehdyiksi, ja kahvilassa kukoistavat kotimaiset kotoisat maut. Pariisilaiset hedelmätortut, quichet ja croissantit toki löytyvät Fleuristesta edelleen.

Kun kysyn paikan suosituimman tuotteen perään, saan suklaakakkupalan ja korvapuustin. Ymmärrän toki miksi: Fleuristen korvapuusteista löytyy hyppynen suolaa, ja sillä on suuri merkitys maussa. Suklaakakku sulaa suussa. Fleuristen omistaja Limnell järjestää nykyään myös leipomiskursseja nimellä Fleuriste Baking Club (60-75€/henkilö). Lounasaikaan kävijät kuulemma suosivat salaattikomboa (18,50€), josta löytyy salaatti, kakkupala ja kahvi.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Fleuristen suosituimmat tuotteet ovat korvapuusti ja suklaakakku. Kuva: Elisabeth Heinrichs

Kahvilapuoti

Fleuristesta löytyy tätä nykyään myös kahvilapuoti, josta saat mukaan Helsingin kahvipaahtimon tuotteita sekä vaihtuvia kirjoja, kortteja ja herkkuja.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Fleuristen kahvilapuoti. Kuva: Elisabeth Heinrichs

Kukkia tilauksesta

Vaikka kukat eivät ole yhtä isossa roolissa Fleuristessa kuin mitä olivat neljä vuotta sitten, kukkasidontakursseja (n. 50€/2h/henkilö) voi edelleen järjestää Fleuristen takahuoneessa. Muutenkin kukat jäävät tästä paikasta mieleen koska ovat viimeisen päälle laitettu esille kahvilassa.

Joko sinä olet tutustunut tähän viehättävään kahvilaan?

Fleuriste, Uudenmaankatu 13, http://fleuriste.fi/