Elisabeth Heinrichs / helmikuu 27, 2012

Kalasatamaan tuleva hyvän ruuan keskus alkaa saamaan muotonsa

Tulevaan kuluttaja-asiakkaita palvelevaan ravintola- ja ruokakulttuurikeskukseen Teurastamoon on valittu ensimmäiset yrittäjät tarjouskilpailun kautta. Syksyllä avattavaan keskukseen, joka sijaitsee Tukkutorin vanhoissa teurastamon punatiilirakennuksissa, tulee kohtuuhintaisia ravintoloita, kahviloita, tapahtumatiloja, torialue, myymälöitä ja ruokakulttuurikeskus.

Lähde: World Design Capital 2012

Kulttuurikeskuksessa harrastajat ja ammattilaiset tutustuvat ruokakulttuuriin, löytävät ruoasta elämyksiä ja hankkivat tietotaitoa. Aluetta kehitetään tulevaisuudessa aktiiviseksi jatkeeksi kaupungin muille tyylikkäille kulttuuritiloille kuten Kaapelitehtaalle, Korjaamolle ja Suvilahdelle. Teurastamon alueelle avataan ensi syksynä Kellohallin tapahtumatila, joka toimii designpääkaupunkivuoden ruokaa- ja designia yhdistävien tapahtumien päänäyttämönä.

Lähde: Helsingin kaupunki

Vuonna 1933 rakennetun keskuksen tiloja koskevaan tarjouskilpailuun saapui 14 hakemusta. Saapuneiden hakemusten joukosta on valittu neljä yritystä, jotka tulevat toimimaan hyvän ruoan merkeissä Teurastamon alueella. Teurastamon tarjouskilpailussa painotettiin enemmän persoonallisia ideoita, kuin tarjottua vuokrasummaa. Valinnan takana olivat kasvatustieteen tohtori ja yliopettaja Vesa Heikkinen, muotoilija Hannu Kähönen, Tukkutorin toimitusjohtaja Timo Taulavuori sekä ruokakulttuuristrategian projektipäällikkö Ville Relander.

Lähde: Helsingin kaupunki

Valitut yritykset aloittavat aikaisintaan syksyllä 2012 riippuen rahoitus-, remontti- ja sopimusneuvottelujen kehittymisestä. Nyt valinnan jälkeen näiden yritysten kanssa jatketaan neuvotteluja tulevasta toiminnasta ja  tilojen remontoinnista. 

Valitut toimijat ovat:                                                                   
• Lihakauppa Roslund Ky ”Teurastamon Portti”: bistro, grilli, puoti ja perinteinen lihakauppa
• Ho’s Food: Kiinalaiseen katukeittiökulttuuriin pohjautuva ravintola
• B-Smokery: Ravintolapäivästä aloittanut etelävaltiohenkinen garage -ruokala
• A21 ”Flavour Studio”:  Kokki- ja cocktailkoulu, jossa opetetaan ruoan ja juoman yhdistämistä ainutlaatuisella tavalla

Teurastamon tiloissa toimivat jo:
1. Antto Melasniemi/Marrot Oy (tapahtumajärjestäjä&ravintola).
2. Pasta Factory   (tuorepastatehdas)
3. Kakkugalleria (kahvila&leipomo)

Maltatko odottaa syksyyn asti pääsyä tähän innovatiiviseen hyvän ruuan keskukseen?