Bloggaajat

Visit Helsinki -matkailublogi antaa paikallisen ja syvemmän näkökulman HEL YEAH -kaupunkikulttuuriin: ruokaan, designiin ja luontoon Helsingissä. Blogia kirjoitetaan omiin kokemuksiin pohjautuen ja sitä ylläpitää Visit Helsinki. Tutustu bloggaajiimme!

Elisabeth Heinrichs

1958287_10153957806815650_2041593543_nMunkasta kotoisin oleva kaupunkilaistyttönen, joka tykkää kirjoittamisesta. Liikkuu kaupungissaan mieluiten ratikalla, koska sieltä näkee mitä Helsingissä tapahtuu ja pystyy seuraamaan kaupungin sykettä. Kirjoittajan lempituoksu tulee mereltä – se on raikas meri-ilma, joka on aina ollut läsnä kirjoittajan elämässä. Arvostaa hyvää ruokaa ja uskoo vankasti siihen, että Helsinki on ruokamatkailukohde. Blogiin Elisabeth kirjoittaa ruoka-aiheista.

Mikä helsinkiläinen paikka olisin

Kirjoittajan suosikkipaikkoihin Helsingissä kuuluu Munkkiniemi, jossa voi kävellä mm. Kjell Westön jalanjäljissä pitkin kaunista rantaa, nauttia luonnosta, syödä hyvin, juoda hyvää kahvia ja nostalgisesti muistella lapsuutta.

Elisabethin blogikirjoitukset

Riitta Kokkonen

RiittaMuotoilija/matkailija/esteetikko, joka inspiroituu selkeistä linjoista, orgaanisista muodoista, valkoisesta väristä, rock musiikista ja Patti Smithistä. Bloggailee designista ja arkkitehtuurista Helsingissä.

Mielestäni parasta Helsingissä

Parasta Helsingissä ovat pienet persoonalliset designputiikit, kaupungin arkkitehtuurin kerrostumat, meri ja kesäiset valkeat yöt Helsingin kaduilla.

Riitan blogikirjoitukset

Marketta Lehtonen

MarkettaAlun perin toiminut matkailu- ja kongressitoimistossa matkailuneuvonnassa ja nykyään mm. ylläpitää Helsingin tapahtumakalenteria blogin kirjoittamisen ohessa. Kiinnostuksen aiheita ovat erilaiset näyttelyt sekä kaupunki- ja kulttuuritapahtumat – genrellä ei niinkään ole väliä. Kulttuurin lisäksi matkailu ja vieraat kielet lähellä sydäntä.

Mikä helsinkiläinen paikka olisin

Jokin kantakaupungissa sijaitseva, hieman rapistunut jugend-rakennus, jonka rautaporttiin olisi taottu rönsyilevä kukanvarsi ja parvekkeen alta pilkistäisi ilkikurinen sammakko.

Marketan blogikirjoitukset

Johanna Vilhunen

Johanna VilhunenSynnyinseudun korpi- ja suomaisemat sekä kodin lähellä sijaitseva Kalevalakylä imivät kirjoittajan mukaansa tutkimaan suomalaista perinnekulttuuria ja tuhansien tarinoiden synnyinsijaa, metsää ja luontoa jo nuorena. Hän asteli vuosia sitten Helsinkiin seikkailijan saappain ja pyrkii yhä vieläkin näkemään kohteita ensikertalaisen silmin. Keskuspuisto, Lammassaari, Ruutinkoski ja Helsingin saaristo tekivät vaikutuksen välittömästi. Työ- ja vapaa-ajan matkat taittuvat usein pyörällä. Ulkoilmanautiskelijan liikkumisvälineet vaihtuvat vaellus- ja kiipeilyvermeistä joogamattoon ja mieltä on hyvä lähteä tervävöittämään Helsingin lukuisiin näyttelyihin, leffafestareille ja keikoille. Siivouspäivällä ja kirpputoreilla annetaan hyvän kiertää ja aina vain löytyy ihana kahvila tai ravintola ihmiselle, joka on ikuinen matkalainen.

Mikä helsinkiläinen paikka olisin

Minimalistinen Hattusaari tai Haltialan kotieläintilan rauhaisa Ruutinkoski.

Johannan blogikirjoitukset

Laura Saksala

LauraSaksalaTurussa syntynyt, mutta Helsinki on ollut rakas kotikaupunki jo hyvän tovin. Rakastaa Helsingin eloisaa kaupunkikulttuuria, jota kaupunkilaiset uudistavat jatkuvasti luomalla uusia ilmiöitä ja tapahtumia. Lauran koti on Kallion sydämessä Karhupuiston kulmalla. Viihtyy kaupunginosan rennossa ja hieman boheemissa ilmapiirissä erinomaisesti. Nauttii kaupunkitapahtumista, uusien kahviloiden ja ravintoloiden testaamisesta sekä huolella suunnitelluista ja valmistetuista aterioista ystävien kanssa kotona. Taiteet, kuten musiikki, teatteri ja moderni kuvataide, sytyttävät niin Helsingissä kuin maailmalla. Kotona viihdyttää energistä ja sosiaalista Cornish Rex -rotuista kissaa Hiskiä.

Mikä helsinkiläinen paikka olisin

Kesäinen Karhupuisto Kalliossa. Hieman unelias, verkkainen, aurinkoinen ja lämmin, rauhallisella puheensorinalla täytetty puisto on kesäaamujen ja -iltapäivien suloinen olohuone. Puistossa Laura syventyy kirjaan tai lehteen kahvin tai Helsingin Jäätelötehtaan herkkujen kera tai vain seuraa Kallion elämän kulkua.

Lauran blogikirjoitukset

Marianne Saukkonen

marianneHelsinkiläinen perheenäiti, rakastaa merta ja rantoja, tapahtumia ja kahviloita. Veneilee, matkustaa ja retkeilee Helsingissä perheen kanssa. On kiinnostunut kaupunkitapahtumista, kulttuurista ja sisustuksesta. Vuosaaren rannat ja ulkoilualueet ovat tuttuja lenkki- ja leikkimaastoja. Kirjoittaa blogiin tapahtumista ja kaupunkikulttuurista, myös perhenäkökulmasta katsoen.

Lempipaikkani Helsingissä

Pihlajasaari; upea keidas keskustan tuntumassa mutta kuitenkin lähes avomerellä. Sinne pääsee niin omalla veneellä kuin yhteyslautalla. Hiekkarantaa, kauniita kallioita, upeat maisemat, viihtyisä ravintola ja Helsingin paras tilaussauna.

Mariannen blogikirjoitukset

Leena Karppinen

Leena KarppinenKotikaupunkiinsa hurahtanut kolmannen polven helsinkiläinen. Taide, valokuvaus, arkkitehtuuri, pyöräily ja innovatiiviset ihmiset ovat lähellä sydäntäni. Kahden lapsen myötä olen löytänyt jälleen uusia puolia ihanasta Helsingistäni. Kolmevuotias esikoiseni ja puolivuotias vauvani opettavat minua taas katsomaan kaupunkia lapsen silmin, ja kiipeämään Mantan patsaan merileijonan selkään!

Mielestäni parasta Helsingissä

Helsingissä parasta ovat erilaiset kaupunkitapahtumat, museot, raaka merituuli, saaret, eri aikakausien arkkitehtuuri ja ihmiset. On ihanaa istua yhdessä lempikahviloista, nauttia kuppi hyvää kahvia ja vaihtaa samalla kuulumiset kahvilan työntekijöiden – ja asiakkaiden kanssa.

Mia Halmén

miaUrbaani helsinkiläinen, jonka elämä pyörii hyvin pitkälti matkailun ympärillä. On opiskellut matkailua ja tehnyt töitä Helsingin matkailun parissa. Viettää vapaa-aikaa matkustellen ja matkoja suunnitellen. On myös aktiivisesti mukana Reilun Matkailun Yhdistyksen toiminnassa. Jäljelle jäävän ajan viettää tanssisalilla, pyörän selässä tai kasvimaalla. Matkustaessa suuntaa kohteisiin, missä on kaunis luonto. Lähelle tai kauas, sillä ei ole väliä.

Mielestäni parasta Helsingissä

Parasta Helsingissä on luonnon läheisyys, monipuolinen tapahtumatarjonta ja innovatiiviset asukkaat jotka jaksavat vuodesta toiseen viedä kaupunkikulttuuria uusille urille ja uudelle tasolle.

Taru Emets

Taru EmetsMatkailijoiden mammahahmo, kärsimätön kielinarkkari ja helposti vaivaantuva valokuvaaja. Teen suurkuluttaja ja nykyään myös kauhea kahvihoro. Piinallinen pilkun paikalleen panija, joka pehmoilee joskus. Elokuvakulttuurin, satamien suolantuoksun ja mikrohistorian häpeämätön rakastaja.

Helsingin kaupunginosista Jätkäsaareen hakeudun yhä uudestaan. Sen merelle avautuva aava, kehittyvä kaupunkikulttuuri ja laivaterminaalin lähdön tunnelma vetoavat omaan levottomuuteeni. Jätkäsaaressa muistan sen, miten paras lääke melankoliaan on – matkustaminen.

Emmi Kallio

IMG_2383Alun perin Espoolainen mutta nyt jo monta vuotta Helsingissä asustellut elämäniloinen seikkailijaluonne. Matkailu on aina ollut lähellä sydäntä opiskelun, työn ja harrastusten kautta. Rakastaa aurinkoisia kesäpäiviä hyvän kirjan parissa, kahvia, luontoa ja merta, urheilua kaikissa muodoissa, vesimelonia ja uusien paikkojen näkemistä ja kokemista.

Mielestäni parasta Helsingissä

Puu-Vallilan, Puu-Käpylän ja Kumpulan värikkäät ja persoonalliset puutaloalueet yllättävät aina. Joka kulman takaa löytyy jotain uutta, olipa se sitten kauniisti koristeltu ikkuna, syreeni joka levittää oksansa ja tuoksunsa kävelytielle tai katumaalaus, joka koristaa ympäristöä .

Päivi Meros

Päivi MerosOlen toiminut paljon taiteilijoiden, tiedemiesten ja yritysmaailman parissa. Nyt olen tapahtumatuottajana Visit Helsingissä. Purkissa onkin Helsinki-päivä Espan lavalla ja edessä kuultaa jo valoisa talven LUX Helsinki tapahtumamme.

Työssäni haluan tarjota ihmisille erilaisia elämyksiä. Uskon vahvasti, että arkikin voi olla juhlaa, kun sitä uskaltaa vain maustaa oikein. Takana on jo kolmenkympin kriisit ja olen oppinut arvostamaan vieläkin enemmän läheisiä ja hyvän tekemistä. Nautin puhtaasta luonnosta ja sen tarjoamasta monimuotoisuudesta. Suomessa erityisesti vuodenaikojen erilaisuudet kiehtovat minua ja samalla tuovat mielenkiintoisia haasteita ratkottaviksi näin tapahtumatuottajan silmin. R. Niebuhrin lausuma viisaus palvelee tässäkin ”Anna minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa, voimaa muuttaa asiat, jotka voin, ja viisautta erottaa nämä kaksi asiaa toisistaan”.

Lukijoille haluan tarjota uusia vinkkejä, kurkistuksia takahuoneisiin ja ennen kaikkea suuria syitä miksi kannattaa tulle nimenomaan Helsinkiin.

Vapaalla vaihdan viihteelle tanssien, nauraen, ruokaillen ja joskus jopa laulellen.

Mikä helsinkiläinen paikka olisin….

Olisin Itä-Helsingin Kallvikinniemi. Siellä tunsin suurta rakkautta ja siihen tunteeseen, jos mihin on ihana palata.

Mari Somero

blogiin_kuvaJunantuoma itä-helsinkiläinen. Kokee Helsinkiä ja maailmaa leikki-ikäisen kanssa ja bloggaa perheille sopivasta tekemisestä kaupungissa. Innostuu isoista ja pienistä kaupunkitapahtumista, museoista ja ulkoilusta Itä-Helsingin merimaisemissa. Arvostaa hyvää ruokaa, teetä ja kestävää kulutusta.

Mikä helsinkiläinen paikka olisin?

Se maisema, jonka olemassa olosta et aiemmin tiennyt. Mutta kun näet sen ensi kerran, ihastut oikopäätä. Tai vähitellen. Löydät sen kulman takaa, merenrannasta, metsästä. Säästöpankinranta, Uutela, Mustavuori. Huomenna jo joku toinen.

Vieraskynät

Otto Lilja & Alex Aalto

promokuvanettiinParikymppiset Otto & Alex ovat hektisen maailmanmatkailun ohessa pystyttäneet tukikohtansa viimein Helsinkiin, Etu-Töölöön ja tehneet sykkivästä pääkaupungistamme itselleen kodin sekä intohimon kohteen. Sisällöntuottamisen sekä vaatekaupassa työskentelyn ohessa Otto pyrkii kokemaan silmät, korvat sekä mieli auki sen ”mitä urbaanissa Helsingissä tapahtuu monipuolisesti juuri nyt” ja jakamaan sen kevyttä huumoria sekä lennokasta meininkiä hyväksikäyttäen myös ruutujen toiselle puolen.

Alexin suurin intohimo sekä työ on valokuvaaminen ja tarinan kerronta kuvien kautta. Näin ollen Alex tallentaa pienet kuin myös suuretkin tilanteet, tapahtumat sekä tarinat kameralleen visuaalisen värikästä tyyliään tietenkään unohtamatta. Tämä pilkettä silmäkulmassa runsaasti omaava kaksikko elää, näkyy ja kuuluu, eikä varmastikaan jätä ketään kylmäksi!

Oton & Alexin oma blogi: www.ottoizakaya.com

Mikä paikka olisit Helsingissä?

Helsinkiläisistä paikoista kummatkin pojat löytäisivät itsensä Kurvi-Vaasankatu-Kallio akselilta. Boheemin trashyn sekä eläväiseen elämänmenoon tykästyneet nuorukaiset eivät pienestä hätkähdä ja haluavatkin olla läsnä siellä missä eniten tapahtuu aina arkipäiväisestä elämästä lähtien.

Heidi Kjellman

Heidi_Kjellman
30-vuotias helsinkiläinen nainen. Työskentelee päätoimisesti internetmarkkinointiyrityksessä online-tuottajana. Kirjoittanut reilu viisi vuotta Tiskivuoren Emäntä- ruokablogia, ja bloggaus onkin vienyt hänet viime vuosina täysin mukanaan. Vapaa-ajallaan kehittelee uusia reseptejä, harjoittelee ruokakuvausta sekä katsastaa Helsingin ravintolavalikoimaa. Viettää myös mahdollisimman paljon aikaa kesämökeillään Lapin erämaassa sekä Myllykoskella Kymijoen varressa. Lapissa lempipuuha on itse kalastettujen siikojen savustaminen ja Kymijoella hänet näkee todennäköisimmin täplärapujahdissa heti rapukauden alettua.

Heidin oma blogi.

Omar El Mrabt

Omar_El_Mrabt_VisitHelsinkic

Helsingin monipuolisuuteen viehättynyt 21-vuotias valokuvausta harrastava media-assistentti. Marokkolais-suomalaisen taustan takia hänellä on aina ollut suuri kiinnostus matkustamiseen ja erilaisiin ihmisiin, kulttuureihin ja mm. arkkitehtuuriin. Omar bloggailee Helsingin designista, arkkitehtuurista ja tapahtumista.

Elisa Clarén

Kuvan toimittanut Elisa Clarén.

Kolkytplus, äiti kolmelle katsoo maailmaa kameran linssin läpi yrittäen vangita hetket muistoiksi. Vielä seitsemän vuotta sitten en edes omistanut kameraa ja nyt se on yksi rakkaimmista harrastuksistani. Olen esteetikko, joka viihtyy harmonisessa ympäristössä.

Parasta Helsingissä

Helsingissä parasta on arkkitehtuuri ja se, että ympärillä tapahtuu jatkuvasti. Kaupunki ei koskaan nuku, ei vaikka luulisit niin.

Elisan oma blogi.

Minea Hara

minea haraItä-Helsingissä kasvanut ja Vallilassa aikuistunut freelance-toimittaja, nyt takkutukkainen ja utelias yhteisöviestinnän opiskelija Jyväskylästä. Innostuu ilmaistapahtumista ja unelmoi sipseistä, jotka eivät turvota. Meinaa pakahtua ylpeydestä joka kerta kun Helsinki mainitaan maailmankartalla.

Mielestäni parasta Helsingissä
Kaupungin salaiset sisäpihat ja kivitalojen seiniin lankeava ilta-aurinko. Paras tapa viettää vapaapäivä on ehdottomasti joko Stadikalla löhöillen, Pihlajasaaressa pikniköiden tai Hertsikan Kivinokassa kävellen.

Anne Salmela

annesalmela

25-vuotias matkailualan opiskelija. Valmistuu syksyllä ja tekee parhaillaan työharjoittelua matkatoimistossa. Vapaa-aikana kirjoittaa matkablogia, tykkää liikkua luonnossa koiran kanssa ja käydä keikoilla.

Annen oma blogi.

Anu Nylund

Anu Nylund AinolaMatkailumaisteri, matkailun opettaja ja Helsinki-opas. Lähti nuorena alan ammattilaisena kahden matkalaukun kanssa Espanjaan ja Dominikaaniseen tasavaltaan töihin ja opiskelemaan. Palasi takaisin 10 vuota myöhemmin muuttokuorman ja pienen vauvan kanssa – aikuiseksi kasvaneena ja paljon oppineena – suoraan Välimeren auringosta ensin vuodeksi Lapin kaamokseen töihin. On tehnyt hyvin monipuolisia matkailualan töitä yli 20 vuotta Suomessa ja ulkomailla. On erikoistunut matkailuopinnoissa vastuulliseen matkailuun ja koulutukseen ja on Reilun matkailun yhdistyksen aktiivijäsen. Harrastaa liikuntaa monissa muodoissa ja luonto on tärkeä paikka rauhoittumiseen. Matkailu on osa elämää myös vapaa-ajalla.

Ilmar Metsalo

Ilmar MetsaloIlmar on opintojen myötä vähitellen helsinkiläistynyt sudeettiespoolainen. Kiinnostuksiin lukeutuu ennen muuta kaupungin historiasta höpiseminen blogin päätoimittajan asettamissa rajoissa. Koiranpennun myötä kävely on noussut melkein pyöräilyn rinnalle liikkumismuotona.

Parasta Helsingissä ovat ne kadut, joita kulkevilla ihmisillä ei tunnu olevan kiire. Kaupunki on kauneimmillaan aurinkoisena syyspäivänä.

Markus Veikkolainen

MarkusSähköisten elämysten seppä. Monessa sopassa mukana oleva suorasanainen ja maltillisen räiskyvä persoona. Helsinkiläisen #heleats-ruokamedian perustaja ja verkkomatkailun ammattilainen. Jos haluat tietää, mitä, missä ja milloin Helsingissä syödään olet löytänyt oikean henkilön. Toisinaan myös juodaan ja kun mennään niin mennään. Elämykset koettavana.

#heleats
What Helsinki eats?
www.heleats.com

Hanna Kärppä

Hanna KärppäToimittaja, bloggaaja ja Helsinki-lover, jonka intohimon kohteena ovat etenkin Helsingin suloisimmat pikkukahvilat ja herkullisimmat brunssit. Rakastan valokuvaamista, matkustelua ja luonnossa juoksemista. Lempiharrastukseni on kävellä ympäri Helsinkiä, etenkin kesäaikaan merenrannalla.

Mielestäni parasta Helsingissä

Meri ja luonnonläheisyys. Olen aina rakastanut merta ja viettänyt lapsena paljon aikaa kesämökillämme saaristossa meren rannalla. Meri tuo sydämeeni aina lämpimiä tunteita: aurinkoista iloa ja vapaudentunteen.

Hannan oma blogi.

Suvi Joensivu

Suvi JoensivuVenuu.fi:n sisältöspesialisti, joka innostuu uusien asioiden kokeilemisesta, purkaa energiaa kiipeilyseinällä ja rauhoittuu joogamatolla. Suhtautuu elämään ja tekemisiinsä intohimoisesti, mutta aina pilke silmäkulmassa. Elämässä pitää muistaa nauraa, eniten itselleen!

Parasta Helsingissä on meri, loppumattomat kadut ja innostava ilmapiiri.