Brooklyn café – pala Brooklynia keskellä Helsinkiä!
Elisabeth Heinrichs tammikuu 20, 2012

Joulukuun puolestavälistä lähtien Helsingissä on ollut newyorkilainen tulokas. Kodikas 14-asiakaspaikkaa omaava kahden siskon omistava kahvila Brooklyn café keskellä Designkorttelia on luonut kohtaamispaikan rakkaudesta kahviin, kakkuihin ja suklaaseen!

Lähde: Brooklyn café

Astuessasi sisään kahvilaan et voi olla tuntematta paikan lämpöä. Yhtä seinää koristaa Todd-perheen sukupuu ja siskokset ovat nopeita tervehtimisen kanssa. Tulessa asiakkaat huudahtavat ”Hello Brooklyn” ja lähtiessään samantyylisesti ”See you Brooklyn”! Kukaan ei jää sivulliseksi tässä paikassa!

Joka päivä kello kuudelta aamulla tuore erä bagelseja (rinkeleitä, 2-4€), isokokoisia muffinejä (3-4€) ja browniesejä (pähkinäsuklaaleivoksia) toimitetaan Fredrikinkadulle missä hiljattain avattu Brooklyn Café tarjoaa amerikkalaisia herkkuja kävijöilleen. Herkullisista erikoisuuksista mainittakoon myös erikoiskahvit, teet (löytyy kuusi erilaista), pirtelöt ja smoothiet.

Kahvilan saavuttaa helposti koska se sijaitsee kävelymatkan päästä keskustasta, aivan Viiskulman vieressä. Viiskulmalle pääsee esimerkiksi raitiovaunuilla nro 10, 3B ja linja-autolla nro 14.

Omistajasiskokset, Sharron ja Brenda Todd, ovat saanet kahvilakoulutuksensa ranskalaiselta suklaamestarilta.  Heidän mielestään toiset kahvilat ovat osoittaneet heille suurta avuliaisuutta ja molemmat ovat hämmästelleet Helsingissä vallitsevaa avokätisyyttä. Helsinkiläinen Kaffa Roastery välittää heille suodatinkahvia ja erikoiskahvit tulevat Lauttasaaressa sijaitsevasta Kaffecentralista, joten vaikka siskokset ovat tuoneet palan Brooklynia kaupunkiin, seassa on myös paikallista osaamista. Yksi siskoista on viettänyt viitisen vuotta Italiassa joten hän tunnistaa hyvän kahvin jo kaukaa.

Henkilökohtainen suosikkini kahvilan erikoisuuksista on ehdottomasti mustikkamuffini (3,90€) ja kaakao vaahtokarkkien kera (4€).

Pian siskokset tuovat Helsinkiin myös red velvet (punainen sametti) muffinsit jotka ovat suosittuja New Yorkissa, joten niitä kannattaa ehdottomasti käydä maistamassa. Nämä muffinsit ovat väriltään punaisia ja niissä on yleensä tuorejuusto- tai kermainen vaniljakuorrutus. Punainen väri tulee kaakaojauheen kemiallisesta reaktiosta happopitoiseen ainekseen, esimerkiksi piimään.

Lähde: Brooklyn café

Siskokset suunnitelevat myös akustisia soitto-iltoja, ns. open mic-iltoja kahvilaan, jolloin lava olisi vapaa kaikille esityksiä varten. Soitto-illat sopisivat hyvin kahvilaan koska Brooklyn caféssa on ihastuttavan leveä ikkunalauta, jolla voi istua.

Kanta-asiakas kortit ovat myös tulossa seuraavien viikkojen aikana joten niiden perään kannatta myös kysellä!

Paikalliset ovat jo löytäneet tämän soman kahvilan; sen huomaa siitä että kahvilan ovi käy jatkuvasti vierailuni aikana. Jotkut ovat jopa jättäneet flyereita ja ilmoituksia oven yhteyteen, joten kahvilasta on jo kehkeytymässä Punavuoren helmi.

Miten kauan pystyt vastustamaan kiusausta käydä tässä kahvilassa?

  • Kuulostaapa herkulliselta ja näyttääpä kutsuvalta! Täytyy poiketa heti kun ehdin.