Cityjuhannus edessä? No hätä – tästä ravintolavinkkejä!
Elisabeth Heinrichs kesäkuu 23, 2011

Legendaarisen Seurasaaren ohella löytyy tänä vuonna monipuolisia vaihtoehtoja cityjussille!

Lähde: Café Piritta

Teemajuhannus

Leikkimielinen juhannus löytyy Café Piritasta. Ohjelmasta vastaa Kaipuun Kukkatarha, joka tuo kaupunkiin Wanhan Ajan nostalgisen viattomat iskusävelet Tipitiistä Pikkupikkubikineihin. Mikä olisikaan oivallisempi tapa viettää kaunista iltaa kuin tanssahdella riemukkaiden sävelmuistojen tahtiin keskellä kau-punkia? Kokko syttyy klo 23. Paras retropuku palkitaan. Illan juontaa näyttelijä Miska Kajanus.

Perinnejuhannus

Perinteinen juhannusjuhla löytyy sen sijaan Pihlikselta, Pihlajasaarelta, Pihla-jasaarista, Rönnskäriltä, Rönnskäreniltä – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Perusstadilaisille ja useille tuoreemmille helsinkiläisillekin meri ja saaristo ovat kaikki kaikessa. Yksi Helsingin tärkeimpiä kesäparatiiseja on Pihlajasaari, jossa merta, hiekka- ja kalliorantoja, aurinkoa ja karun kaunista luontoa sekä omaa rauhaa on riittämiin. Saari sijaitsee vain 10 minuutin venematkan päässä keskikaupungista.

Lähde: ravintola Pihlajasaari

Keskikesän juhlaa, juhannusta, vietetään Pihlajasaaressa perinteiseen tapaan. Juhannuskokko sytytetään aattona klo 21. Kokon jälkeen kannattaa suunnistaa ravintolaan, jonka luonnonkauniilla meriterassilla on tarjolla erilaisia grillituotteita ja huurteista juotavaa. Ravintolasalissa soi tanssimusiikki. Aattona ravintola on auki klo 1.30 asti ja viimeinen paluuvuoro Merisatamaan lähtee saaresta klo 2 aamuyöllä. Juhannuspäivänä ravintola on auki normaalisti klo 10 – 21.

Juhannustanssit

Kolme vuotta vanha We love Helsingin perinne juhlistaa juhannusta kokoaa jälleen yhteen toimijat Kuudennelle linjalle missä järjestetään Juhannustanssit, suurempana kuin koskaan! Tänä vuonna kyseessä on kahden päivän mittaiset tanssit. Liput 12€.
 
Uudistettu Kämp Brasserie

Torstaina 23.6 klo 16 aukeavat Brasserie Kämpin uuden lasiterassin ovet. Au-rinkoisella säällä ovet avautuvat kokonaan ja terassilla voi nauttia niin auringon paisteesta kuin herkullisista aterioista ja juomista. Kaupungin elämää voi katsella myös sateella, sillä terassi on katettu ja asiakkaille on tarjolla myös lämmittäviä vilttejä.

Terassilla nautitaan Brasserie Kämpin All Day -listalta (klo 11– 22.30) ja illemmalla tarjolla myös Evening & Dinner -lista (klo 18– 22.30). All Day -listalta löytyy myös Late Lunch, jota tarjoillaan klo 15.00 – 18.00. Myöhäisten lounastajien pelastus tarjoaa herkkuja selkeältä listalta, jossa voi valita kaksi tai kolme ruokalajia. Miltäpä kuulostaa vaikkapa salaatti paahde-tusta punajuuresta alkuun, pääruoaksi rieslingissä haudutettua maissikanaa ja lopuksi suklaamoussea appelsiinilla?

Lähde: Lasipalatsin laituri

Autoton juhannus

Lasipalatsin Laituri on 356 asiakaspaikkainen kesäterassi vanhan linja-autoaseman puolella. Jo monien vuosien ajan kesän huippusuosion saanut terassi tarjoaa erinomaista asiakaspalvelua miellyttävässä ja asiakasystävällisessä miljöössä. Laituriterassi palvelee koko juhannuksen ajan.

Laituri sijaitsee Lasipalatsin sisäpihalla, joka takaa tuuletonta terassinautintoa keskellä Helsinkiä auringon paistaessa terassille koko päivän ajan. Laiturilla on myös isot markiisit ja lämmittimet, jotka mahdollistavat nautinnon jatkumisen kello kahteen saakka aamuyöllä. Ja mikä parasta, Laituri-terassin ympäristö on autoton!

Juhannusjamit

Jazz musiikista pitäville löytyy juhannusohjelmaa lauantaina Sture Jazz Barista. Silloin Ekman Jazz Club aloittaa soittonsa klo 19.30 ja meno jatkuu puoleenyöhön asti.

Ravintola aloitti toimintansa 20-luvulla kansanravintolana, mutta sai nykyisen nimensä vuonna 2006 kun se siirtyi suomalaisen ravintolayrittäjän omistuk-seen. Sturen stage on ollut sekä nuorten että vanhempien muusikoiden esiintymisareenana, yhdistäen heitä jazzmusiikin ja hauskanpidon merkeissä jo kolmentoista vuoden ajan.

Lähde: Seurasaarisäätiö

Ketjuravintolat

Muista ravintoloista voi mainita että Royal Ravintoloiden Grand Casino, Havis, Macu, Nuevo ja Teatteri ovat auki läpi juhannuksen. Raflan ravintoloista Raffaello, Gaselli (23-25.6), König Helsinki (23-24.6) ja La Famiglia ovat auki. A&S Ravintoloiden Savotta sekä Saaristo (23-24.6) tarjoavat elämyksiä myös juhannuksen aikaan. HOK-Elannon Kappeli, Casa Largo, Mikonkadun Amarillo, Praha, Sports Academy, Vlatava ja Zetor ovat myös auki juhannuksena.