Food Sightseeingin uusi kävelykierros Korttelien ruokaretki on oiva tapa tutustua Helsingin ruokakulttuuriin
Elisabeth Heinrichs huhtikuu 25, 2013

Vähän aikaa sitten kävin kokeilemassa Food Sightseeingin uutta ruokakierrosta nimeltään Korttelien ruokaretki (55€). Kolmen tunnin ytimekäs kävelykierros tutustuttaa osallistujat kolmen korttelin (Punavuori, Eira ja Ullanlinna) perinteiseen, mutta myös uuteen ruokakulttuuriin. Kierros on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä maistelemaan seitsemän paikallista herkkua ja tavata niiden ruokatuottajia.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Kierros lähti uudistetusta Hietalahden kauppahallista, ulkona Lönnrotinkadun puolelta. Hietalahden hallissa käytiin tutustumassa kolmeen toimijaan: Soppakeittiöön, Roslundiin ja Marja Nättiin. Lue lisää hallista tästä blogikirjoituksesta.

Hakaniemen hallin Soppakeittiön suuren suosion innoittamina uusi erilainen pikaruokapaikka löytyy nyt myös Hietalahden Kauppahallista. Luonnollisesti tässä vaiheessa maisteltiin paikan luottokeittoa, bouillabaissea.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Keiton nauttimisen jälkeen käveltiin hallin läpi ja pysähdyttiin lihakauppa Roslundin kohdalle, jossa maisteltiin kuivattua poronlihaa. Roslund on nykyisen omistajan Karl-Eric Roslundin isoäidin, Olga Roslundin, vuonna 1935 perustama perheyritys. Tänä päivänä yrityksen palveluksessa toimii jo neljäs sukupolvi.  Lihakauppa Roslund on toiminut Helsingin Vanhassa Kauppahallissa lähes 80 vuoden ajan ja nyt Roslund on avannut Hietalahden halliin perinteikkään lihakaupan lisäksi ravintolan, jonka grillistä saa lihaisia herkkuja, kuten pihvejä ja hampurilaisia.

Melkein Roslundin vierestä löytyi myös kalaliike Marja Nätti, jonka luona maisteltiin sen sijaan perinteisiä silakkapihvejä. Kalaliike tarjoaa ihastuttavassa kauppahallimiljöössä merenherkkuja läheltä ja kaukaa. Herkkuja voi ostaa myymälän antimia kotiin vietäväksi tai nauttia niistä paikan päällä ravintola Merrassa. Annosta odottaessa voi seurata lasin läpi kokin työskentelyä keittiössä tai nauttia lasillisen viiniä. Jälkiruoaksi maistuu kupillinen kahvia suussa sulavien leivosten kera.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Kauppahallin herkkujen jälkeen oli aika jatkaa matkaa ja ottaa suunta kohti Klaus K –designhotellia. Matkalla ihasteltiin mm. legendaarista Ekbergin kahvilaa.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Klaus K:ssa saatiin maistella uuden LIVINGROOM –tilan slidersia, eli pientä hampurilaista. Tämä nautittiin alkoholittoman kuohujuoman kera.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Seuraavaksi käveltiin ylös Erottajaa pitkin ja päästiin Designkorttelin sydämeen, eli Design Forum Finlandiin. Myymälän ja näyttelytilan lisäksi samassa tilassa toimii myös Kakkugalleria ja seuraavaksi saatiinkin maistella kyseisen toimijan pikkuleipiä.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Kakkugallerian leipomossa Helsingissä ollaan valmistettu jo vuodesta 1999 Suomen herkullisimpia ja kauneimpia kakkuja sekä leivoksia. Valikoimasta löytyy takuulla jokaiseen makuun sopivia tuotteita. Suosikkituotteet pysyvät aina listoilla ja lisäksi Kakkugalleria tarjoaa kuhunkin vuodenaikaan sopivia, kausittain vaihtuvia tuotteita.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Kakkugalleria tunnetaan erityisesti heidän kuuluisista kakkubuffeteista, joita tarjoillaan niin Design Forum Finlandin Kakkugalleriassa kuin Fredrikinkadun myyntipisteessä.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Makean maistiaisen jälkeen käveltiin Designmuseon ohi ja päädyttiin paikalliseen ruokakauppaan, Kaartin kotikauppaan, jossa maisteltiin ihania suussasulavia juustoja.  Syksystä 2009 saakka toiminut kauppa on oikea aarrekauppa, kotikauppa vailla vertaa. M Kaartin Kotikauppa on pieni, alle sataneliöinen ruokakauppa varustettuna monilla herkuilla ja mausteilla. Tuoretta lähileipomojen leipää löytyy joka ikinen päivä – myös sunnuntaisin. Leivän lisukkeeksi voi valita maistuvia kotimaisia juustoja suoraan maakunnista tai länsiuusmaalaisen lihanjalostajan landekinkkua. Pakkas- ja lumikautta lukuunottamatta kaupungin parhaimmat euron kahvit voi nauttia pienen katupöydän ääressä komeaa Johanneksenkirkkoa ihaillen. Tästä kaupasta jos jostain saa hyvää ja henkilökohtaista palvelua sekä juttuseuraa.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Kaupasta jatkettiin samalla kadulla sijaitsevaan myymälään, SIS. Deli + Caféen. Vuonna 2008 kaksi sisarusta tekivät unelmistaan totta ja perustivat SIS. Deli + Café -kahvilaketjun. Kyseiset sisarukset halusivat tarjota hyvää energiaa koko päiväksi: laadukkaita, lähellä tuotettuja, terveellisiä sekä ennen kaikkea herkullisia aterioita ja delituotteita mukaan vietäväksi tai paikan päällä nautittavaksi. SIS. Delin + Cafén maistiainen oli puolukkalakritsi, joka oli todella hyvää! Mukaan kotiin lähti purkki terveellistä tyrnihunajaa.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Jatkettiin matkaa vielä Korkeavuorenkadulla. Seuraavana tehtiin nopea pysähdys Café Successissa, joka tunnetaan korvapuusteistaan. Eikä suotta. Myös tällä kerralla korvapuustimaistiainen toi hymyn kasvoille.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Ruokakierros päättyi epätavalliseen paikkaan, mutta oi, niin suosittuun – nimittäin karaokebaari Restroomiin!  Suomen Olympiavuonna 1952 rakennettu entinen yleisökäymälä palvelee nykyisin karaokebaarina, joten Restroomissa kuulee helposti karaoken lisäksi historian siipien havinaa. Jopa alkuperäiset Miehille- ja Naisille -kyltit ovat paikallaan. Tunnelma jokseenkin legendaarisessa karaokebaarissa nousee kattoon pienemmälläkin porukalla, vuoden jokaisena päivänä. Kierros päättyi hyvin suomalaisittain oluttuopilla.

Huom! Kierroksen kohteet voivat vaihdella tilanteen mukaan.

Food Sightseeing
Food Sightseeingin Facebooksivut