Helsingin gay -baarit x 5 – nämä on pakko kokea!
Guest Blogger maaliskuu 18, 2016

Vaikka maailman mittakaavalla Helsinki onkin pääkaupunkina pieni, on täällä liberaalissa pohjolassa gay-elämä hyvinkin eloisaa. Vuosi vuodelta räjähdysmäisesti suosiotaan nostattava Pride -viikko on hyvä esimerkki siitä, että Helsingissä elämäntyyli ei ole todellakaan turhan tuomitsevaa ja sateenkaarikansa saa täällä olla ja elää aika pitkälti juuri niin kuin jaksaa.

Tämä on huomattu myös yhä enemmin niin kansallisesti kuin myös kansainvälisestikin. Olenkin kuullut monilta ulkomaalaisilta Suomessa vierailleilta sateenkaarikansan edustajilta, että Helsingin gay -elämä yllättää eläväisyydellään ja meitsi ainakin seisoo sen takana aivan täysin. Paljon maailman yöelämän keskuksia sekä gay -pääkaupunkeja kierrelleenä on stadi itselle siltikin yllättävää kyllä ihan kärkipäässä. Jotenkin hulvattomat suomalaiset sekä sateenkaaren värit vaan pukee toisiaan niin hyvin ja siihen kun yhdistää vielä yöelämän sekä muutaman räiskyvän cocktailin niin lopputulos on pelkkää puhdasta timanttia. Tästä inspiroituneena päätinkin listata stadin hoteimmat gay -elämän hotspotit vuonna 2016!

Otto tuntee Helsingin sateenkaarikuviot kuin omat taskunsa! Kuvan toimittanut Otto Lilja
Otto tuntee Helsingin sateenkaarikuviot kuin omat taskunsa! Kuvan toimittanut Otto Lilja

 

G Lounge

Viime vuoden lopulla avattu kiiltävän raikas uudistus Helsingin yöelämässä on tietenkin pääkaupunkimme oma Samppanjan huuruinen Sky Bar – G Lounge. G Lounge kohoaa kaupungin keskeisimmällä sijainnilla – Forum -kauppakeskuksen ylimmissä kerroksissa.

Ekskluusiivisen VIP -kansan näyttäytymispaikkana tunnetun edesmenneen BLÄK -yökerhon tiloihin avattu G Lounge toivottaa tervetulleeksi kaikki vapaamieliset nousukasta meininkiä arvostavat viihteilijät. G Lounge suorastaan häikäisee sisään saapuvan asiakkaan elegantin puoleensavetävällä sisustuksellaan sekä vaikuttavilla näkymillä Helsingin kattojen yli.

Siinä missä aamupäivästä alkaen G Loungessa on lupa litkiä skumppaa, muuntuu pikkutunneille saakka mentäessä tämä Helsingin oma skybar & club sykkiväksi yökerhoksi, missä voi DJ:n tahdissa tanssia Helsingin valojen yllä aina aamu neljään saakka.

Ja hei, mikä parasta on se, että sunnuntaisin saa G Loungessa nauttia virallista darra -brunssia. Klo 18 alkaen asiakaskuntaa viihdyttää puolestaan timanttinen Drag Bingo.

G Lounge, Simonkatu 8, https://www.facebook.com/GloungeHelsinki

 

Hercules

Legendaarinen Hercules ei Helsingin gay -sceneltä esittelyjä kaipaa. Kaupungin rennoin ja suvaitsevin homobaari panostaa etenkin aikuisiin gay -miehiin siltikään ketään hyväntuulista tulijaa juurikaan kieroon katsomatta. Herculeksessa fiilis on lämmin ja vapautunut sekä palvelu on ehkä kaupungin parasta. Mitä tulee illan sisältöön on Herculeksessa konkreettisesti kaikki mahdollista ja illanvietot jatkuvatkin yleensä Herculeksen pilkun jälkeen viimeistäänkin Helsingin puskaradiossa.

Hercules on baari minne on ehkä maailman helpoin astua sisään ja täällä et vaan yksinkertaisesti voi tuntea olevansa ulkopuolinen. Edullinen drinkkilista, suvaitsevaisen menevä meininki sekä jokapäiväiset aukioloajat tekevät Herculeksesta Helsingin elävän legendan. Talvella Hercules muutti muuten uusiin hulppeisiin tiloihin.

Hercules, Pohjoinen Rautatienkatu 21 B, http://www.herculesgayclub.com/

 

DTM

Paraatipaikalla vaikuttava jättimäinen DTM eli Don’t Tell Mama on kaupungin kuuluisin sekä Pohjoismaiden suurin sateenkaarikansan suosima yökerho. Itsessään jo DTM:n tilat ovat jo näkemisen arvoiset. DTM on se mesta, joka on suunnattu ultimaattista clubitusta varten ja meininki hipookin etenkin viikonloppuisin vähintäänkin kattoja. Eli ei siis niitä välttämättä rauhallisimpia illanviettoja janoaville.

Värikästäkin värikkäämpi asiakaskunta, valtavat tanssilattiat, lukuisat tapahtumat sekä useat eri baaritiskit kukin omine teemoineen takaavat taatusti mitä elämysten täyteisimmät illat. Jos haluat kokea Helsingin gay -elämän räjähdysmäisimmällä mahdollisella tavalla sekä bilettää kunnolla ilman sen suurempia estoja taikka rajoja – on DTM juurikin sinulle!

DTM, Mannerheimintie 9, http://dtm.fi/

 

Cavalier

Intiimi, eurooppalainen ja kaikin puolin ihastuttava. Tämä mukavaakin mukavampi sekä käsittämättömän tunnelmallinen kulmakuppila ydinkeskustan välittömässä kupeessa soveltuu täydellisesti etenkin rennompaan illanviettoon, tietenkään tasokkuutta unohtamatta. Astuessasi sisään, sinut huomataan varmasti ja intiimien tilojen johdosta täällä onkin enemmän kuin helppoa saada kontaktia myös muuhun asiakaskuntaan. Meininki on snadisti aikuisempaa, mutta kuten Helsingissä gay -baareissa on yleensäkin tapana, ovat tännekin tervetulleita kaikki hyväntuuliset nautiskelijat.

Vaikka Cavalier onkin tiloiltaan pieni, on tapahtumakalenteri täällä suuri, siksi kannattaakin pitää Facebook-sivuja tarkasti silmällä.

Mikäli olet vaikka uusi kaupungissa ja uusia tuttavuuksia vailla taikka haluat muuten vaan saada syvempää chattia vierustoveriin luotua, on Cavalier tähän täydellinen paikka.

Cavalier, Malminrinne 2-4, http://www.cafecavalier.com/index.html

 

Freedom

Kisahallin vieressä vaikuttava Freedom on sateenkaaren väreistä nauttivalle auringon janoiselle nautiskelijalle poikkeuksellisempi kohtaamispaikka. Freedom on auki vain kesäisin ja tähän aikaan vuodesta ei paljoa helsinkiläisempää miljöötä voi tästä kaupungista enää löytyä.

Freedomin ulkoilmakesädisco sekä -karaoke on omien kesieni varma pelastus vaikka karaokea vihaankin. Täällä tunnelma on kesäiltaisin vaan niin mansikkainen, että vihakin muuttuu aina syvimmäksi rakkaudeksi. Ja tämä paikka on muuten lenkkeilijöille ehkä paras koskaan. Töölönlahden lenkkipolkuja ympäri hölkätessä ei siis parempaa paikkaa voi olla poiketa palautusbisselle kuin Freedom. Kokeilkaa ja testatkaa vaikka itse.

Tässä aurinkoisen fiiliksen ilotulitusta ampuvalla terassilla tunnet kesän isolla K:lla!

Freedom, Mäntymäki 2, http://freedombar.fi/

 

Kirjoittanut Otto Lilja.

Lue lisää vieraskynä Otosta