Helsingin Juhlaviikot -vinkkilista
Marketta Lehtonen elokuu 13, 2014

Helsingin Juhlaviikot käsittää uskomattoman määrän monipuolista ohjelmaa, josta löytyy elämyksiä kaikenikäisille. Tässä muutama vinkki, koko ohjelmisto on luettavissa  osoitteessa www.helsinginjuhlaviikot.fi

Art goes Kapakka 14.-23.8.
Art goes Kapakka viettää tänä vuonna 20. juhlavuottaan tarjoamalla ilmaista ohjelmaa Helsingin baareissa ja ravintoloissa. Festivaali aloittaa ohjelmistonsa perinteisesti Kuorojen kierroksella, johon tänä vuonna osallistuu 115 kuoroa. Kierros alkaa yhteiskonsertilla Tuomiokirkon portailla 14.8. klo 19, jonka jälkeen kuorot esiintyvät festivaaliravintoloissa. Musiikkiesitysten lisäksi festivaali tarjoaa myös muuta ohjelmistoa teemoinaan Maista Art goes Kapakka, Tsiigaa Art goes Kapakka, Muotia Art goes Kapakka ja Tiede on taidetta.
www.artgoeskapakka.fi

Taiteiden yö 21.8.
Legendaarinen Taiteiden yö valtaa jälleen kaupungin torstaina 21.8. Raksa-projekti järjestää suuret kaupunkilaistalkoot Senaatintorilla, jolloin sinne rakennetaan yhdessä talkoohengessä parikymmenmetriset, pahviset mielikuvitusversiot tulevaisuuden Lastensairaalasta, Keskustakirjastosta ja Guggenheim-museosta. Erilliseen esitteeseen on kerätty teemoittain tapahtumapoimintoja  ja reittiehdotuksia,  joita voi käyttää apuna illan ohjelmaa suunniteltaessa. Lisäksi kännykkään  on mahdollista ladata Taiteiden Yön mobiilisovellus, josta voi seurata kulkijoiden reittejä yön aikana.
www.helsinginjuhlaviikot.fi/raksa
www.helsinginjuhlaviikot.fi/taiteidenyo

Tatzu Nishi: Hotel Manta of Helsinki  15.8.-12.10.
Hotel Manta of Helsinki on japanilaisen taiteilija Tatzu Nishin suunnittelema hotellihuone Helsingin keskeisen symbolin, Havis Amanda -patsaan ympärille. Taiteilija haluaa teoksellaan herättää ihmisiä tarkastelemaan kaupunkiympäristöä uudella tavalla. Tilateos toimii öisin hotellihuoneena ja päivisin näyttelytilana, jonne kaikki ovat tervetulleita.  Hotelliyöt ovat jo loppuunvarattu.
Havis Amanda, Kauppatori
Liput 3€, alle 18-v. ilmaiseksi
www.hotelmanta.fi

KoeHelsinki  15.-31.8.
KoeHelsinki on Juhlaviikkojen uusi tapahtumakokonaisuus, joka tarjoaa Sanomatalon ja Musiikkitalon välissä sijaitsevalla Kansalaistorilla ohjelmaa kaikenikäisille. Ohjelma on pääasiassa ilmaista, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Tarjolla on mm.  puistokonsertteja,  elokuvia, klubeja, taidetta, työpajoja, ravintola-kahvila, kaikille avoin lava sekä Naruviidakko lapsille. Alueelle rakennetaan lisäksi erillinen paviljonki kierrätysmateriaaleista, jotka on kerätty roskalavoilta ja purkutyömailta eri puolilta kaupunkia.
http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/tapahtuma/koehelsinki/
http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/tapahtuma/roskalavapaviljonki/

Tommi Toija: Mutatis mutandis 15.8.-27.10.
Kotimainen nykytaiteilija Tommi Toija veistää kuvaelmia arjen yksinkertaisuuksista käyttäen arkisia materiaaleja, kuten savea, vaneria, löytötavaroita ja rautakauppamaaleja. Teoksissa esiintyy usein pieni poika, joka välittää jokaiselle tuttuja tunteita – häpeää, uhoa, surua.  Taiteilijan teoksia näkyy myös museon ulkopuolella, mm. Kauppatorin laidalle on pystytetty kahdeksanmetrinen teos nimeltä Bad Bad Boy – suomalainen versio Manneken Pis –patsaasta.
Amos Andersonin taidemuseo, Yrjönkatu  27
http://www.amosanderson.fi/#lang=fi&page=e158
Avoinna: ma, to-pe klo 10-18, ke klo 10-20, la-su 11-17.
Liput 10/8/2€, alle 18-v. ilmaiseksi
Bad Bad Boy –teos Kauppatorilla, Presidentinlinnan edessä