Helsingistä löytyy Michelin tähtiravintoloiden ohella myös hinta-laatu suhteeltaan erinomaisia ravintoloita
Elisabeth Heinrichs maaliskuu 19, 2012

Ranskalainen Michelin – oppaan ravintolatähdet jaettiin taas viime keskiviikkona. 31. järjestyksessä oleva opas kulkee nimellä ”Michelin Guide Main Cities of Europe” ja kattaa 44 kaupunkia 20:ssä eri maassa. Ravintoloiden Michelin – tähtiluokituksesta ja sen alkuperästä voi lukea enemmän blogissamme täältä. Helsinkiläisravintoloille vuoden opas ei tuonut lisää arvostettuja Michelin-tähtiä, mutta ravintoloita noteerattiin oppaassa toisenlaisilla symboleilla.

Lähde: Michelin

Suomella on mukana oppaassa 31 ravintolaa, josta neljällä on yksi Michelin tähti, yhdellä on kaksi tähteä ja viidellä on Bib Gourmand -maininta. Hans Välimäen Chez Dominique säilytti kaksi tähteä. Yhden tähden ravintoloita ovat edelleen Postres, Demo, Luomo ja Olo.

Lähde: Chez Dominique

Oppaassa noteerattiin viisi helsinkiläisravintolaa Bib Gourmand -symbolein. Erinomaista hinta-laatu -suhdetta kuvaava Bib Gourmand -symboli tuli seuraaville ravintoloille: Gaijin, Farang, Grotesk, La Table ja Solna.

Lähde: Grotesk

Michelin-tarkastajat käyvät vain isoimmissa kaupungeissa. Helsinki on ainoa Suomen kaupunki, jonka ravintolat on kelpuutettu mukaan kilpailemaan arvosijoista.

Suomalaisen kokit menestyvät myös maailmalla. Oslon Maaemo niminen ravintola, jota vetää suomalainen kokki, pääsi suoraan kahden tähden kategoriaan vaikka onkin ollut auki alle kaksi vuotta.

Tulivatko valinnat sinulle yllätyksenä?