Helsinki on saanut uuden fokuspisteen ravintola Kiilan myötä!
Elisabeth Heinrichs maaliskuu 14, 2012

Mannerheimintien ja Kalevankadun kulmaus on saanut uuden raikkaan ilmeen! Vastapäätä kuuluisaa kolmen sepän patsasta koreilee uusi tyylikäs Kiila Food & Bar niminen ravintola joka avattiin 2.3. Paikalla on ennenkin ollut ravintolatoimintaa, mutta tila ei ole koskaan aikaisemmin tuntunut näin tilavalta!

Lähde: ravintola Kiila / Tuukka Erkkilä

Avara näky kiireiselle Mannerheimintielle, joka on luotu nostamalla ikkunatasoa, on todistetusti tehnyt eri ruoka- ja juomapaikoista suosittuja ennenkin, joten voi ilolla sanoa että paikka on saanut tarvitsemansa uudistuksen. Tätä näkökulmaa kaupunkiin ei löydy muualta.

Lähde: ravintola Kiila / Tuukka Erkkilä

Baarista on uudistuksen myötä tullut ravintolan keskipiste ja antaa tilaan elävän tunteen rennoilla baarimikoillaan.
Kauniit valaisimet, lyhdyt ja kynttiläjalat tuovat tilaan taiteellisuutta ja muotoilua, ja kävijä ei voi olla huomaamatta ravintolaomistajan visualisuutta joka pohjautuu teatteritaustaan. Ravintolassa vallitsee kuitenkin harmoninen värimaailma: mustaa, valkoista ja luonnollinen puunväri. Huomioväreinä toimivat metallivärit hopea ja pronssi. Hauskat retrotuolit keittiön edessä tuovat vanhan ajan henkeä muuten moderniin ravintolaan.

Lähde: ravintola Kiila / Tuukka Erkkilä

Ravintola elää kiireellisen kaupungin elämää ja sykkii aamusta yömyöhään. Arkiaamuisin ravintola tarjoaa aamiaista, viikonloppuisin brunssia, ja näiden ohella on aina tarjolla lounasta ja illallista. Sisäänkäynnin viereinen pöytäsarja on tarkoitettu ohikulkijoille; siellä voi siemailla kahvia työskennellessä ja muuten vain viettää aikaa kuin toisessa olohuoneessa.

Lähde: ravintola Kiila / Tuukka Erkkilä

Menu on saanut vaikutteita maailmalta: keittiömestari tietää kertoa että makumaailma ulottuu Tukholmasta San Franciscoon. Piristävä uutuus Helsingissä ovat esimerkiksi suussa sulavat rapukakut mangosalaatilla. Maistuvat makeat bataattiranskalaiset maistuvat myös ilman lisukkeita ja kastiketta. Menussa on mukavasti huomioitu myös kasvissyöjiä.

Lähde: ravintola Kiila / Tuukka Erkkilä

Kiilalla on käytössä lyhyempi menu lounasaikaan, josta löytyy kanasiipiä, salaattia, hampurilaisia ja sushia. Lounaan hinnaksi tulee 7-14,80€. Illallismenu on pitempi ja tarjoaa nokilohesta Black Angus härkään. Kaikissa annoksissa on virkistävällä tavalla sekoitettu eri makuja. Hintahaarukka pääruuissa on 18-27,50€.

Oletko jo nähnyt Helsinkiä tästä näkökulmasta?

Kiila Food & Bar on auki: ma–ti 08–24 (keittiö –23), ke–to 08–02 (keittiö –23), pe 08–03 (keittiö –24), la 09–03 (keittiö –24), su 11– (keittiö –21)