Helsinki-viikko hellii!
Rebekka Lehtola kesäkuu 8, 2011

 

Helsinki-viikko 2011

Helsinki-viikkoa juhlitaan 4.–19.6. ja Helsinki-päivää perinteisesti 12.6. Helsinki-päivän ympärille
kasvanut Helsinki-viikko tarjoilee tänäkin kesänä kaupunkilaisille elämyksiä, kokemuksia ja tekemistä jokaiseen makuun.

Opastusta kaupunkiviljelyyn

Helsinki-päivänä kaupunkiviljelyyn opastetaan Annalan kartanossa (Hämeentie 154), jonne Dodo ry kutsuu kaikki mukaan piknikille. Tapahtumassa istutetaan omena- ja luumupuita sekä järjestetään opastettuja villivihanneskierroksia (klo 10 ja 13). Kierroksilla pääsee myös maistelemaan kaupunkiluonnon antimia. Maksuttomat ennakkoliput kierroksille voi hakea kaupungintalon Virka Infosta.

Töölönlahti liikkuu

Töölönlahden ympäristössä koko perhe pääsee Helsinki-päivänä klo 10–17 kokeilemaan lukuisia eri liikuntamuotoja. Tapahtumassa helsinkiläiset urheilu- ja harrastusseurat esittelevät toimintaansa sekä pitävät näytöksiä ja oppitunteja lajistaan. Luvassa muun muassa joogaa, tanssia, puistojumppaa, itsepuolustuslajeja sekä cheerleading- ja freestyle-jalkapalloesityksiä.

Kaupunginosat tutuiksi

Lauantaina 11.6. ja sunnuntaina 12.6. on hyvä tilaisuus tutustua paremmin kaupunginosiin. Opastettuja kävelykierroksia järjestetään Vuosaaressa, Herttoniemessä, Veräjämäessä, Käpylässä, Pihlajamäessä ja Malminkartanossa. 30 ensimmäistä mahtuu mukaan, ei ennakkoilmoittautumisia.
Kaupunginosissa juhlitaan Helsinki-päivää, muiden muassa puu-Vallila, Kontula, Töölö, Kruununhaka ja Roihuvuori järjestävät omat Helsinki-päivän tapahtumansa.

Tervehdi kaupunginjohtajaa

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen kutsuu kaupunkilaiset kylään kaupungintalolle Helsinki-päivänä. Kaupunginjohtajaa pääsee tervehtimään hänen työtiloihinsa ja vastaanottohuoneeseen kello 11–15. Halutessaan voi myös kokeilla vilkuttamista vastaanottohuoneen parvekkeelta, jossa muun muassa Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel on nähty.
Lapsille on runsaasti ohjelmaa kaupungintalolla kello 10–17. Luvassa on niin nukketeatteri-, taika-, performanssi- kuin musiikkiesityksiäkin. Kello 15.30 alkaa tanssiaiset kaupungintalon juhlasalissa. Linnan juhlissakin soittava Kaartin soittokunta tanssittaa yleisöä 30-luvun hengessä.

Katso koko Helsinki-viikon ja Helsinki-päivän ohjelmatiedot

Lisätietoja: Helsingin kaupungin tapahtumayksikön tuottaja Susa Nokelainen, puh. 050 593 3438, susa.nokelainen(at)hel.fi