Hupia Helsingissä – 5 suosikkikohdetta perheille
Leena Karppinen kesäkuu 24, 2014

Vihreä Helppi on ollut reipas ja ahertanut uuden perheille suunnatun Hupia Helsingissä -esitteen. Meidänkin perhe tutustui siihen valiten omat uudet suosikkinsa vanhojen lempikohteittemme rinnalle.

Kuva: Leena Karppinen
Kuva: Leena Karppinen

Meidän tämän vuoden suosikit kustakin kategoriasta ovat:

–          1. Kaupungin karvaisimmat kaverit: Haltia

–          2. Hurjastellen lomafiilikseen: Linnanmäki

–          3. Loman leppoisimmat pyjamabileet (me bailataan ihan omassa kodissa, joten tämän kategorian jätin pois)

–          4. Helsingin aarteet: Ateneumin Tove Jansson -näyttely

–          5. Kesällä tuoksuu meri: Lonna

–          6. Pirteän talvipäivän suosikit: Gardenia

Toukokuussa teimme retket Linnanmäelle ja Ateneumiin. Kesällä on tarkoitus käydä muissa kohteissa, joten niistä luvassa juttua myöhemmin.

Osaan laitteista perheen pienimmätkin pääsevät kyytiin vanhemman seurassa. Kuva: Leena Karppinen
Osaan laitteista perheen pienimmätkin pääsevät kyytiin vanhemman seurassa. Kuva: Leena Karppinen

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa Lintsillä!

Linnanmäki toukokuisena arki-iltana on laitehurjastelijan ja lapsiperheiden paratiisi – rauhallinen tunnelma eikä tarvitse jonottaa laitteisiin. On ihanaa kun Lintsille pääsee ilmaiseksi sisään ja mikä parasta, myös 11 perheen pienimmille suunnatuista laitteista on ilmaisia. Meidän kolmivuotiaan ehdoton suosikki oli erilaisia autoja täynnä oleva pienoiskaruselli, kun taas kovimmat vauhdit ja jännittyneimmät hymyt syntyivät Pallokarusellissa.

Vankkuripyörä on yksi 11 ilmaisesta laitteesta. Kuva: Leena Karppinen
Vankkuripyörä on yksi 11 ilmaisesta laitteesta. Kuva: Leena Karppinen

Perinteitä kunnioittaen piti erikseen ostaa vielä lippu vuoden 1959 Karuselliin, jotta vanhemmat saivat vilkuttaa kamelin selässä ajelevalle lapselleen.

Vuoden 1959 karusellissa. Kuva: Leena Karppinen
Vuoden 1959 karusellissa. Kuva: Leena Karppinen

Tuli mieleen oma lapsuus, jolloin itse ratsastin karusellin hienoimman hevosen selässä. Katsotaan josko ensi kerralla uskaltaudumme itse tämän kesän uutuuden, 74-metrisen vapaapudotustornin Kingin kyytiin.

Muumien äidin juhlintaa Ateneumissa

Tove Janssonin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta ja sen kunniaksi Ateneumissa on laaja näyttely hänen töistään. Tove tai ainakin hänen luomansa Muumi-hahmot ovat tuttuja kaikille suomalaisille, myös meidän lapsille.

Tove muumilapset sylissänsä. Kuva: Leena Karppinen
Tove muumilapset sylissänsä. Kuva: Leena Karppinen

Näyttely onkin todella suosittu, minkä takia vauvan kanssa liikkuessa kannattaa jättää vaunut narikkaan ja ottaa käyttöön kantoreppu, joita myös lainataan museon puolesta. Ripustuksessa on huomioitu myös lapsivieraat, sillä muumiaiheiset työt on ripustettu alas, lasten korkeudelle. Pikkuväen huomion kiinnittivät erityisesti Toven yhdessä Tuulikki Pietilän kanssa tekemät Muumi-kirjoja kuvittavat dioraamat. Muistan ihastelleeni niitä itsekin lapsena Tampereen Muumilaaksossa. Tällä kertaa minua kiinnostivat eniten entuudestaan minulle tuntemattomat Tove Janssonin poliittiset pilapiirrokset, jotka toivat esiin hänen monipuolisuuttaan taiteilijana, kirjailijana, kuvittajana sekä poliittisesti kantaaottavana naisena.

Ennen lähtöä kannattaa ala-aulassa eläytyä muumien maailmaan laittamalla vaikka Nuuskamuikkusen tai Tuutikin hatun päähänsä ja nappaamalla itsestään ”meitsien” muistoksi!

Lue lisää vieraskynä Leenasta

Hupia Helsingissä -esite