Jädelino lisää kaupungin valovoimaa italialaisen artisaanijäätelön ja sarjakuvahahmojen muodossa
Elisabeth Heinrichs marraskuu 11, 2013

Kävin hiljattain pienen ja intiimin jäätelötehtaan Jädelinon avajaisissa. Lämminhenkinen Jädelino on perheyritys, joka tarjoaa suussa sulavaa sorbettia ja käsintehtyä italialaista gelatoa. Erikoista juuri tässä jäätelöpaikassa on se, että jäätelö on aina tuoretta sillä se tehdään käsityönä pienissä erissä.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Matkailijoita ilahduttaa myös tietää, että mukana on myös suomalaisia makuja joten juuri tällaista jäätelöä ei löydy muualta kuin Teurastamon Jädelinosta. Suomalaisuus tulee esimerkiksi esiin valmistusprosessissa, jossa käytetään aina ensisijaisesti suomalaisia käsinpoimittuja marjoja ja muita raaka-aineita.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Suosikkimakuni olikin ensimaistelulla mustikka, mutta myös sisilialaisten pistaasipähkinöiden maku oli mieleenpainuva. Näitä on pakko saada lisää! Pieni jäätelökuppi maksaa 3,50€/iso 4,50€.

Perinteisen italialaisen jäätelön lisäksi Jädelino valmistaa myös laktoosittomia soijajäätelöitä, stevialla makeutettuja sokerittomia ja vähäkalorisia jäätelöitä sekä sorbetteja ilman keinotekoisia lisä- tai väriaineita. Kaikkia jäätelöjä saa myös kätevästi ostettua mukaan. Kotipakkaukset maksavat 500g 9,50€ / 750g 14,25€.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Itselleni tuli mieleen, että onpa paikka romanttinen – idyllinen paikka treffeille, ja talven tullen kun Teurastamon jääluistinrata aukeaa niin paikka sopii myös perheille ja kaveriporukoille loistavasti! Kellohallin brunssivieraille suosittelisin myös paikka koska paikka on hyvin keskeisellä paikalla Teurastamolla. Jäätelötehdas sopii myös tietysti lähialueella asuville – viihtyisää jäätelöbaaria alueelle onkin kaivattu! Asiakkaiden käytössä on ilmainen langaton internet.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Jädelino -nimi on sanaleikki itsessään ja yhdistää italialaisen sanapäätteen, joka ilmaisee jäätelötehtaan pienen koon (–ina/-ino) jäätelön kanssa. Jädelinon taustalla toimii siskokset Tiina ja Soile Karhu, sekä toisen siskon miesystävä Valerio. Kolmikolla on eri työtaustoja, mutta yhteinen unelma jäätelöbaarista sai kolmikon vaihtamaan alaa ja opiskella jäätelötekijöiksi. Jäätelömaestro Paolo Scafati perehdytti rohkeat yrittäjät jäätelönteon saloihin Italiassa ja oli mukana myös avajaisissa tarkastamassa Teurastamon uusien jäätelömestareiden työn jälkeä. Soile Karhun tausta sarjakuvapiirtäjänä näkyy ja ihastuttaa jäätelötehtaan takaseinällä sekä esimerkiksi paikan nettisivuilla.

Kahvia tarjoava kahvila avataan vähitellen remontin viimeistelyn edetessä.

Jädelino
Työpajankatu 2
Aukioloajat:
Ti-pe: klo 10-18
La: klo 11-18
Su-ma: suljettu
Jädelinon Facebook-sivu