Joulumieltä etsimässä – joulutapahtumien suosikit
Marianne Saukkonen marraskuu 18, 2015

Kun illat pimenevät ja sää kylmenee, ajautuvat ajatukset äkkiä jouluun. Etenkin lapsiperheessä. Koska perheemme pitää tapahtumista, täyttyy kalenterimme niistä joulutapahtumista jotka meitä eniten kiinnostavat. Toki joulutapahtumia järjestetään Helsingissä niin paljon että vaikka ei kummemmin menojaan suunnittelisi, löytyy jotain jouluista tekemistä joka viikonloppu marraskuun lopusta aina jouluun saakka.

Tänä vuonna me aiomme vierailla näissä:

Perinteinen Joulukadun avaus sunnuntaina 22.11. klo 14 alkaen. Senaatintorilla on Hyvän tahdon tori kojuineen ja Tuomiokirkon portailla esiintyy Peppi Pitkätossun lisäksi Diandra ja Pepe Willberg. Aleksanterinkadulla syttyy jouluvalot klo 16 ja joulupukkikin saapuu paikalla. Tämän vuoden uutuus on mukana kulkueessa vaikuttava Kansallisbaletti joka esiintyy Lumikuningatar -teemallaan. Samalla käydään tietenkin katsomassa Stockmannin jouluikkunaa.

(c) Jussi Hellsten www.jussihellsten.com
Kuva: Jussi Hellsten

Joulupolkuja on tätä nykyä jo ainakin kolme. Perinteisin on Seurasaaren joulupolku mutta uudempia (mutta jo vakiintuneita) tulokkaita on Vuosaaren joulupolku ja Herttoniemen joulupolku. Joulupoluilla on paljon jouluaiheista ohjelmaa ja tekemistä. Tänä vuonna me kokeilemme ensimmäistä kertaa Herttoniemen joulupolkua 5.12. jolla kuuleman mukaan on tarjolla ohjelmaa koko perheelle; joululauluja, erilaisia jouluaiheisia esiintymisiä kuten Tiernapojat sekä kurkistusluukku kartanon väen jouluvalmisteluihin Herttoniemen kartanon kauniissa puistossa ja hämyisässä vanhassa Knusbackan maalaistalossa.

Vuosaaren joulupolku
kuva: Marianne Saukkonen

Joulutoreja ja markkinoita on Helsingissä runsaasti. Meidän joulunodotuksen perinteisiimme ovat kuuluneet Tuomaan markkinat Senaatintorilla ja Vanhan joulutori Vanhalla ylioppilastalolla. Uudemmista tulokkaista ajattelimme tänä vuonna kokeilla myös Kaapelin joulua Kaapelitehtaalla 11.-20.12. Myös Stockmannin 5. kerroksen Argoshallin jouluosastolla on aina kiva käydä hypistelemässä joulukoristeita.

(c) Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten

Joulutapahtumista merkitsimme kalenteriin Ateneumin joulun 21.-22.11. jossa luvassa on museokaupan joulumarkkinat, musiikkia ja neulahuovutustyöpaja jossa voi tehdä joulukoristeita. Perinteisiimme kuuluu myös Lucia-kulkue joka starttaa Senaatintorilta joka vuosi 13.12. klo 18.00.  Jos aikaa vielä riittää ja sää suosii, olisi kiva vierailla Haltialan perinteisessä joulutapahtumassa 13.12. jossa ohjelmassa on joulupukki , joulukuvaelma Lampolassa tasatunnein, joulupuuroa, joulumyyjäiset ja makkaranpaistoa rakovalkealla.

Lucia kuva Jussi Hellsten
Kuva: Jussi Hellsten

Joulukonsertit ja kauneimmat joululaulut ovat vielä listallamme. Tilaisuuksia järjestetään lukuisia ympäri kaupunkia mutta tänä vuonna olisi hauskaa kokeilla jotain uudenlaista kuten POP-kauneimmat joululaulut, 11.12. klo 19 Paavalinkirkossa jossa saa laulaa joululauluja popahtavalla bändisäestyksellä. Tai sitten mennä laulamaan joululauluja slangiksi eli Snygeimmät joulubiisit Vanhassa kirkossa 27.11. klo 18.

Näiden joulutapahtumien siivittämänä voi joulunodotus alkaa. Vielä muutama hitaasti leijaileva lumihiutale ja vastapaistetun piparin tuoksu niin joulumielemme on taattu. Mistä tapahtumista sinä löydät joulumielen?

IMG_1116
Kuva: Marianne Saukkonen