Kaartinkaupungin viileä uutuus – Krog Roba
Guest Blogger lokakuu 9, 2015

Kotikatumme on ollut viimeisen reilun vuoden täysin remontin alla. Syypää remonttiin on ollut elokuussa ovensa avannut uutuuttaan hohtava hotelli Lilla Roberts, joka sijaitsee vanhan poliisilaitoksen tiloissa, osoitteessa Pieni Roobertinkatu 1-3. Kämp Groupiin kuuluva hotelli pitää sisällään peräti 130 ylellistä hotellihuonetta. Hotellin lisäksi tiloista löytyy drinkkiravintola Lilla E sekä  varsinainen ravintola nimeltään Krog Roba.

Astelin Krog Robaan hotellin poikki arki-iltana, ja suihkin sisälle aulabaarin kautta, jossa oli runsaasti ihmisiä nautiskelemassa olohuonemaisen kodikkaasta tunnelmasta juomien kera. Myös ravintolasalin puoli oli yllättävän täynnä aikaiseksi keskiviikkoillaksi. Ravintolan sisustus on näyttävä, raikas ja varsin tyylikäs kokonaisuus. Puheensorinasta päätellen valtaosa seurueista oli turisteja sekä yritysasiakkaita vieraineen.

Krog Roba hurmaa tyylikkyydellään. Kuva: Heidi Kjellman
Krog Roba hurmaa tyylikkyydellään. Kuva: Heidi Kjellman

Krog Roban keittiöstä vastaa Karri Knaapila yhdessä Benjamin Frostellin ja Teemu Laurellin kanssa. Ravintolan painopiste on selkeästi skandinaavisissa mauissa, joiden ympärille ravintolan menu on rakennettu. Päädyin itse nauttimaan päivän vaihtuvan menun, joka vaikutti mukavalta läpileikkaukselta ravintolan tarjonnasta.

avintolan painopiste on selkeästi skandinaavisissa mauissa, Kuva: Heidi Kjellman
Ravintolan painopiste on selkeästi skandinaavisissa mauissa. Kuva: Heidi Kjellman
Talon leipäkori osoittautui varsin runsaaksi. Rouhea myslinäkkäri oli erityisesti mieleeni. Kuva: Heidi Kjellman
Talon leipäkori osoittautui varsin runsaaksi. Rouhea myslinäkkäri oli erityisesti mieleeni. Kuva: Heidi Kjellman
Alkupalaksi nautin mukavan raikkaan toast Skagenin pehmeällä briossilla. Kuva: Heidi Kjellman
Alkupalaksi nautin mukavan raikkaan toast Skagenin pehmeällä briossilla. Kuva: Heidi Kjellman
Pääruoka oli annoskooltaan suuri, ja rapsakka paistettu siika pääsi oikeuksiinsa fenkolin sekä piparjuurella maustetun beurre blancin kanssa. Kuva: Heidi Kjellman
Pääruoka oli annoskooltaan suuri, ja rapsakka paistettu siika pääsi oikeuksiinsa fenkolin sekä piparjuurella maustetun beurre blancin kanssa. Kuva: Heidi Kjellman

Jälkiruoaksi valitsin alun perin päivän menun ohi lakritsalla maustettua crème brûléeta, fenkolia ja tyrnisorbettia. Vartin odottelun jälkeen tarjoilija pahoitteli minulle jälkiruoan loppuneen, ja päätin pitäytyä menun jälkiruoassa, joka oli suklaakakkua sekä jäätelö ”brynt smör”. Hyvä näin, sillä tuo suklaakakku oli suorastaan taivaallista. Olisin tosin kaivannut makean jälkiruoan kompotiksi jotain raikasta, marjaisaa makua. Joka tapauksessa Krog Robassa selkeästi osataan jälkkäripuoli, ja se oli mielestäni menun vahvin osa.

Vieraillessasi Krog Robassa, jätä tilaa myös jälkiruoalle! Kuva: Heidi Kjellman
Vieraillessasi Krog Robassa, jätä tilaa myös jälkiruoalle! Kuva: Heidi Kjellman
Lilla Roberts ei ole yhtään hassumpi kotikadun uusi tuttavuus! Kuva: Heidi Kjellman
Lilla Roberts ei ole yhtään hassumpi kotikadun uusi tuttavuus! Kuva: Heidi Kjellman

Kokonaisuudessaan Krog Roba ihastutti, eikä näin hulppeaa miljöötä löydy monestakaan Helsingin ravintolasta. Ruokapuoli toimi mukavasti, ja skandinaavinen bistrohenkinen toteutus muistuttaa hieman Sinne Helsingin meininkiä. Hinta-laatusuhde on ravintolassa kohdallaan. Päivän menu reilun kokoisine annoksineen kustansi 46,50€. Seuraavalla kerralla aion istahtaa aulabaarissa sijaitsevan takan eteen nautiskelemaan drinkistä sekä hotellin ylellisestä tunnelmasta.

Kirjoittanut Heidi Kjellman.

Lue lisää vieraskynä Heidistä