Kansainvälinen, kodikas ja avokonttorimainen kahvila Köket tutustuttaa Helsingin teemabrunsseihin
Elisabeth Heinrichs marraskuu 14, 2012

Kukkatorilta ja Espan lavalta jo tutuksi tulleen kahvila Köketin omistajalta Arla Joensuulta poreilee ideoita. Touko-syyskuussa Kauppatoria ihastuttava konttikahvila on saanut kivijalkaversion: Aleksanterinkadun Köket, joka jatkaa toriperinnettä vaikka onkin sisätiloissa. Kahvila tarjoaa muun muassa tuoreita paikan päällä leivottuja leivonnaisia, sekä keitto/salaatti -lounaan.

Kuva: Elisabeth Heinrichs

Tuomiokirkon juurilla ja historiallisessa keskustassa sijaitseva kahvila taipuu moneen: arkipäivisin kahvila toimii hyvin avokonttorina tai toimistona kun taas viikonloppuisin se tarjoaa kulttuuripainotteisia tapahtumia. Näistä mainittakoon vaihtelevat näyttelyt ja erilaiset teemabrunssit.

Kuva: Elisabeth Heinrichs

Köket vastaa niin avotoimisto- kuin kahvilakysyntään

Kahvilasta tekee ”läppäriystävällisen” tulostusmahdollisuus, ilmainen nettiyhteys ja ilmainen koneenkäyttö. Alle viiden sivun tulostaminen on kahvilassa täysin ilmaista, sen jälkeen se maksaa 20 senttiä per paperi. Kahvila toimii myös loistavasti olohuoneen jatkumona kauniin ja mukavan sisustuksensa ansiota: omistajan Joensuun sisustuksessa kierrätys kohtaa designin, jonka tuloksena sisustusta kuvailee parhaiten sana ekomuotoilu.

Kuva: Elisabeth Heinrichs

Kahvila viehättää kävijöitään muun muassa paikan päällä leivottujen leivonnaisten kautta. Leivonnaisissa ja Köketin raikkaissa smootheissa käytetään erityisesti paljon kotimaisia kauden herkkuja, esimerkiksi marjoja. Talon oma glögi tarjoillaan 26.11. lähtien. Tulevia jouluherkkuja joulupulla ja kuivakakkua kannattaa myös kokeilla. Köket muistaa myös kanta-asiakkaitaan – joka 8. smoothie ja erikoiskahvi on ilmainen.

Kuva: Elisabeth Heinrichs

Omistaja itse on koulutukseltaan medianomi ja tehnyt satunnaisesti toimittajan ja valokuvaajan töitä. Paljasjalkainen helsinkiläinen on ehtinyt toimia kahvilan pitäjänä jo vuodesta 2007. Hän itse kuvailee Köketiä rentona kahvilana joka eroaa Helsingin muista kahviloista kansainvälisellä tunnelmallaan ja hyvällä ruoalla. Tästä ajatus paikan nimeenkin sitten lähti.

Kuva: Elisabeth Heinrichs

Teemabrunssit viihdyttävät touhukkaita ja lisäävät Helsingin kirppistarjontaa

Köketissä on joka viikonloppu brunssitarjoilu (15€, erikoiskahvilla hinta on 17€) klo 10–16. Tämän lisäksi Köketin teemabrunssit ovat käynnistäneet uudenlaisen brunssiaallon Helsinkiin: enää ei pelkästään syödä lounasaamiaista, vaan tehdään myös sen ohella jotain. Köket järjestää esimerkiksi kirppis-, jooga ja improbrunsseja. Köketillä on saman katon alla monta eri tilaa jotka mahdollistavat teemabrunssit, joissa itse brunssi tarjoillaan kahvilassa kun teemallinen toiminta tapahtuu kahvilan takatilassa. Myös matkailijat voivat osallistua teemabrunsseihin koska teemasisältö käännetään tarvittaessa.

Kuva: Köket

Kirpparibrunssit järjestetään kerran tai kaksi kertaa kuussa siten, että itse Köketissä on brunssitarjoilu ja kahvilan teematilassa on samanaikaisesti kirpputori. Mukaan mahtuvat 30 myyjää. Kirpparibrunsseissa myydään päänsääntöisesti astioita, vaatteita ja asusteita, mutta koska teematila on tilava, ja tilaan pääsee kätevästi tuomaan tavaroita autolla, myyjien mielikuvitus on ainoa rajoittava tekijä myyntituotteille. Seuraava kirpparibrunssi on 1.-2.12. klo 10-16.

Kuva: Köket

Köketin kehonhuoltobrunssit (40€) sen sijaan tarjoavat kehonhuoltoa brunssin ohella. Kehon lämmittelyn ja treenin jälkeen syödään lounasaamiaista, ja sen jälkeen kuunnellaan kehonhuoltoaiheinen luento jonka jälkeen treenataan taas vähän ja treenin jälkeen seuraa loppurentoutus. Minna Tervamäen vetämät kehonhuoltobrunssit ovat sopivia kaikille, koska osallistumista varten ei tarvitse olla vahva treeni- tai joogatausta! Seuraava kehonhuoltobrunssi järjestetään 25.11.

Kuva: Köket

Muita tulevia teemabrunsseja, joita kannattaa merkitä kalenteriin, ovat mm. Design/myyjäiset & brunssi 24.11 ja improbrunssi 17.11. joka perehdyttää osallistujiaan esiintymiseen taikoihin.

Vaihtuvat näyttelyt laajentavat Helsingin kulttuuritarjontaa

Köket ei ainoastaan toimi isäntänä brunsseille vaan kahvilassa on myös jatkuvasti vaihtelevia näyttelyitä. Tällä hetkellä kahvilaa koristaa Jussi Hellstenin upea Helsinki-aiheinen valokuvanäyttely joka pohtii mikä tekee Helsingistä Helsingin. Hellsten on ottanut kuvan tämän vuoden jokaisena päivänä ja kaikki kuvat ovat nähtävissä hänen omilla verkkosivuillaan. Köketin näyttelyyn valitut kuvat ovat poimintoja tammikuun ja heinäkuun väliltä. Näyttelykuvia voi myös ostaa mukaan julisteina tai kortteina (1 kpl/2€, 3kpl/3€).

Kuva: Elisabeth Heinrichs

Aleksanterinkadun Köketissa on noin 60-80 asiakaspaikkaa, riippuen siitä miten tilan huonekalut asetellaan. Kyseisessä osoitteessa kahvila tulee toimimaan ainakin vuoden 2013 loppuun asti. Ensi keväällä Espan lavan pop up kahvila palaa kun Arlan väki valloittaa lavan huhti-toukokuussa. Köketissä voi järjestää myös yksityisbileitä – vain mielikuvitus on rajana!

Joko olet tutustunut tähän uuteen kivijalkakahvilaan?

Köketin syksy – brunssikalenteri:
17.11. Improbrunssi + workshop klo 10-14
24.11. Designbrunssi & myyjäiset klo 10-18
25.11. Kehonhuoltobrunssi by Minna Tervamäki klo 10-14
1-2.12. Kirpparibrunssi klo 10-16

Köket Aleksi – aukioloajat:
Ma-pe 7 – 19
La-su 9 – 17

 • Marika

  En löytänyt artikkelista kahvilan osoiteitta :-)
  Mairika

  • Elisabeth Heinrichs

   Blogikirjoituksen alussa löytyy linkki kahvilan omalle sivulle (kahvilan nimen kohdalla) josta osoite löytyy :) Osoitehan on Aleksanterinkatu 16.

   -Visit Helsinki tiimi-