Kotimaisten makujen kirjo – uusi ruokatapahtuma kaupungin sydämessä 26.-27.8!
Elisabeth Heinrichs elokuu 22, 2011
Lähde: Herkkujen Suomi

Herkkujen Suomi ja Syystober -tapahtumat järjestetään Helsingin Rautatientorilla viikon loppupuolella, 26.-27.8.2011. Tapahtuma kokoaa yhteen lähes 80 lähi- ja luomuruokatuottajaa kymmeneltä paikkakunnalta ympäri Suomen.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton mukaan Herkkujen Suomi tapahtumassa esittäytyvät suomalainen ruokakirjo ja -kulttuuri korostaen kotimaisen ruoan alkuperää ja vahvuuksia. Tapahtuma innostaa lähi- ja luomuruoan ystävät aitojen, suomalaisten makujen äärelle. Tapahtuma on makumatka pienten ruoantuottajien ja -jalostajien maailmaan.

Paikalliset maut yhdistyvät maakuntien osastoilla, kun toistasataa paikallista yrittää tutustuttaa kuluttajat oman maakuntansa herkkuihin.  Osastoilla esitellään myös maakuntia ja suomalaista maaseutua.

Herkkujen Suomi -tapahtuman taustalla on pitkäjänteinen Ruoka-Suomi -teemaryhmässä toteutettu kehittämis- ja imagotyö, näkyvyyden parantaminen sekä maaseudun ja yrittäjyyden kehittäminen.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton (MTK r.y) viestintäjohtaja Klaus Hartikainen tietää kertoa että tapahtuman idea sai alkunsa viime syksynä kun keskustelu MTK:n muutamien viestintä- ja markkinointialan kollegoiden kanssa kotimaisen ruoan sadonkorjuutapahtuman järjestämisestä Helsingin keskustaan alkoi.

”Tapahtuma on lähtenyt liikkeelle aloitteestamme monen alan toimijan epämuodollisena verkostona. Tapahtumakonsepti muotoutui nykyiseen muotoonsa pienten tuottajien lähi- ja luomuruokatapahtumaksi, joka yhdistyy Syystober-festivaaliin, vasta tämän vuoden alussa. Näimme, että Helsingissä on selkeästi tällaisen tapahtuman mentävä aukko.” sanoo Hartikainen.

Mikäli tapahtuma on onnistunut, niin se järjestettäneen myös ensi vuonna, mahdollisesti nykyistäkin laajempana.

Lähde: Sinebrychoff

”Meillä on Suomessa erinomaiset raaka-aineet, joita kelpaa esitellä.” päättää Hartikainen.

Ruoan lisäksi ohjelmassa on esimerkiksi musiikkiesityksiä koko perheelle. Osana Herkkujen Suomea järjestetään myös Syystober-olutjuhla. Kolmannen kerran järjestettävä suomalainen Syystober –tapahtuma on Oktoberfest-tyyppinen olutjuhla. Juhlatunnelmaa täydentää monipuolinen ohjelmatarjonta. Syystober on avoinna perjantaina klo 12–02 ja lauantaina klo 9–02.