Lapsiperheet, nämä Helsinki-päivän menovinkit ovat juuri teille!
Marianne Saukkonen toukokuu 28, 2016

Helsingin omaa juhlapäivää juhlitaan taas 12.6. ja päivän ohjelmaan kuuluu tuttuun tapaan paljon ohjelmaa myös lapsiperheille. Helsinki-päivän tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Joihinkin tapahtumista on rajattu osallistujamäärä mutta ilmaisliput voi noutaa etukäteen Kaupungintalon Virka-infosta ke 8.6. klo 9.00 alkaen.

Ohessa listattuna lapsiperheille suunnattuja Helsinki-päivän tapahtumia. Lisää tapahtumia ja lisätietoja alla olevista löytyy päivän nettisivuilta helsinkipaiva.fi.

Maalla Kaupungissa kuva Pekka Kastari
Maalla kaupungissa Kuva: Pekka Kastari

Liikuntaa!
Uimahallit, maauimalat, Gymin temppurata, Rush trampoliinipuisto tai mm. keilausta tai tennistä Talissa. Nyt tarjoutuu maksuton mahdollisuus kokeilla uusia liikuntapaikkoja tai lajeja!

Uimastadion_kuva_ Konsta Linkola
Uimastadion kuva: Konsta Linkola

Teatteria ja musiikkia!
Puotilan kesäteatteri esittää Saapasjalkakissan Puotilan kartanon mailla (liput Virka-infosta) ja Noita Nokinenän suvipirskeet avoin ennakkonäytös tarjolla Laajasalon Vaaleanpunaisen huvilan pihapiirissä (ei lippuja, mukaan mahtuu 100 ensimmäistä).

Villa Kivessä ja Eläintarhan huvilassa on ohjelmaa lapsiperheille, teatteria, musiikkia ja työpajoja. Osaan esityksistä tarvitsee liput Virka-infosta.

Robin Rekku & Jekkuorkesteri eli Robin Hund & Hans glada orkester soittaa svengaavaa lastenmusiikkia joka soveltuu koko perheelle. Heidän esiintymisensä Kaupungintalolla ovat kaksikielisiä joten sekä suomen- että ruotsinkieliset lapset vanhempineen pääsevät laulamaan mukana samaan aikaan. Ennen keikan alkua voi herkutella vaahtokarkeilla.

Pikku Kakkosestakin tutut liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti esiintyvät päivän kunniaksi Laiturilla.  Päivän teemana on liikenneturvallisuus, suuntamerkkien näyttö liikenteessä sekä ystävyys ja terveelliset elämäntavat. Luvassa on myös fanitapaaminen. Tämä esitys tulkataan myös viittomakielelle joten kuulovammaiset perheineen huomio!

Robin Hund & hans glada orkester
Kuva: Robin Hund & Hans glada orkester

Tekemistä!
Teatterimuseon koko perheen teatterisuunnistuksessa voi ratkoa näyttelyihin liittyviä tehtäviä ja museossa voi tutustua myös teatteriruokaan! Muihinkin Kaapelitehtaan museoihin on vapaa pääsy ja opastuksia.

Linnunpönttö-työpajassa Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon välisellä pihalla perheet voivat valmistaa linnunpöntön valmiiksi leikatuista puuosista ja perheen pienimmät voivat maalaamalla koristella pöntön.

Kontulan Ostarifestarilla valmistetaan eläinaiheisia teatterinaamioita ja teatterinukkeja ja festarin päälavalla voi nauttia Maria Baric Companyn Salaisuuksien Sateenvarjo nukketeatterikonsertista.

Pikku-kalastajat voivat osallistua onkikisaan kolmessa eri paikassa; Vanhankaupunginkosken suvannolla, Vuosaaren satamassa ja Siltavuorenrannassa. Jos ei ole omaa onkea, voi välineitä lainata paikan päällä.

Harakan saarella järjestetään koko perheen tapahtuma Seikkailu lintuparatiisissa. Tapahtumassa on retkeilyä, erilaisia työpajoja ja näyttelyitä, joissa tutustutaan saariston monipuoliseen luontoon. Aurinkoisella säällä eväitä voi lämmittää aurinkogrillillä. Maksuton yhteysvene Harakkaan lähtee Ullanlinnan laiturista.

Meriharakat ja meri Kuva Helsingin kaupungin aineistopankki Marianne Saviaho
Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki Marianne Saviaho

Ihmeteltävää!
Paloautoja ja muuta kalustoa esitellään pelastusasemilla joilla avoimet ovet.  Palomiesten taitoja voi nähdä Hakaniemen torilla jossa vapaapalokunnat kisaavat paremmuudestaan.

Jos kotieläimet ja traktorinlavalla köröttely kiinnostaa perheen pienimpiä, kannattaa suunnata Herttoniemen Kartanolle. Mukaan voi ottaa omat eväät ja nauttia samalla piknikistä kartanomaisemassa.

Ruffle Armyn jättisaippukuplia voi ihmetellä Espan puistossa. Hauskinta on yrittää pyydystää ja rikkoa kuplia! Tällä kertaa Ruffle Army esiintyy meriteemalla, paljetteja, hohtavia meritähtiä ja monivärisiä merenneitohiuksia.

Ruffle_Army_promokuva kuva Antti Vanhatalo
Ruffle Army Kuva: Antti Vanhatalo

Juhlia!
Annantalossa juhlitaan Kolibri lasten kesäfiestaa tanssiin, musiikkiin, teatteriin, sirkukseen, elokuvaan, arkkitehtuuriin ja jalkapalloon liittyvien työpajojen, esitysten ja tarinoiden avulla.

Lasten katubileet taas ovat Puu-Vallilassa ja mukana juhlimassa ovat mm. Paukkumaissi, Pellekaija Pum ja Lilli Pii sekä Bassoradion Alina katudiskon dj:nä.

Lasten katubileet lapset kuva Memmu Limnell
Lasten katubileet Kuva: Memmu Limnell

Siinä on mistä valita, jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Hauskaa Helsinki-päivää!
Koko ohjelma löytyy osoitteesta www.helsinkipaiva.fi.