Lastenvaatefanin tunnustuksia – 3+1 suosikkiliikettä Helsingissä
Marianne Saukkonen huhtikuu 3, 2016

Tunnustan. Pidän lastenvaatteista. Välillä ihan turhamaisuuteen asti. Raidoista, graafisista kuvioista, mustavalkoisesta, toisinaan myös väreistä, hauskoista printeistä, yhdisteltävyydestä, kestävistä materiaaleista, mukavista ja monikäyttöisisitä malleista. Toki kuuntelen myös lasteni mieltymyksiä mutta usein teen vaatehankinnat yksin (ja onneksi useimmiten lapseni hankinnoista myös ilahtuvat). Muutamasta helsinkiläisestä liikkeestä on tullut lempparini ja aarreaittani.

Punavuoren peikko 5
Punavuoren Peikon keväistä valikoimaa, kuva: Marianne Saukkonen

 

1. Harakanpesäshop
Harakanpesäshop lähti liikkeelle muutama vuosi sitten käytettyjen lasten vaatteiden verkkokauppana joka pikku hiljaa laajeni kivijalkaliikkeeksi ja rupesi myymään myös uusia ekologisia lastenvaatteita. Pikkuhiljaa valikoima keskittyi pelkästään suomalaisiin lastenvaatebrändeihin ja on nykyään Finnish design vaatekauppa joka myy myös aikuistenvaatteita ennestään lastenvaatteistaan tutuilta suomalaisilta merkeiltä.
Harakanpesäshop on viihtyisä puoti joka myy kotimaisista merkeistä mm. Mainiota, Vimmaa, Aarrekidiä ja Papua. Lisäksi liikkeen hyllyiltä löytää mm. Viettoa naisille, Nopsupopsun pipoja tai Kauneven villa-asusteita. Puodista löytyy edelleen myös pieni second hand -osasto josta olen monta kertaa löytänyt mm. uudenveroisia kenkiä edullisesti. Kotimaisten lempimerkkieni valikoima on liikkeessä hyvä ja esillepano liikkeessä houkutteleva ja kaunis.

Harakanpesäshop, Finnish Design for Kids and Grown-ups, Eerikinkatu 9, Helsinki

 

Harakanpesa shop ulkokuva
Harakanpesäshop, kuva: Marianne Saukkonen

 

Harakanpesa shop
Harakanpesashopin kauppias Marika, kuva: Marianne Saukkonen

 

Harakanpesa shop 3
Harakanpesäshopin valikoimaa, kuva: Marianne Saukkonen

 

2. Punavuoren peikko
Myymälä on perustettu vuonna 2007 vastaamaan kysyntään kun Helsingin lastenvaatetarjonnasta puuttui lähes kokonaan pienet, uudet ja silloisesta valtavirrasta poikkeavat valmistajat sekä mm. luomupuuvillaiset lastenvaatteet. Nykyään kilpailua on tällä rintamalla enemmänkin mutta Punavuoren peikko on jatkanut tällä saralla menestyksekkäästi siitä asti.

Liikkeen valikoima on erinomainen, kotimaisten merkkien lisäksi myyvät mm. ulkomaisista lempimerkeistäni ruotsalaista Mini Rodinia ja tanskalaista Molo Kidsiä. Lisäksi liike edustaa lastenvaunupuolella Bugaboota. Etenkin uusien vaatemallistojen tullessa myyntiin, löytyy Peikosta hyvä valikoima uusimpia herkkuja (ja myös paljon asiakkaita). Punavuoren Peikon sijainti on myös siitä hyvä että lähinurkilta löytyy useita mielenkiintoisia sisustusliikkeitä joissa voi samalla reissulla poiketa.

Punavuoren peikko, Uudenmaankatu 15, Helsinki

 

Punavuoren peikko 3
Punavuoren peikko, kuva: Marianne Saukkonen

 

Punavuoren peikko ulkokuva
Punavuoren peikko, kuva: Marianne Saukkonen

 

Punavuoren peikko 2
Punavuoren peikko, kuva: Marianne Saukkonen

 

3. Stockmann
Tavaratalon lasten osasto on laaja ja edustaa kaikkea perusvaatteista erikoisuuksiin. Siellä on iso ja hyvä kenkäosasto sekä kauden mukaan vaihtuva, hyvä valikoima ulkovaatteita, myyvät mm. meillä hyväksi havaittuja Molon ulkovaatteita. Tavaratalo on vaan niin kätevästi aina matkan varrella ja valikoima niin suuri että täällä tulee usein käytyä täsmäostoksilla.

Stockmann, Helsingin keskusta, Aleksanterinkatu 52

 

Stockmann lastenvaateosasto 2
Stockmannin lastenvaateosasto, kuva: Marianne Saukkonen

 

Stockmann lasten kengät
Stockmannin lastenvaateosasto, kuva: Marianne Saukkonen

 

Stockmann lastenvaateosasto 3
Stockmannin lastenvaateosasto, kuva: Marianne Saukkonen

 

+1 Erilaiset tapahtumat

Useassa myyntitapahtumassa kuten Design marketissa syksyllä tai Ornamon design joulumyyjäisissä loppuvuodesta, on kotimaisilla lastenvaatemerkeillä ollut viime vuosina omat myyntiosastonsa joissa myyvät niin edellisten kausien tuotteita kuin uusimpia mallistojaankin. Keväisillä Lapsimessuilla on usein ollut tosi laaja valikoima niin yksittäisten merkkien osastoja kuin myös montaa merkkiä edustavien vaateliikkeiden osastoja joissa myydään alennuksella pois vanhoja mallistoja uusien rinnalla. Olen monesti tehnyt hyviä löytöjä ja saanut lasten vaatekaappia päivitettyä tapahtumissa käydessäni. Myös kotimaisten merkkien pop-up liikkeet Helsingin keskustassa tai ympäri kaupunkia kauppakeskuksissa ovat tarjonneet mahtavia ostosmahdollisuuksia (mm. Metsola kauppakeskuksissa ja Vimma keskustan pop-up-tiloissa, seuraava Vimman pop-up onkin jo tulossa huhtikuun alussa Torikortteleihin).

Lastenvaatelöytöjä
Kuva: Marianne Saukkonen

 

Kivoja lastenvaateliikkeitä on toki Helsingissä näiden lisäksi monia muitakin, niin uusia vaatteita myyviä kuin kirpputorejakin, mutta tässä listaus omista suosikeistani. Toivottavasti listasta on iloa jos olet tulossa Helsinkiin lastenvaateostoksille!

 

EjaA
Kuva: Marianne Saukkonen

 

Harakanpesa shop 4
Harakanpesashopin valikoimaa, kuva: Marianne Saukkonen