Maistuisiko rockhenkinen lounas Ilveksessä tai kalabrunssi Fladassa?
Elisabeth Heinrichs lokakuu 2, 2011
Lähde: Sukkahousuketju

Flada 13 on Helsingen tuhkasta noussut herttainen kotiruokaravintola italialaisvaikutteilla. Ravintola on siis saman henkilön kädenjälkeä kun palaneen ravintola Helsingen. Ravintola toimii pienenä lounas- ja brunssipaikkana Kalevankadulla.

Nimi Flada viittaa Kalevankadun vanhaan nimeen Vladimirkatuun, joka puolestaan stadilaisen suussa muuntuu Fladaksi.

Hauska yksityiskohta: viikonloppubrunsseilla on kala- ja lihabrunssivaihtoehdot (16,50€).

Ravintola-uutisena voidaan myös pitää vuonna 1932 ovensa avannut ravintola Ilveksen lounas jota tarjoillaan 3.10. lähtien.

Ravintola Ilves on lounas- ja illallisravintola rock -ilmapiirillä. Kun Tavastia klubi avattiin vuonna 1970 ravintolan viereen, ravintolasta tuli hetkessä musiikkiväen kantapaikka. Keittiöstä luvataan, että lounaiden lopputulos on kuin äidin pöydässä, muusissa on sattumia ja kaikki tehdään alusta loppuun itse.

Lähde: ravintola Ilves

Raaka-aineissa panostetaan ajan trendimukaisesti lähiruokaan ja monipuoliseen kasvisruokatarjontaan. Lounaisiin kuuluu myös salaattipöytä ja luomuleipää.

Tavoitteena on erottua lähialueen runsaasta tarjonnasta pidemmällä lounasajalla ja take away annoksilla. Lounaslista on saatavilla maanantaista torstaihin kolmeen asti iltapäivällä, perjantaisin aina neljään asti. Perjantaisin voi jopa olla palaamatta työpaikalle: perjantaisin tarjolla on myös kymmenen euron lounasviinipullo!

Klassikkoannokset ovat myös edustettuina listalla: joka päivä tarjolla on yksi tuttu Ilveksen annos, joista löytyy perinneruokia kuten tillilihaa ja karjalanpaistia.

Hauska yksityiskohta! Ilveksestä voi ostaa ”Ilveksen rokkimenut”-kirjan joka sisältää tunnettujen suomalaisrokkaajien (esimerkiksi Jonna Tervomaan, A. W. Yrjänän, Jyrki 69:n, Andy McCoyn, Marco Hietalan, Maija Vilkkumaan, Kalle Aholan, Lasse Kurjen, Herra Ylpön, Teemu Brunilan, The Rasmuksen Lauri Ylösen, HIMin Janne ”Burton” Puurtisen, Amorphiksen Tomi Joutsenen, Egotripin Mikki Kausteen ja Disco Ensemblen Mikko Hakilan) ruokaehdotuksia.