MoA’12 esittelee vastavalmistuneiden Aalto-yliopiston opiskelijoiden taidonnäytteitä!
Riitta Kokkonen toukokuu 8, 2012
Harri Niskanen: Encyclopedia of men, part 1: A man from the north. Kuva: Juha Mustonen

MoA’12 on Aalto-yliopiston vastavalmistuneiden osaamista esittelevä vuosittainen näyttely- ja tapahtumakokonaisuus –  ideoiden ja innovaatioiden festivaali. Taideteollisessa korkeakoulussa Masters of Arts -nimellä aloittanut näyttely on nyt Masters of Aalto, ja siihen voivat osallistua maisterit, diplomi-insinöörit ja ekonomit kautta koko Aalto-yliopiston. Tämä tekee näyttelystä ainutlaatuisen. Mukaan mahtuu tutkimuksia, projektiraportteja ja esittely- tai keskustelutilaisuuksia. MoA rakentuu Taiteen ja suunnittelun korkeakoulun traditiolle, jossa lopputyönäyttely on tapahtuman ydin. Näyttelyn lisäksi MoA kutsuu kävijänsä mukaan yleisötilaisuuksiin, seminaareihin, elokuvanäytöksiin ja työpajoihin.

”Tulevaisuus luodaan tässä ja nyt.”

 Aalto-yliopiston vastavalmistuneet katsovat luottavaisesti tulevaan esitellessään taiteen, tekniikan ja talouden alan opinnäytteitään. Aalto-yliopiston kevätnäyttely kantaa teemaa Tulevaisuutemme on tässä – Our Future is (a) Present. Aalto-yliopiston lähes 100 vastavalmistunutta ovat ottaneet tulevaisuuden haasteet työpöydälleen ennakkoluulottomasti. Tulevaisuuden tekijöiden projekteja yhdistää se, että ne pyrkivät luomaan parempaa, toimivampaa ja oikeudenmukaisempaa maailmaa.

Woojin Chung: Re-interpretation of Ergonomics in Half Chair.

MoA’12 esittelee laaja kirjon mielenkiintoisia tapahtumia Helsingissä toukokuun aikana. Vastavalmistuneiden maistereiden liikkuvan kuvan tuotoksia esitetään kaikille avoimissa, ilmaisissa elokuvanäytöksissä Kino Engelissä torstaisin. Näytös’12 –  Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun vuotuinen muotinäytös järjestetään  perjantaina 25. 5. ja Cruise & Ferry Experience –teemapäivää vietetään torstaina 31.5., jonka tarjonta koostuu mm. pop-up –näyttelystä, jossa esitellään maailmankuulua suomalaista laivamuotoilua. Designing for a Sustainable Future -seminaarissa tiistaina 29.5. pohditaan, miten muotoillaan viihtyisämpiä ja kestävämpiä elinympäristöjä. Seminaarissa puhuu muun muassa arkkitehti ja Harvardin professori Toshiko Mori.

Kevätnäyttely tulee toukokuun ajan elävöittämään tulevaisuuden asuinaluetta Jätkäsaarta, jossa tilana toimii Lars Sonckin piirtämä 100-vuotias satamamakasiini. MoA’12 muuntaa iäkkään varastotilan näyttely- ja toimintaympäristöksi.

MoA’12 on osa Aalto-yliopiston World Design Capital -vuoden Living+ -ohjelmistoa.

MoA’12-tapahtumatila Jätkäsaaressa (Rantamakasiini L3/Tyynenmerenkatu 6) on avoinna yleisölle päivittäin 9.5.−3.6.2012. Vapaa pääsy.

Tutustu tulevaisuuden tekijöihin ja MoA’12-ohjelmistoon osoitteessa moa.aalto.fi. Siellä voit käydä myös räätälöimässä itsellesi oman MyMoA-tapahtumakalenterisi.