Nappaa tuottajan vinkit: Lux Helsinki 6.-10.1.2016!
Päivi Meros tammikuu 5, 2016

Kaupunkitapahtumalla uusi vuorovaikutuksellinen ja elämyksellinen reitti

Kaupungin elävöittämisestä, elämyksien tarjoamisesta, huvista nauttimisesta ja yhdessä tekemisestä: niistä on hyvät kaupunkitapahtumat tehty. Toivottavasti Lux Helsinki 6.-10.1.2016 klo 17-22 tarjoaa mukavaa vapaa-ajan tekemistä raikkaassa pakkassäässä.

Reitti on tänä vuonna siirretty täysin Helsingin keskustaan ja pituus on n. 2km. Reitin kävelee pienten ihmisten kanssa kahdessa tunnissa, mutta tarjolla on myös runsaasti kaikkea mukavaa oheisohjelmaa. Vinkki* Reitillä saatat törmätä kävijäkyselyä tekeviin ja vastaamalla voit voittaa mukavan yllätyksen.

Tapahtumakartta esitteet on täysin uudenlaiset. Niissä on runsaasti tietoa teoksista, oheisohjelmasta kuin ravintoiloista kätevässä taskukoossa. Parhaiten saat ilmaisen kartan haettua mukaasi Ateneumilta (Kaivokatu 2) tai Matkailuneuvonnastamme (Pohjoisesplanadi 19). Molemmat ovat auki koko tapahtumanajan.

kartta
Kartan voi myös ladata netistä ja tulostaa tai ladata suoraan puhelimeen. Kun lataat kartan ennakkoon laitteeseesi, se toimii selaimessa myös offline-tilassa. Klikkaamalla kartan numeroita saat lisätietoa valoteoksista, ravintoloista ja kahviloista. Sähköisen kartan on toteuttanut Kumpupilvi Oy.

Valmistautuminen: Pukeudu lämpimästi

Erityisesti kaupunkitapahtumien haaste on riippuvuus ulkoisista tekijöistä, eli sääolosuhteista. Näin on myös Lux Helsingissä. Järjestäjänä me arviomme mm. etukäteen tekniikan toimivuutta ja tapahtumapaikan turvallisuus luonnonilmiön varalta.

Lux Helsinkiin kannattaa siis pukeutua lämpimästi aina päästä varpaisiin. Sisätiloihinkin toki pääsee halutessaan reitin varrella. Varustautuessa selkärepulla saat kädet mukavasti vapaaksi.

Toivon mukaan saamme ihanan pakkassään lumella höystettynä. Silloin saattaa olla tästä taidosta hyötyä: pingviinikävely. Vähennät riskiä liukastua ja hauskuutat varmasti kanssa kävelijöitä. Innokkaille pingviinikävely harjoittelijoille löytyy videoita – jos jonkin moisia!

talvenvarustukset
Tuottajan oma vaatevarastus on hyväksi todettu- kuva ei sisällä tuotesijoittelua :) *Huomaa: rinnassa rakas pupu heijastin.
opas_liivit
Heijastin on kova sana myös Lux Helsinki liiveillä varustettujen oppaiden parissa. Opaskierrosten: Lippu on noudettava etukäteen Matkailuneuvonnasta, osoite Pohjoisesplanadi 19.
lux_kirjaimet
Kun löydät uudet LUX -kirjaimet, tiedät olevasi oikealla suunnalla

Rauhoitu ja rentoudu

Kaupunkitapahtumat luovat kaupunkikuvaa, lisäävät yhteisöllisyyttä ja viihtyisyyttä, viestivät meidän arvoista ja kertovat tavoitteista.
Kaivatessasi sisätilojen lämpöä on Ateneumin ja Annantalon lisäksi matkan varrella myös huippumielenkiintoista oheisohjelmaa.

Lux Helsinki kahvilassa (Pohjoisesplanadi 19) on esillä taiteilija Ishmail Sandstroemin teoksia. Kahvilassa voit myös törmätä Lux Helsingin taitelijoihin sekä seurata mielenkiintoista paneelia to 7.1 klo 19.30. Aiheena on ”Valoa + Varjoa = Wellness. Mikä vaikutus valolla ja varjolla on hyvinvointiin? ”. Panelisteina mm. ilmastontutkija ja näkövammaiseen valaisinvalmistajan toimitusjohtaja. Lisätietoa paneelista.

Kiinnostaako esimerkiksi valoaiheiset ja kokeelliset suomalaisia lyhytelokuvat? AV-arkin koostama n. 45 minuutin mittainen ”Searchlights” kooste kokeellisista lyhytelokuvista esitetään: la 9.1.2016 klo 17.00 Ateneumin salissa.

Uskon, että myös uutta täytettä ja hyvää mieltä saa reitin varrelta löytyvistä katuruoka pisteitä Senaatintorilla ja Annankadulla. Kokeile rohkeasti uusia makuja ja hyödynnän vapaasti myös 19 eri yhteistyöravintolamme tarjoukset aina Lux Helsingin ajan.

Ilon_kuvia_kirkko_1000px
Senaatintorin ”Ilon kuvia” teos käsittelee ilon tunnetta eri näkökulmista. Äänetön teos valmistuu Lux Helsinkiä varten.

 

Relaa ja Joraa
Perheen pienemmät voivat löytää tuttuun tapaan Annantalon runsaasta työpaja ja ohjelmistosta tekemistä tuntikausiksi.

Vanhemmalle väelle löytyy reitin päässä Annankadulta Bar Loosesta (Annankatu 21) sekä Why Join Navystä ( Annankatu 28) Radio Helsingin DeLUXe-iltojen tiskijukkien vauhdittamana tanssimahdollisuus. Ravintoloihin on K-18 ikäraja.

Ps. Olen Radio Helsingin taajuudelle 6.1 klo 15.00. Seuranani myös ensimmäiset Helsinki Secret Residence asukkaat Jiajia & Tina.

Pss. Tiesitkö: Theremin on elektroninen soitin, jonka kehitti venäläinen Léon Theremin vuonna 1919. Soitin koostuu laatikosta, jossa on kaksi antennia, ja sitä soitetaan liikuttelemalla käsiä antennien läheisyydessä. Luxissa voit päästä myös kokeilemaan sitä 😉

Kiitos – kun olet mukana Lux Helsingissä. Pian nautitaan suomalaisittain pakkasesta ja valosta!

Pähkinänkuoressa:

  • Festivaalille ja kaikkeen oheisohjelmaan on vapaa pääsy.
  • Valoteokset ovat nähtävillä tauotta klo 17-22 ja niiden

kestot vaihtelevat. Oheisohjelman aukioloajat on mainittu

kunkin ohjelmanumeron yhteydessä.

  • Tapahtuman infopisteenä toimii Matkailuneuvonta

(osoite Pohjoisesplanadi 19, aukioloajat ma-pe klo 9-18 ja la-su klo 10-16).

  • Lisäksi Lux Helsinki -infopiste löytyy Ateneumin taidemuseon

aulasta (osoite Kaivokatu 2).

  • Festivaalin järjestää Helsingin kaupunki.

*Vinkki: Seuraa valofestivaaliamme Lux Helsinkiä verkkosivuilla ja somessa: Verkkosivut Facebook Twitter Instagram