Nauti Café Piritan viikonloppubrunssi Helsingin vihreässä sydämessä
Elisabeth Heinrichs helmikuu 23, 2012

Onko sinulla jo viikonloppubrunssipaikka tiedossa? Jos ei, niin tässäpä sinulle vinkki!

Café Piritta ihastuttaa niin sijainnillaan kuin ohjelmatarjonnallaan! Tokoinrannassa sijaitsevaan kahvilaan pääsee niin Hakaniemen, Kallion, Kluuvin kuin Töölön suunnalta. Itse suosittelen matkailijalle Töölönlahden tai sitten Eläintarhanlahden kautta tuloa, koska silloin näkee ns. kaupungin vihreän sydämen ulkoilumahdollisuuksineen matkan varrella. Kesällä kahvilaan on ihastuttava vesibussiyhteys Kauppatorilta (lähtöpaikkana kahvila Ursulaan jolla on sama omistaja Oy Ursula).

Kahvilaa lähestyessä Töölön suunnalta, ensimmäinen asia, joka osuu silmään, on kahvila-alueen upea, mutta samalla koruton maisema. Näky, jossa junaraiteiden yläpuolelta avautuu kaupungin horisontti, on vaikuttava. Töölönlahti, jonka ympäri kävelee noin puolessa tunnissa, onkin yksi Helsingin suosituimmista keskusta-alueen ulkoilu-alueista pastellisävyisten huvilarakennuksineen. Tästä huolimatta, aluetta voidaan pitää erittäin rauhallisena, melkein seesteisenä.

 

Café Piritan brunssin ovat löytäneet varsinkin lapsiperheet, kuohuviinikaveriporukat ja ulkoilijat. Tästä voi ehkä tehdä johtopäätöksiä brunssin kolmesta suurimmasta kohderyhmästä, mutta en näe syytä miksi matkailijaa ei voisi lisätä tähän.

Café Piritan viikonloppubrunssi sisältää aina:
-leipää, leikkeleitä, juustoa, vihanneksia ja keitettyjä kananmunia
-lämpimiä aamiaisvaihtoehtoja
-makkaraa, pekonia ja munakasta
-hedelmäsalaattia, jogurttia ja mysliä
-jälkiruokia
-kahvia tai teetä ja tuoremehua

Kaiken tämän saa hintaan 17,90€, kuohuviinillä 19,90€. Aikuisen ostaessa buffetin, alle 5-vuotias syö ilmaiseksi. 5-12-vuotias syö puoleen hintaan.

Suomalaista ruokavalikoimaa edustavat karjalanpiirakat, makkarat, marjamehut (esimerkiksi karpalomehu), porkkanakakku, musta leipä ja jogurtti sekä mysli. 

Viikonloppubrunssi tarjoillaan lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–14.  Harvinaista on että kahvila avautuu jo klo 9, myös sunnuntaisin, eli tässä vinkki myös aamuvirkkuille!

Muuten café Piritan kevät näyttää ohjelmatäyteiseltä! Maaliskuussa ja huhtikuussa on tarjolla mm. konsertteja, jazz-iltoja, illanviettoa, kahvilatangoa ja improvisaatioteatteria. Huhtikuun helmi on ehdottomasti vapunvietto kun café Piritassa luvataan yleviä puheita, kuplajuomaa ja kuorolaulua! Muista myös Murhamysteeri – kolmen ruokalajin teemaillalliset, illallinen tähden kanssa kaupunginteatterin kirkkaimpien tähtien kanssa!

Oletko jo tutustunut Helsingin brunssivalikoimaan? Kattavan brunssilistan saat meidän matkailuneuvonnasta.