Nauti hyvästä kahvista kukkakaupan keskellä kahvila Fleuristessa!
Elisabeth Heinrichs maaliskuu 23, 2012

Kaunis kukka-asetelma kahvila Fleuristen ikkunalaudalla antaa jo vihjeen ohikulkijalle siitä mitä kahvilan sisällä odottaa. Sympaattinen omistaja on onnistunut yhdistämään kukkakaupan ja kahvilan Designkorttelissa – mikä ihastuttava idea!

Omistaja kertoo saaneensa kahvilaidean matkoiltaan jolloin hän on törmännyt samantyyppisiin kahvila-kukkakauppa yhdistelmiin Italiassa, Saksassa ja Virossa. Omistaja halusi tuoda konseptin Suomeen niin, että suomalaiset, ja miksi ei matkailijatkin, voisivat tuntevansa käydä matkoilla Helsingissä, matkustamatta ulkomailla. Omistaja osaa suomea, ruotsia, englantia ja ranskaa.

Tila on jaettu kahteen osaan niin, että sisään astuessa, asiakas tulee 15 asiakaspaikan omaavaan kahvilaan. Kahvilasta johtaa rappuset takahuoneeseen josta löytyy kukkaparatiisi: kaunis omaleimainen kukkakauppa jossa ulkomailta tuodut valaisimet, lyhdyt ja terassikalusteet luovat kansainvälistä tunnelmaa. Kukkien tuoksujen keskeltä on helppo aistia omistajan floristitausta ja aito rakkaus ja intohimo kukkia kohtaan. Omistaja tekee perinteisellä ranskalaisella sidontataidolla nykyaikaisia kukka-asetelmia ja – kimppuja.

Kahvilapuolella taas huomaa kunnioituksen ruokaa kohtaan. Kahvilatuotteet ovat tarkoin valitut ja omistaja lupaa että tässä kahvilassa kaikki tuotteet ovat tuoreita ja palvelu pelaa. Fleuriste suosii kahvilassaan luomu- ja reilun kaupan tuotteita kestävän kehityksen edistämiseksi. Fleuriste tukee myös vammaisten nuorten työllistymistä ja ottaa heitä työharjoitteluun. Yhteistyötä tehdään mm. Ekbergin, Patisserie Teemu&Markuksen ja Kaffecentralenin kanssa, jonka tuotteet sopivat Fleuristen tunnelmaan.

Kahvilasta löytyy myös sisustuselementtinä piano, jota tarjoilija kertoo soittavansa silloin tällöin.  Kuulemma asiakkaatkin ovat joskus elävöittäneet kahvilaa soitollaan ja tätä toivotaan lisää.

Muuten kukat ovat olennainen osa muuten harmonisessa sisustuksessa. Upean kattokruunun alla voi olla hetken rauhassa kukkien tuoksun ja värien ympäröimänä tai vaikkapa tutustua Frantsilan luomuyrttitilan kukkaterapiaan. Frantsilan mukaan löytyy 24 suomalaista kukkaa, jotka soveltuvat suomalaisten tyypillisiin ongelmien hoitoon.

Kahvila tarjoaa arkiaamuisin aamiaispakettia klo 10–14 hintaan 10€. Aamiaiseen kuuluvat luomumehu, jogurtti, voileipä/croissant, mysli, kahvi/tee/kaakao. Erikoiskahvit kuuluvat aamupalahintaan. Kahvilassa on 12 eri laatua teetä.

Viikonloppuisin kahvilassa voi nauttia brunssista klo 12–16. Brunssi sisältää päivän annoksen, salaatin tai keiton kakun kera. Aamupala ja brunssi tarjoillaan pöytään.

Ainutlaatuista kahvilassa on mm. se että kukkakaupan puolella voidaan järjestää kymmenelle hengelle brunssi, keskellä kukkaloistoa! Brunssi kukkakaupassa maksaa seurueelle yhtä paljon kuin kahvilan puolella, 16€/henkilö.

Mikä olisi parempi paikka kaveribrunssille?