Nauti kulttuurista ruoan ohella – valokuvanäyttely ravintolassa!
Elisabeth Heinrichs lokakuu 18, 2011

Lokakuun loppupuolelle voi nauttia pala Suomea lautasella skandinaavisessa ja modernissa ravintola König Helsingissä, jossa vietetään Sadonkorjuu-viikkoja 26.9-22.10. Sadonkorjuu-menun aikana nautitaan riista-annoksista syksyisten herkkujen kera, kuten esimerkiksi jäniksestä, hanhesta, hirvestä ja villisiasta. Syksyn herkkuja edustavat erilaisten sienet, omena, maa-artisokka, kurpitsa ja puikulaperunat. Matkailijalle voi vinkata sisujäätelöstä, joka on oikea suomalainen harvinaisuus.

Samanaikaisesti (20.9-31.10) König Helsinki tarjoaa toisenlaista herkkua, taidemuodossa kylläkin. Kyseisenä aikana ravintola esittelee kuuden suomalaisen huippukuvaajan töitä. Kuuvaajat ovat Stefan Bremer, Charlotta Boucht, Katja Hagelstam, Jyrki Parantainen, Mikko Rasila ja Riitta Sourander. Valokuvanäyttely on ilmainen ja jokaiselle avoin. Matkailija voi vain kävellä sisään ja ihailla näyttelyä, tai sitten vaikka nauttia ravintolan baarissa kupposesta tai drinkistä tai jäädä jopa ruokailemaan.

König Helsinki tarjoaa tämän lisäksi arkipäivisin nykypäivänä harvinaisen suomalaisen kotiruokabuffetlounaan tasahintaan 9,20€. Jälkiruoan ja kahvin kanssa hinnaksi muodostuu 11,20€.

König Helsinki kuuluu niihin harvoihin ravintoloihin jossa tarjoillaan Mannerheimin suosikkiruokaa Vorschmackia. Se valmistetaan jauhetusta lihasta ja anjoviksesta tai sillistä, sipulista ja vedestä. Samainen ravintola tarjoaa myös ympäri vuoden blinejä.