NBE = bloggaajia, elämyksiä ja arktista Suomea
Guest Blogger helmikuu 12, 2016

Bloggaaminen on vuosi vuodelta yhä vaikutusvaltaisempi osa kansainvälistä matkailumarkkinointia ja Suomi onkin tässä suhteessa yksi kansainvälisistä edelläkävijöistä. Matkamessujen ympärille rakennettu Nordic Bloggers’ Experience on yksi vuoden kuumimmista matkabloggaaja -kampanjoista ja itse sain tänä vuonna kunnian toimia yhtenä NBE:n virallisena kotimaisena host -bloggaajana.

nbeFinland. Kuva: Hendrik Morkel
nbeFinland. Kuva: Hendrik Morkel

Mistä on siis kyse?

Matkamessujen ympärille rakennettu NBE kokoaa yhteen Helsinkiin kansainväliset matkailuun keskittyneet bloggaajat, vloggaajat, instagrammaajat sekä muut matkailumarkkinoinnin ammattilaiset ympäri maailman.

Tänä vuonna Suomeen saapui 45 kansainvälistä full-board sisällöntuottajaa NBE:n tiimoilta. NBE:n idea on yksinkertainen. Kansainväliset sisällöntuottajat tulevat Suomeen. Suomessa heille on järjestetty viikon täydeltä elämyksiä ja kokemuksia, mitkä he kokevat lukuisten eri yhteistyökumppanien sekä kotimaisten host -bloggaajien kanssa. Elämysten täyteinen viikko huipentuu sisällöntuottajien omiin kanaviin, joiden kautta Suomi saa autenttisen aitoa ja elämysten täyteistä näkyvyyttä turistiystävällisenä matkailumaana laajoilla kansainvälisillä markkinoilla.

NBE:n tekemä työ on siis älyttömän tärkeää ja kaikkiaan viikko tavoittaakin kansainvälisesti parhaimmillaan jopa miljoonia ihmisiä ympäri maapallon.

Mitä Nordic Bloggers’ Experience -viikon aikana siis tapahtuu?

1. Elämykset ja kokemukset

Avanto-uintia Lauttasaaressa, savusaunailua luonnossa ja kierimistä lumessa. Ei muuten eksoottisempaa näin etelästä tulleen turistin näkökulmasta. Sen lisäksi vielä husky-ajelua Lapissa, laskettelua rinteillä, lumikenkäilyä kinoksissa sekä meditaatiota metsässä. Siis todella toimivaa. Puhumattakaan, että viikon täydeltä suomalaisen keittiön maistuvimpia tuotoksia, juhlaa sekä naurua ja runsaasti Helsinki Giniä. Tietysti seuraavana aamun grillimakkaralla kodan uumenissa terästettynä, sekä kaiken huipentumisella vapaaseen omaan ohjelmaan Helsingin urbaanissa sykkeessä. NBE -viikko todisti, että toimii muuten ihan kaikille.

Vieraillemme tarjottiin siis elämyksiä ja kokemuksia ympäri Suomen aina Helsingistä Karjalaan ja Karjalasta Lappiin. Eksoottiset talviset elämykset sekä hulvattoman inspiroiva seura on aina varma avain hyvän sisällön syntymiselle.

Ps. Tähän väliin on pakko sanoa btw, että toisten bloggaajien kanssa on muuten ihan parasta matkustaa. Silloin kännykän käyttö ruokapöydässä, somen selaaminen pokkana kun toinen puhuu, taikka random selfieiden ottamisen takia myöhästyminen aikataulusta on ihan täysin fine. Ei toimisi esim. perheen kanssa oltaessa.

2. Verkostointi

Siinä missä viikko sisältääkin runsaasti hulvattomia elämyksiä ja hauskaa yhdessäoloa, on viikko täynnä myös todellista työtä. Bloggaaminen on kehittyvä ala ja sen näkyminen vuosi vuodelta yhä enemmän myös matkailu markkinoinnissa todistaa, että ajan hermoilla on oltava ja jatkuva kehittyminen on must.

NBE & Matkamessut kokoaa yhteen matkailumarkkinoinnin teräksisimpiä ammattilaisia ympäri maailman ja näiden ammattilaisten avittamana järjestetäänkin viikon aikana lukuisia koulutuksia, luentoja, paneeleita sekä suoria one-to-one tapaamisia sisällöntuottajien sekä potentiaalisten yhteistyökumppaneiden kesken. Viikko on rakennettu matkamessujen ympärille ja Matkamessut ovatkin ehkä se vuoden tärkein tapahtuma suomalaiselle matkailuscenelle. Matkamessut ovat myös täydellinen tilaisuus kansainvälisille vieraillemme luoda kontakteja oman maamme turistikanaviin sekä myös kansainvälisiin tekijöihin.

Bloggaajat: Otto Lilja, Arna Grym, Evina Terrón, Denise Van Rijswijk & Michael Ankermüller. Kuvan toimittanut Otto Lilja.
Bloggaajat: Otto Lilja, Arna Grym, Evina Terrón, Denise Van Rijswijk & Michael Ankermüller. Kuvan toimittanut Otto Lilja.

3. Hauskaa yhdessäoloa

Itse tein NBE -viikon aikana varmasti elinikäisiä ystävyyksiä. Samalla aaltopituudella surffailevat saman alan ihmiset kun kohtaavat, niin lopputulos on ystävyyden lisäksi myös runsaasti yhteisiä projekteja. Siinä missä porukassa tyhmyys varmasti tiivistyy niin tiivistyypä myös intohimo sekä osaaminen. Sen tiivistyminen taas tulostuttaa upeita uusia työmahdollisuuksia sekä muita vapaa-ajan projekteja.

NBE -viikon yksi keskeisimmistä ideoista onkin juuri hauska yhdessäolo saman henkisten ihmisten kanssa, koska se vaan on se varmasti kukkiva siemen itse menestykseen. Itselläni on jo about miljoona projektia päällä viikon päätyttyä ja olen varma, etten ole ainoa.

nbeFinland. Kuva: Hendrik Morkel
nbeFinland. Kuva: Hendrik Morkel

Hauska yhdessäolo huipentuu yleensä myös hauskoihin bileisiin ja hauskoja bileitä olikin viikko myös täynnä. Alkuviikko huipentui Forenomin järjestämiin tupaantuliaisiin. Matkamessut huipentuivat puolestaan suomalaisten matkabloggaajien järjestämiin megabileisiin Plazassa ja NBE -viikko kokonaisuudessaan huipentui Visit Helsingin järjestämiin bileisiin viimeaikojen kuumimmassa uutuudessa – #HelsinkiSecret Residence -bloggaajaresidensissä.

Oli sekä ilo, riemu, että kunnia olla mukana tänä vuonna NBE:n virallisena host -bloggaajana. Tällä hetkellä sähköpostilaatikko, whatsapp sekä facebookin messenger käy siihen tahtiin, että tuleva vuosi näyttää näin yhden viikon tehoboostin jälkeen todella kiireiseltä. Hel Yeah ja iso hyvä NBE!

Kirjoittanut Otto Lilja.

Lue lisää vieraskynä Otosta