Nyt saa kiipeillä seinillä ja roikkua kalusteissa!
Marianne Saukkonen helmikuu 9, 2016

Koska perheessämme on kaksi lasta, olen kiinnostunut kaikista uusista lasten tuotteista ja palveluista. Suurella mielenkiinnolla menin siksi tutustumaan Gymiin ja Gymi Shopiin Herttoniemessä sekä Christina Nurmeen joka vetää yritystä.

Christina Nurmi
Gymin perustaja Christina Nurmi Kuva: Marianne Saukkonen

Christinalla on telinevoimistelutaustaa niin voimistelijana kuin valmentajanakin ja on työskennellyt pitkään lasten liikunnan parissa. Monelle lapselle hän on tuttu Pikku Kakkosen aamujumppaohjaajana. Omia lapsia saatuaan hän halusi kehittää lapsille mahdollisuuden liikkua ja harrastaa laadukkaasti. Siitä ajatuksesta syntyi ensimmäinen lasten ja nuorten kuntoklubi Gymi  joka tarjoaa mahdollisuuden harrastaa monenlaista liikuntaa, nykyaikaista telinevoimistelua, parkouria ja luonnollista liikkumista erilaisilla välineillä.

Gymi
Gymi Herttoniemi Kuva: Marianne Saukkonen

Tätä nykyä Gymejä on kaksi, Herttoniemen lisäksi Espoon Niittykummussa. Gymi tarjoaa liikuntamahdollisuuksia ensisijaisesti lapsille mutta myös aikuisille. Saleista löytyy telineitä ja välineitä joilla voi oman vartalon luonnollista liikettä ja painoa käyttäen kuntoilla, harrastaa, liikkua ja leikkiä. Saleissa on sekä ohjattuja tunteja että vapaita tunteja jolloin lapset vanhempiensa avustuksella voivat liikkua ja voimistella. Gymeissä järjestetään myös erilaisia tapahtumia (joulupolku, Tammitemmellys, pääsiäispolku ja Helsinki-päivän tapahtuma), leirejä ja yksityistilaisuuksia kuten syntymäpäiviä ja polttareita.

Gymi Furniture
Kuva: Gymi Furniture

Nyt salien rinnalle on syntynyt Christinan toimesta ja suunnittelemana Gymi Furniture –niminen toiminnallinen kalustesarja lapsille. Kalusteiden lähtökohtana on ollut tukea lasten (ja nuorten) omaa luonnollista liikkumista, tasapainoa ja asentoja sekä luoda kalusteita kotiin jotka kannustavat lasta leikin ohessa liikkumaan. Tuoteperheeseen kuuluu jatkettava sänky jonka pystyy yhdistämään toiseen kerrossängyksi, puolapuut, laatikko jota voi käyttää myös säilytyskalusteena, tikkaat, aisa, lankku sekä voimistelurenkaat. Varusteita löytyy kahdessa koossa joten ne voivat kasvaa lapsen mukana tai niitä voi hyödyntää isommissakin tiloissa. Koska kalusteet korostavat luonnollisia asentoja ja liikettä, ei sarjaan kuulu lainkaan istuimia vaan sen sijaan on ajateltu että ”pöydän” ääressä voi istua lattialla, polvillaan, seisten tai jumppapallolla.

Gymi Furniture 2
Kuva: Gymi Furniture

Kaikkia kalusteita voi helposti yhdistellä toisiinsa muodostaen liikunnallisia kokonaisuuksia joita lapsi voi hyödyntää leikeissä ja liikkua kalusteelta toiseen kiipeilleen, tasapainoillen, roikkuen ja ryömien. Kalusteet kestävät myös aikuisen painoa joten niiden avulla voi koko perhe kuntoilla kotona. Gymi Furnituren sivuilta löytyy monta hyvää vinkkiä miten kalusteita voi yhdistellä ja rakentaa kuntoilu-kiipeily-seikkailuratoja omaan kotiin.

Kalusteet on tuotu markkinoille 2015, esitelty ensimmäistä kertaa viime Habitare-messuilla ja ne ovat kohdanneet suurta kiinnostusta myös kansainvälisiltä tahoilta. Kalusteet ovat kotimaista tuotantoa (niin suunnittelun kuin valmistuksenkin osalta), kestäviä, myrkyttömiä ja toimitetaan valmiiksi kasattuina. Gymi Furniture on perustellusti ehdolla Vuoden liikuntatuotteeksi. Kalusteita myydään tällä hetkellä vain verkkokaupan ja Gymi Shopin kautta mutta jälleenmyyjiä etsitään jo. Kalusteisiin voi tutustua verkkokaupassa tai Gymi Shopissa Herttoniemessä.

Gymi Furniture 5
Kuva: Marianne Saukkonen

Erinomainen idea ja erinomainen toteutus! Kalusteet ovat mielestäni yksinkertaisen kauniita ja erittäin laadukkaan, tukevan ja toimivan oloisia. Ne varmasti houkuttelevat lapsia (ja vanhempia) päivittäiseen liikkumiseen ja omien taitojen kokeilemiseen turvallisella tavalla omassa kodissa. Christina kertoikin että he ovat havainneet lasten ymmärtävän heti yskän – jos pieniä taaperoita vanhempineen on käynyt Gymi Shopissa tutustumassa kalusteisiin, on jopa 1-vuotias osannut itse kiivetä sänkyyn turvallisesti tikapuita pitkin auttamatta ja ilman neuvoja. Ensiajatuksena itselläni oli että kalusteet vaatisivat paljon tilaa ympärilleen mutta näin ei kuulemma ole, suunnittelutyössä on huomioitu se että kalusteet mahtuvat normaalikokoisiin huoneisiin ja asuntoihin eivätkä vie enempää tilaa kuin ns. tavalliset lastenkalusteet.

Yleiseen huoleen siitä että nykyaikana lapset eivät liiku tarpeeksi, voisi tässä olla yksi ratkaisu siihen. Että liikkumista voi harjoittaa leikin ja arkitouhujen ohessa kotona turvallisesti, helposti ja monipuolisesti.

Gymi Furniture 4
Kuva: Gymi Furniture

P.S. Gymi Shop myy myös Wuuf-liukuria joka on styrokspalloilla täytetty muovinen, kahvallinen tyyny. Kävimme kokeilemassa Wuufia pulkkamäessä ja hyvin luisti! Se on myös lämmin ja pehmeä alusta töyssyisemmässäkin mäessä.

Gymi wuuuf
Kuva: Marianne Saukkonen

Gymi Herttoniemi
Kauppakeskus Megahertsi, 2 krs., Insinöörinkatu 2

http://gymi.fi/ ja http://gymi.fi/kalusteet/