Pasha – pääsiäisen ehdoton herkku!
Guest Blogger maaliskuu 23, 2016

Pääsiäinen on minulle vuosi vuodelta yhä tärkeämpi ruokapyhä. On mukavaa kerääntyä perheen kanssa ruokapöydän äärelle nauttimaan sesongin herkuista. Pääsiäispöydässä suosikkijälkiruokani on ehdottomasti perinteinen pasha, joka valutetaan puisessa muotissa ohuen harsokankaan läpi ennen kumoamista ja tarjoilua.

Perinteinen pääsiäispasha valmistuu helposti, ja se kannattaa ehdottomasti tehdä itse! Kuva: Heidi Kjellman
Perinteinen pääsiäispasha valmistuu helposti, ja se kannattaa ehdottomasti tehdä itse! Kuva: Heidi Kjellman

 

Perinteinen pääsiäispasha (12 hengelle)

Tarvitset:
2,5 dl sokeria
2 munan keltuaista
200 g voita
400 g maitorahkaa
1 dl mantelirouhetta
1 sitruuna
1 appelsiini
2 dl kuohukermaa
Tarvitset myös:
pashamuotin
ohuen harsokankaan
Koristeluun:
pääsiäiskaramelleja tai pieniä suklaamunia
Valmistusohje:                                                                                                                                              

Vatkaa puolet sokerista eroteltujen keltuaisten kanssa vaahdoksi. Vaahdota toisessa astiassa loput sokerista voin kanssa. Yhdistä vaahdot ja lisää seokseen maitorahka, mantelirouhe, puristettu sitruunan ja appelsiinin mehu sekä vaahdotettu kerma. Sekoita kertaalleen ja kaada massa kostutetulla ohuella harsolla vuorattuun puiseen pashamuottiin. Anna pashan valua vuorokauden ajan jääkaapissa. Kumoa pasha varovasti tarjoiluastialle ja koristele se pääsiäiskaramellein.

Lue lisää pääsiäisperinteistä tästä aikaisemmasta blogikirjoituksesta. Lisää pääsiäisvinkkejä Visit Helsingiltä täältä!

Kirjoittanut Heidi Kjellman.

Lue lisää vieraskynä Heidistä