Piipahda Mummolassa kun vierailet Vantaalla!
Elisabeth Heinrichs maaliskuu 22, 2012

Kävelymatkan päässä tiedekeskus Heurekasta ja Tikkurilan juna-asemalta sijaitsee Tikkurilan matkailuhelmi nimeltään ravintola Mummola.

Noustessasi ravintolaan vievää portaikkoa ylös, siirryt mummolan kodikkaaseen maailmaan. Mukavan näköisen sohvaryhmittymän jälkeen sinua odottaa maalaishenkeä omaava ravintolasali, jonka jokainen esine on tarkoin valittu ja jossa gramofonimusiikki soi. Löytyy niin ryhmille sopivia pitkiä pöytiä kuin pienelle seurueelle tarkoitettuja kotoisia neljän hengen pöytiä. 100 asiakaspaikkaa omaava ravintola on tilava mutta viihtyisä.

Pääruokailusali, kuten toinenkin pienempi ruokasali, ovat sisustukseltaan kodintuntuisia, niin tauluineen, valokuvineen ja sisustusesineineen. Jokainen huutokaupoista ja kirpputoreilta kerätty pöytä ja tuoli on uniikki. Ihastuttava ravintolatiski takan vieressä toimii ravintolan sydämenä. Paikan mummolahengessä tiskin edessä olevasta tarjoiluvaunusta voi lainata lukulaseja jos ei muuten lue menua hyvin. Samassa koivukorista löytyy myös ravintolan käyntikortit.

Ravintolassa on paljon ihania yksityiskohtia. Tiskin toisella puolella seinää koristaa posliiniteline jonka astiat voi ostaa jopa mukaansa. Seinältä löytyy esimerkiksi Arabian vanhoja astioita.

Sisäänkäynnin oikealla puolella toimii pieni matkamuistomyymälä josta voi ostaa mukaansa luomutuotteita, mm. käsityötuotteita, nekkuja, hunajaa, villasukkia, hilloja, sieniä, marmeladeja, pitsiliinoja, haluttuja räsymattoja. Matkamuistomyymälän yhteydessä voi ihailla vanhoja pyöriä.

Wc:n puolella puiset ”huussiovet” naurattavat kävijää. Suhteellisen modernissa (kun vertaa muuhun ravintolaan) lapsinurkassa lapsetkin viihtyvät. Ravintolan tarjoilija osaa kertoa että ravintolassa vierailee myös aika ajoin Martoista lainattuja ”mummoja” jotka viettävät aikaa ravintola-asiakkaiden kanssa.

Ravintola Mummolan pääpaino on suomalaisessa ruuassa. Ravintolassa tarjoillaan arkisin haluttuja buffetlounaita hintaan 9€. Ala carte listalta löytyy suomalaisia makuja, kuten riistakäristystä, lohta, muikkuja ja lapsimielisille lihapullia ja muusia. Ravintola on auki ainoastaan lounasaikaan maanantaisin ja tiistaisin. Muutoin ravintolalla on varsin kattavat aukioloajat (ke-to klo 10.30-21, pe klo 10.30-22, la klo 12-22, su klo 12-18).

Ravintola Mummola on siinäkin mielessä harvinainen, että ravintolasta löytyy saunatilat. Suomalaisine saunatuotteineen tilat tarjoavat matkailijoille ainutlaatuisen kokemuksen. Moderni poreallas lisää luksustunnetta saunapuolella.

Tämän lisäksi ravintolassa on tilavat kokous- ja juhlatilat ja vaihtelevia taidenäyttelyitä. Ravintola on matkailijaystävällinen myös kesäisin koska Mummola on auki heinäkuussa.

Milloin viimeksi kävit mummolassa?