Ravintolapäivä vol. 4
Elisabeth Heinrichs helmikuu 4, 2012

Hauskaa Ravintolapäivää! Tänään 291 ravintolaa, kahvilaa ja baaria 48 eri paikkakunnalla 12 eri maassa odottavat teitä!

Lähde: Ravintolapäivä

Kertaukseksi Ravintolapäivä on siis karnevaali ravintola- ja ruokakultturin puolesta. Teemapäivä on toukokuussa 2011 alkunsa saanut yhden päivän kulinaarinen karnevaali. Ravintolapäivä palkittiin äskettäin Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksen vuoden 2011 kulttuuriteko -palkinnolla.

Lähde: Ravintolapäivä - Kimmo Lind

Suomesta lähtöisin olevan tapahtuman tarkoituksena on kannustaa ihmisiä perustamaan ravintoloita yhden päivän ajaksi. Kahvilan, ravintolan, kioskin, katukeittiön tai muun kekseliään ruokapaikan voi perustaa vaikkapa kotiinsa. Konsepteissa vain mielikuvitus on rajana!

Lähde: Ravintolapäivä - Heidi Uutela

Matkaopas-lehden mukaan Ravintolapäivä-tapahtuma on leviämässä ulkomaille. Tänään Suomen lisäksi yhden päivän ravintoloita ilmestyy jopa Brasiliaan ja Nicaraguaan. Muita Ravintolapäivän uusia kohdemaita ovat ainakin Islanti, Ruotsi, Viro, Itävalta, Sveitsi, Espanja, Thaimaa ja Japani.

Nicaraguan  Managuassa Runebergin runokahvilassa voi nauttia lähes perinteiset torttukahvit. Maksuvälineeksi kelpaavat runot ja laulut millä kielellä tahansa.

Itävallan  Grazista on ilmoittautunut mukaan useampikin ravintola ja siellä voi maistella mm. muffinsseja ja makkaroita.

Reykjavikissa  pääsee nauttimaan Italiasta inspiraationsa saaneen Tiramisu Lift (Me Up!) -kahvilan makeasta yllätyksestä. ST Pauls puolestaan tarjoilee voileipiä ja soppaa.

Tallinnalaisessa  puutalossa sijaitsevassa SAVOlaxissa katetaan pöytään savolaisia herkkuja.

Tukholmassa  Gamla Stanissa En Kopp Soup tarjoilee kuumaa soppaa ja kotona leivottua leipää.

Lähde: Ravintolapäivä - Heidi Uutela

Suosittu suomalainen blogi Pupulandia on myös kertonut ravintolapäivästä kirjoituksissaan. Näin hän kuvailee karnevaalia ”tse olen osallistunut kahteen Ravintolapäivään ja saanut sopuhintaan sellaisia herkkuja, että monissa oikeissakin ravintoloissa moiset jäävät haaveeksi. Koska tapahtuma on saavuttanut huikean suosion, kannattaa varautua jonotteluun ja pahimmassa tapauksessa siihenkin, että useista ravintoloista ruoat tulevat loppumaan kesken. Suosittelen kuitenkin tsekkaamaan vähintään ravintolan tai pari, koska omat kokemukset Ravintolapäivästä ovat olleet todella hyviä!”

 • Jan

  I’d love it if there was an English translation. I like to know what the food is in this post

  • Elisabeth Heinrichs

   You can choose the language for this blog in the upper right corner :)

   -The Visit Helsinki Team-

 • Evelin

  Hei, kiitos hyvästä artikkelista! Lisäisittekö vielä kuvaajien nimet kuvien yhteyteen. Kiitos!