Seikkailua yläilmoissa Seikkailupuisto Zippyssä
Emmi Kallio heinäkuu 16, 2015

Edessäni on puuhaloista rakennettu este. Seison pienellä alustalla, joka on rakennettu puurungon ympärille noin viitisen metriä maasta ylöspäin. Yritän miettiä miten parhaiten pääsisin seuraavan puurungon luo. Syvän hengenvedon jälkeen otan askeleen kohti tuntematonta.

Viime vuosien aikana Helsinkiin ja sen lähiympäristöön on rantautunut monta seikkailupuistoa ja Seikkailupuisto Zippy on uusin lisäys alueen tarjontaan. Puisto sijaitsee aivan Talihallin vieressä Huopalahdessa. Zippyssä on yhdeksän eritasoista rataa ja sopii näin ollen kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille. Alle 140 cm lapset pääsevät seikkailemaan Lastenmaan radoille kun taas isommat lapset ja aikuiset voivat haastaa itsensä kahdella vihreällä, sinisellä, punaisella tai mustalla radalla. Seikkailuun kannattaa varata säänmukaiset vaatteet, joissa pystyy liikkumaan vaivatta sekä tukevat kengät.

Valmiina seikkailuun. Kuva: Anne Relander.
Valmiina seikkailuun. Kuva: Anne Relander.

Ennen radoille pääsyä Zippyn henkilökunta opastaa seikkailijoita ratojen ja turvajärjestelmän käytössä ja jokaisen seikkailijan on käytävä läpi harjoitusrata ennen oikeille radoille pääsyä. Harjoittelu on tarpeellinen koska turvajärjestelmän käyttö voi aluksi olla vähän haastavaa, mutta kun juonesta saa kiinni olokin muuttuu varmemmaksi.

Vihreä rata. Kuva: Anne Relander.
Vihreä rata. Kuva: Anne Relander.

Alkuopastuksen jälkeen ryhmämme siirtyy vihreille radoille. Kiinnitän itseni vaijeriin ja seikkailu voi alkaa! Joka radalla on erilaisia esteitä ja liukuja jotka tulee selvittää edetäkseen radalla. Vihreät radat ovat helppoja tai melko helppoja, sininen on vaikeudeltaan keskitasoa, punainen vaikea ja musta erittäin vaikea. Vaikka vihreät radat ovat helpoimmasta päästä näihinkin ratoihin pitää keskittyä ja käyttää koko kehoa etenemiseen. Hauskinta seikkailussa on juurikin se, että koko keho saa hyvän treenin samalla kun on hauskaa. Tunnen itseni voittajaksi kun olen läpäissyt toisen vihreän radan.

Yläilmoissa. Kuva: Anne Relander.
Yläilmoissa. Kuva: Anne Relander.

Siirryn seuraavaan, siniseen, rataan. Kiipeän ylös ja muutaman minuutin päästä olen kuin toisessa maailmassa. Yksi Zippyn valteista on se, että radat levittäytyvät metsään isolle alueelle. Parin esteen jälkeen olen yksin puiden keskellä. Etenen tasaiseen tahtiin ja huomaan, että rata todellakin on vaikeudeltaan haastavampi kuin edellinen, mutta rakastan sitä. Liu’un, kiipeän ja vedän itseäni eteenpäin puusta puuhun. Välillä pysähdyn kuuntelemaan lintujen laulua ja pyyhkimään otsalta hikeä, joka pakostakin pyrkii esille. Juuri kuin ajattelen etten ole nähnyt ketään pitkään aikaan yksi Zippyn työntekijöistä ajelee ohi potkupyörällä. Henkilökunta kiertää ratoja tasaisin väliajoin tarkistamassa, että seikkailijoilla on kaikki hyvin ja kannustamassa tai auttamassa heitä jos tarve vaatii. Tunnen oloni turvatuksi vaikka muuten olen tiettävästi yksin radalla. Kun olen suorittanut viimeisin esteen Zippyn iloinen henkilökunta on alhaalla katsomassa että pääsen hyvin alas.

Puiden ympäröimänä. Kuva: Anne Relander.
Puiden ympäröimänä. Kuva: Anne Relander.

Tällä kertaa aika ei riittänyt punaiselle ja mustalle radalle, mutta yksi asia on varma: menen ehdottomasti takaisin kesän aikana valloittaakseni myös nämä!

Seikkailupuisto Zippy, Huopalahdentie 28, www.zippy.fi

Muista myös nämä seikkailupuistot pääkaupunkiseudulla:

– Seikkailupuisto Korkee, Mustikkamaanpolku 2, www.korkee.fi

– Seikkailupuisto Huippu, Veräjäpellonkatu 17 (Leppävaaran Urheilupuisto),
www.seikkailupuistohuippu.fi