Sirkus tuli kaupunkiin – Sirkus Finlandia
Guest Blogger marraskuu 27, 2015

Olen aina pitänyt perjantai-illoista kaupungissa, niissä on jotain maagisen odottavaa. Kun hämärä laskeutuu, kaupunki jotenkin valmistautuu ottamaan viikonlopun ja ihmiset vastaan, eikä tämäkään perjantai tehnyt poikkeusta. Suuntasimme nimittäin perheen kanssa Kaisanimen puistoon Sirkus Finlandiaan auringon laskiessa. Jo kaukaa näkyi upeasti valaistu, lämmitetty teltta ja ihmismassojen jännittynyt kuhina. Kukaan meistä ei ole ollut aikaisemmin näin suuressa, ihan oikeassa sirkuksessa. Käynnit ovat jäänet ihan muutamaan ja huomattavasti pienempiin sirkuksiin.

Meihin jokaiseen teki vaikutuksen suuren maailman tyyliin, viimeisen päälle puettu henkilökunta ja ystävälliset hymyt. Kuva: Elisa Clarén
Meihin jokaiseen teki vaikutuksen suuren maailman tyyliin, viimeisen päälle puettu henkilökunta ja ystävälliset hymyt. Kuva: Elisa Clarén

Sirkusalue oli jaettu useampiin osiin ja päästäkseen alueelle, tuli kulkea ensin lipunmyynnin ja portinvartijan ohi. Meihin jokaiseen teki vaikutuksen suuren maailman tyyliin, viimeisen päälle puettu henkilökunta ja ystävälliset hymyt. Musiikki soi taustalla ja ilmassa tuoksui hattara, sekä popcorn.

Seuraavat wow –efektit saivat aikaan paikannäyttäjät, sekä huomio elävästä musiikista. Esiripun yläpuolella viritti soittimiaan orkesteri. Oli hauska seurata esitysten aikana, kuinka saumattomasti ne oli hiottu yhteen orkesterin kanssa.

Sain heti alkumetreillä kyselyitä, että millainen näytös oli? Oliko edes eläimiä ja oliko samanlainen kuin edellisenä vuonna? Jälkimmäiseen en tietenkään osaa vastata, mutta itse esityksestä meidän perheellä on vain positiivisia kommentteja.3,5 –vuotiaskin jaksoi katsoa kaksituntisen ohjelman lähes hievahtamatta popcornin kanssa, väliajalla ihmeteltiin taskulamppujen valokiiloja katsomon alla. Siellä nimittäin henkilökunta etsi ja keräsi mahdollisia pudonneita tavaroita.

Leonid Beljakov. Kuva: Elisa Clarén
Leonid Beljakov. Kuva: Elisa Clarén
Monastyrsky. Kuva: Elisa Clarén
Monastyrsky. Kuva: Elisa Clarén
Astronauts & Ingo Stiebner. Kuva: Elisa Clarén
Astronauts & Ingo Stiebner. Kuva: Elisa Clarén

Jokainen ohjelmanumero oli toinen toistaan erikoisempi ja innovatiivisempi. Pojille löytyi rockia ja hurja pomppujoukko, tytöille taas hevosia, koiria ja jopa merileijonia! Me aikuiset sen sijaan ihmettelimme muun muassa astronauttien kykyä hidastaa liikkeitään, kuin todella olisivat olleet painottomassa tilassa.

Yleisössä oli paljon perheitä ja lapset olikin huomioitu hyvin. Henkilökunta jakoi esimerkiksi korokkeita niitä tarvitseville. Uskoisin, että vielä keskivaiheilta perheen pienimmätkin näkisivät esityksen, mutta ihan kauimmaiselle riville en lähtisi. Ja ehdottomasti suosittelen aitiota, mikäli kokemukseen haluaa todella panostaa. Siitä kun saattaa päästä jopa mukaan esitykseen.

Tältä vuodelta kaikki näytökset ovat jo nähty ja viimeisimmät olivatkin loppuunmyytyjä, eikä kaikki Sirkus Finlandia ystävät valitettavasti päässeet mukaan. Ensi vuosi tule myyntiin maaliskuussa 2016, kannattaa siis merkitä se jo kalenteriin.

Kirjoittanut Elisa Clarén.

Lue lisää vieraskynä Elisasta