Syksyllä juodaan paikallista #heldrinks
Guest Blogger joulukuu 3, 2015

Syksyn viileiden iltojen ollessa jo täällä, esittelen kolme vuodenaikaan erinomaisesti sopivaa helsinkiläistä toimijaa. Kaikki nämä toimijat rikastuttavat omilla tuotteillaan paikallista ruokakulttuuria ja tuovat piristystä pimenevään syksyyn. Toimijoita yhdistää nestepitoinen tuote sekä intohimo omaan tekemiseen. Tuotteiden takana on mielenkiintoisia henkilöitä ja tarinoita, joista haluan teille kertoa.

Powaun kylmäpuristetut mehut ovat rantautuneet katukuvaan ryminällä kuluneen vuoden aikana. Kuva: Markus Veikkolainen
Powaun kylmäpuristetut mehut ovat rantautuneet katukuvaan ryminällä kuluneen vuoden aikana. Kuva: Markus Veikkolainen

Powau – The Power of Juice

Flunssakauden ollessa käynnissä on hienoa huomata, että luonnollinen lääke löytyy läheltä. Powaun kylmäpuristetut mehut ovat rantautuneet katukuvaan ryminällä kuluneen vuoden aikana. Alkunsa Powau sai parin vuoden takaa Ravintolapäivästä, missä mehuja testattiin onnistuneesti. Sen jälkeen kahden tarmokkaan daamin Elison ja Anna-Kaisan mehuyritys on näkynyt sekä pyörien päällä tapahtumissa, että useissa kahviloissa.

Tuntuu, että monet paikalliset ovat jo kokeilleet Powaun mehupaastoa. Paastolla tai ei, mehut piristävät päivää kuin päivää ja antavat todellisen vitamiinipommin. Powaulla on neljä erimakuista mehua valikoimissa ja raaka-aineet ovat lähituottajilta. Luomuraaka-aineita pyritään myös hyödyntämään mahdollisimman paljon. Kaverukset ovat esimerkillisiä yrittäjiä, joita ohjaa intohimo omaan tekemiseen. Voit törmätä näihin daameihin vaikka aamutuimaan kotikahvilasi edustalla, minne he ovat henkilökohtaisesti toimittamassa mehulähetystä fillarillaan. Ekologista, eikö vain?

Powau, jälleenmyyjät mm. Hymy Raw Food Cafe, Katariinankatu 1, Anton&Anton, Mariankatu 18 ja SIS.DELI + CAFE, Kalevankatu 4, powau.com
@powau #powau

 

Helsingin tuorein mikropanimouutuus The Browery on ehtinyt jo valloittaa monien paikallisten sydämen personallisella oluellaan. Kuva: Jani Osmo
Helsingin tuorein mikropanimouutuus The Browery on ehtinyt jo valloittaa monien paikallisten sydämen personallisella oluellaan. Kuva: Jani Osmo

The Browery Helsinki – Why Not?

Helsingin tuorein mikropanimouutuus The Browery on ehtinyt jo valloittaa monien paikallisten sydämen personallisella oluellaan. Kuten nimikin enteilee, panimon taustalla on ”veljeksistä” koostuva ruokaa, juomaa ja tapahtumia tuottava Five Points Brothers. The Browery julkistettiin yleisölle elokuussa #heleatsmenu-tapahtumassa, missä heidän oluttaan maisteltiin ensimmäisen kerran testiympäristön ulkopuolella. Ensimmäiset rajalliset erät vietiin lähes käsistä paikallisissa olutravintoloissa. The Broweryn ensimmäistä olutta aprikoosista saisonia on kuvailtu hedelmäiseksi ja raikkaaksi.

Oluesta vastaa ”veljeksistä” Juha Teerimäki, jonka tinkimätön asenne luo vankan pohjan panimon toiminnalle. Juhalle on tärkeää hyödyntää paikallisia raaka-aineita ja makuja oluen valmistuksessa. Kehitteillä on yllättäviä oluita, mutta perinteisempiäkin makuja on luvassa, kuten mm. ruista ja puolukkaa. Yhä useampi helsinkiläinen pääsee tämän syksyn aikana maistamaan The Broweryn oluita, joten kannattaa laittaa panimo seurantaan.

The Browery Helsinki, jälleenmyyjät mm. Bryggeri Helsinki, Sofiankatu 2, facebook.com/thebroweryhelsinki
@broweryhelsinki #broweryhelsinki

 

Lauri ja Samuli GLC:n takana ovat antaneet valtavan panoksen helsinkiläisen kahvikulttuurin kehittämiseksi. Kuva: Markus Veikkolainen
Lauri ja Samuli GLC:n takana ovat antaneet valtavan panoksen helsinkiläisen kahvikulttuurin kehittämiseksi. Kuva: Markus Veikkolainen

Good Life Coffee – Avoid Bad Life

Suomi on kahvimaa ja pelkästään syksyä ajatellessa kahvinhimo yltyy. Kahvikulttuuri on kehittynyt Helsingissä huomattavasti muutaman vuoden aikana. Perusmokan keittämisen sijaan helsinkiläisten makunystyröitä on hemmoteltu useampien paikallisten kahvipaahtimoiden toimesta ja makumaailmakin on vähitellen tummunut.

Paikallisia kahvipaahtimoita edustaa tällä kertaa Good Life Coffee heidän takuuvarman laatunsa, asenteensa ja tyylinsä vuoksi. Lauri ja Samuli GLC:n takana ovat antaneet valtavan panoksen helsinkiläisen kahvikulttuurin kehittämiseksi. Heidän kahviaan on saatavilla jo lähes ympäri maailman ja viimeisimpänä heidän kahvinsa tuli saataville paikallisessa kahvilassa Torontossa, Kanadassa. Laatu näkyy, tuoksuu, huokuu ja maistuu näiden poikien tuotoksista aina kahvin mausta pakkausdesigniin. GLC osallistuu marraskuussa the Nordic Roasters 2015 –kilpailuun Kööpenhaminassa, missä 10 pohjoismaista paahtimoa kisaavat keskenään.

Laurin ja Samulin kahvia saa muun muassa heidän tukikohdastaan Helsingin Kallion Good Life Coffee -kahvilasta. Sieltä saa kahvia myös mukaan kotiin. GLC on esimerkillinen paikallinen kahvila, koska saatavilla on myös muita paikallisia tuotteita, kuten Goodio Goodsin raakasuklaita.

Good Life Coffee, Kolmas Linja 17, goodlifecoffee.fi
@goodlifecoffeehki #goodlifecoffeehki

Kirjoittanut Markus Veikkolainen.

Lue lisää vieraskynä Markuksesta