Taste of Helsingin TOP 4 annokset
Guest Blogger heinäkuu 16, 2015

Kesän herkullisin ja samalla myös ruokapiireissä varmasti odotetuin vuosittainen festivaali alkoi 11.6. Kansalaispuistossa, Musiikkitalon, Kiasman ja Sanomatalon välittömässä läheisyydessä. Suuri osa tapahtuman ravintoloista löytyvät ympäri vuoden Helsingistä, joten kun tapahtumassa kiinnostuu jostain tietystä ravintolasta, sen voi käydä kokemassa milloin vain!

Taste of Helsinki. Kuva: Heidi Kjellman
Taste of Helsinki. Kuva: Heidi Kjellman

Taste of Helsinki –gourmetruokafestivaali järjestettiin tänä vuonna neljännen kerran, ja mukana oli 10 suomalaista huippuravintolaa ympäri Suomen. Kunkin ravintolan listalla oli kolmesta neljään annosta, ja yhteensä maisteluannoksia on festivaaleilla 35 kappaletta, eli maisteltavaa riitti!

Festareille tarvitaan pääsylippu, jonka voi hankkia etukäteen esimerkiksi Tiketistä tai paikan päältä lippuluukulta. Alueella ruoka-annokset ja juomat maksetaan ”markoilla”, joita voi vaihtaa muun muassa paikan päällä Taste of Helsinki -pankissa. Markoilla maksaminen helpottaa ja nopeuttaa ruokateltoissa ostosten tekoa.

Ruokapuolen lisäksi alueelta löytyy viiniteltta sekä ylellinen samppanjabaari. Istumapaikkoja ja pieniä ruokapöytiä alueella on runsaasti. Kuva: Heidi Kjellman
Ruokapuolen lisäksi alueelta löytyy viiniteltta sekä ylellinen samppanjabaari. Istumapaikkoja ja pieniä ruokapöytiä alueella on runsaasti. Kuva: Heidi Kjellman

Etukäteen odotin erityisesti Kaskiksen ja Brödin luomuksia, mutta mielestäni päivän annos löytyikin hieman yllättäen ravintola Pastorin listalta.

Kuva: Heidi Kjellman
Kuva: Heidi Kjellman

Ensimmäisen festivaalipäivän päätteeksi listasin viisi suosikkiannostani, jotka ovat ehdottomasti maistamisen arvoisia.

1) Paras annos oli ravintola Ragun jälkiruoka: Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä

Ragun jälkiruoka. Kuva: Heidi Kjellman
Ragun jälkiruoka. Kuva: Heidi Kjellman

2) Paras pääruoka löytyi Pastorin listalta: Tamarindilla glaseerattua vasikanposkea mausteisen kvinoasalaatin kera

Pastorin pääruoka. Kuva: Heidi Kjellman
Pastorin pääruoka. Kuva: Heidi Kjellman

3) Maistelin useampaa lohiannosta, ja selkeästi parhaimmaksi valikoitui ravintola Brödin kokonaisuus: ”Poltettua” lohta, perunaa, kermaviiliä ja mallasleipää

Brödin lohiannos. Kuva: Heidi Kjellman
Brödin lohiannos. Kuva: Heidi Kjellman

4) Edellä mainitun ravintolan menulta löytyi myös tämä kaunokainen: Savustettu härkätartar, lehtipersiljamajoneesia ja ketunleipää

Brödin härkätartar. Kuva: Heidi Kjellman
Brödin härkätartar. Kuva: Heidi Kjellman

Oikeastaan tapahtuma kiteyttämään Helsingin kesän parhaat puolet minikoossa: hyvää ruokaa, juomaa, auringonpaistetta sekä iloista välitöntä tunnelmaa keskellä kauneinta kaupunkia. Tästä on hyvä fesarikesän alkaa!

Kirjoittanut Heidi Kjellman.

Lue lisää vieraskynä Heidistä