Top 5 teinien Helsinki
Mari Somero helmikuu 12, 2016

Matkailuneuvonnasta kysellään etenkin näin kevään korvilla vinkkejä paikoista joita nuorille kannattaisi Helsingissä esitellä. Ja vielä tarkemmin teini-ikäisille, jotka eivät enää kiinnostu koko perheen tarjonnasta mutta jotka ikänsä puolesta eivät vielä ole aikuisiakaan. Siksipä päätin kysyä apua asiantuntijoilta eli kahdelta 16-vuotiaalta jotka vierailivat luonani Helsingissä muutama kuukausi sitten.

Teinien top 5 maalla, merellä ja ilmassa:

 

Let them free

 

Helsinki saattaa tuntua isolta mutta oikeasti täällä on helppoa ja turvallista liikkua. Google Mapsin ja muiden sovellusten avulla teinit uskaltaa hyvin päästää liikkumaan kaupungissa omin päin. Keskustan nähtävyydet ja shoppailupaikat ovat kävelymatkan etäisyydellä toisistaan ja julkisilla oppii nopeasti liikkumaan. Päivälippu julkisiin maksaa alle 17-vuotiailta 4 € ja se kannattaa hankkia jos vuorokauden sisään tulee ajeltua busseilla, ratikoilla, junalla, metrolla tai Suomenlinnan lautalla kolme kertaa tai enemmän.

 

Suomenlinna. Kuva: Helmi Somero
Suomenlinna. Kuva: Helmi Somero
Suomenlinna kameran kanssa

 

Lautalla Suomenlinnaan ja siellä pari tuntia kameran kanssa niin johan on sisältöä someen jaettavaksi! Suomenlinna on elämys mihin aikaan vuodesta tahansa. Kiinnostavimmat spotit voi kiertää mobiilisovelluksen reittiä seuraten ja samalla puolivahingossa oppia vähän lisää Suokin ja Helsingin historiasta.

 

Uspenski & Finnair Sky Wheel. Kuva: Helmi Somero
Uspenski & Finnair Sky Wheel. Kuva: Helmi Somero
Helsinki yläilmoista

 

Vieraitteni Helsinki-suosikeihin lukeutui pistäytyminen Olympiastadionin tornissa. Stadionin ollessa nyt remontissa, näkee Helsingin myös Finnair Sky Wheelin kyydistä ja kesäaikaan Linnanmäen Panorama-tornista. Maisemia kannattaa lähteä katsomaan myös Jätkäsaareen, missä Verkkokaupan näköalatasanteella voi bongata myös MiG-21BIS-hävittäjän. Verkkokauppa ja sen tietokone- ja konsolimuseo ovat muutenkin must-kohde etenkin kundeille.

Olympiastadion avataan yleisölle jälleen 2019.

 

Linnanmaki Olympiastadionin tornista nähtynä. Kuva: Helmi Somero
Linnanmäki Olympiastadionin tornista nähtynä. Kuva: Helmi Somero
Linnanmäki – klassikko

 

Vieraitani harmitti pikkaisen kun Lintsi ei ole talviaikaan auki. Mutta onhan nyt hyvä syy tulla takaisin Helsinkiin kesäaikaan!

 

Brändejä ja eettisiä valintoja

 

Etenkin pääkaupunkiseudun ulkopuolelta ja pienistä kaupungeista tulevat nuoret käyttävät mielellään aikaan kaupoissa kiertelyyn ja kahviloissa hengailuun. Monille nuorille tytöille Victoria’s Secretin Forumin liike tuoksu- ja kosmetiikkatarjontansa tähden sekä Starbuck’s Akateemisen kirjakaupan vieressä ovat myös to do -listalla. Omat vieraanikin kiertelivät Aleksanterinkadulla sekä Forumissa löytäen sieltä suosikkivaatekauppansa H&M:n ja MonkinJäähallin kirppis runsaine valikoimineen oli tytöille uusi ja innostava tuttavuus ja itse suosittelisin vierailukohteeksi myös Konepajan Brunoa tai muita Helsingin kirpputoreja. Ja tyttöjen mukaan shoppailla jaksaa kun hakee Ruohonjuuresta luomusuklaata välipalaksi!

 

Mitä sinä suosittelisit Helsingissä vieraileville teineille?