Top 5 viehättävät sisustusliikkeet Helsingissä
Riitta Kokkonen marraskuu 12, 2015

Minusta on ihanaa kierrellä pienissä sisustusliikkeissä, olinpa sitten kotikaupungissani Helsingissä tai matkoilla maailmalla! Vaikka hakusessa ei sillä hetkellä välttämättä olisikaan mitään erityistä, liikkeistä tarttuu kuitenkin aina mukaan ideoita ja aihioita, joita voin myöhemmin hyödyntää oman kotini sisustuksessa.

Matkailijan on harvemmin mahdollista tehdä suuria huonekalujen tapaisia sisustusostoksia, ellei matkalle nyt ole sattumalta lähdetty oman peräkärryn kanssa. (Kas siinäpä idea!) Onneksi kaupungissa on kuitenkin lukemattomia viehättäviä putiikkeja, joista voi löytää pienempiä matkamuistoiksikin sopivia sisustusesineitä. Mutta – mikäli eteen kuitenkin sattuu tulemaan juuri se tuoli tai valaisin, joka täytyy ehdottomasti saada mukaan, kannattaa aina tiedustella toimitusmahdollisuutta!

Itse matkustaessani pyrin yleensä parhaani mukaan välttämään perinteistä, pientä matkamuistotilpehööriä ja valitsemaan kotiin vietäväksi ja tuliaisiksi enemmänkin käytännöllisiä paikallisten suunnittelijoiden ja käsityöläisten tekemiä tuotteita – tuotteita, joita tiedän myöhemmin käyttäväni ja jotka vielä vuosia matkan jälkeenkin muistuttavat kaupungista tai kohteesta, josta ne on joskus ostettu.

Kokosinkin nyt yhteen muutaman oman suosikkini helsinkiläisten putiikkien joukosta, joista voi helposti löytää myös matkalaukkuun mahtuvia sisustustuliaisia, ja joita maineikkaasta muotoilukaupungistamme kelpaa viedä mukanaan kotiin!

momono

 

Momono

Annankadulla, keskellä Design-korttelia sijaitsevan Momonon valikoima on kiehtova yhdistelmä modernia designia ja vintagea – taidetta, muotoilua ja sisustustuotteita. Momono on yksi lempiliikkeistäni mitä tulee valikoimaan ja putiikin tunnelmaan! Pienen liikkeen hyllyt notkuvat käyttöesineitä ja lahjaideoita, ja Momonosta löydät myös poikkeuksellisen laajan valikoiman vintage lasiesineitä useilta tunnetuilta suomalaisilta suunnittelijoilta. Itse hurahdan aina jo pelkästään värikkäisiin Desicon käsintehtyihin kynttilöihin, kauniisiin muistikirjoihin ja kortteihin.. niitä ei kai voi olla koskaan liikaa!

Momono, Annankatu 12, www.momono.fi

 

momono

momono

momono

momono

momono

 

armasdesign

 

Armas Design

Armakseen on syytä suunnata kun hakusessa on modernit, selkeälinjaiset huonekalut ja sisustustuotteet, kuten vaikkapa herkät, puuvillaiset käsinvalmistetut Paris au mois D’aoûtin valaisimet (kuvassa alla) tai tanskalaisen Muuton tuotteet, joita liikkeessä onkin runsas valikoima. Lisäksi Armas Designilta löytyy myös mainio valikoima Tom Dixonin tai Hayn pieniä sisustusesineitä. Tom Dixonin kuparinväristä kynttilälyhtyä en pysty iltojen hämärtyessä enää kauaa vastustamaan!

Armas Design, Vuorimiehenkatu 16, www.armasdesign.fi

 

armasdesign

armasdesign

armasdesign

porehelsinkiPore Helsinki

Värikkyyttä ja leikkisiä elementtejä sisustukseen tarjoaa Pore! Ja tähän pieneen liikkeeseen on helppoa jäädä koukkuun! Poreesta löytyy kaupungin laajin tanskalaisen Ferm Livingin tuotevalikoima, johon kuuluu mm. tyynyjä, pyyhkeitä, kynttilälyhtyjä, valaisimia ja paljon tuotteita erityisesti lapsille. Aavistelen, että nämä värikkäät tekstiilit saattaisivat olla juuri oikea mauste sisustukseen juuri nyt kun marraskuun pimeys on hiljalleen vallannut Helsingin kadut ja kulmat! Poreen valikoimasta löytyy myös asusteita useilta suomalaisilta merkeiltä, kuten laadukkaat Lumin laukut, päähineitä Costolta ja kierrätysmateriaaleista, vanhoista haarukoista ja veitsistä valmistettuja koruja Kahvelikorulta.

Pore Helsinki Shop, Korkeavuorenkatu 3, www.porehelsinki.fi

 

porehelsinki

porehelsinki

porehelsinki

porehelsinki

 

olkkari

Olkkari

Olkkari on itsessään enemmän kuin hyvä syy vierailla ihanassa Kruununhaan kaupunginosassa! Ja sehän tosiasiassa sijaitseekin vain parin korttelin päässä Senaatintorista. Olkkarin laajasta tuotevalikoimasta löytyy niin uusia designtuotteita kuin käytettyjä, yksilöllisiä huonekaluja. Liikkeen uniikki sijainti rakennuksen kivijalassa, hiukan katutason alapuolella, on osa Olkkarin viehätystä, ja silmäillessä valtavaa tuotteiden määrää joka puolella upeaa, holvimaista tilaa, saattaa tuntea itsensä aarteenetsijäksi! Samassa tilassa toimii myös Kruunukirppu, käytettyjä lastenvaatteita ja -leluja myyvä myymälä.

Olkkari, Mariankatu 12, Olkkari on Facebook

 

olkkari

olkkari

olkkari

olkkari

olkkari

 

cillas

Cilla’s

Välillä kannattaa kivojen sisustusliikkeiden perässä suunnistaa myös keskustan ulkopuolelle! Alppilassa, kätevästi 2/3 -ratikkareitin varrella ja aivan Linnanmäen vieressä sijaitseva Cilla’s on ehdottomasti yksi näistä! Cilla’s on enemmänkin lifestyle-liike, jonka harkittu ja kokonaisuutena eheä valikoima sisältää niin astioita, keittiövälineitä, tekstiilejä ja sisustusjulisteita kuin myös koruja ja valikoiman pieniä herkkuja kuten erilaisia tee- ja kahvilaatuja. Useat tuotteista ovat pohjoismaista alkuperää, kuten Skandinaviskin tuoksukynttilät, BeckSöndergaardin asusteet tai ruotsalaisen Wiho Designin hauskat julisteet. Cilla’sin omaa tuotantoa ovat kotimaassa valmistetut, biohajoavat ja kasvipohjaiset pesuaineet, joissa tuoksuvat erilaiset aromaattiset, hienostuneet tuoksut.

Cilla’s, Viipurinkatu 8, www.cillas.fi

 

cillas

cillas

cillas

cillas

cillas

cillas

Kaikki kuvat: Riitta Kokkonen