Treffi Pub & Bistro: sunnuntaibrunssi
Guest Blogger tammikuu 29, 2016

Itä-Helsingin hypetetyin ravintola on tällä hetkellä epäilemättä metroaseman kupeessa sijaitseva Treffi Pub & Bistro. Kävin tutustumassa heidän à la carte -tarjontaan muutama kuukausi sitten, joka osoittautui napakympiksi. Seuraavaksi kokeiluun päätyi Treffin sunnuntaibrunssi, jota on tarjoiltu viime vuoden maaliskuusta lähtien. 

Treffi Pub & Bistro sijaitsee Herttoniemen metroaseman välittömässä läheisyydessä. Toisin sanoen sinne matkustaa metrolla keskustasta alle kymmenessä minuutissa. Kuva: Heidi Kjellman
Treffi Pub & Bistro sijaitsee Herttoniemen metroaseman välittömässä läheisyydessä. Toisin sanoen sinne matkustaa metrolla keskustasta alle kymmenessä minuutissa. Kuva: Heidi Kjellman

Brunssin teema ja tarjoama vaihtuu viikottain. Miltä kuullostaisi brunssi Lähi-idän tai Italian makumaastossa? Toisaalta ranskalainen maalaisbrunssikin houkuttelee, ja sen vastapainoksi löytyy myös tuhdimpi street food- kokonaisuus. Treffin brunssit ovat varsin suosittuja, ja keskimäärin sunnuntaibrunssilla käy parisensataa henkeä. Tulevan ystävänpäivän brunssi täyttyi varauksista jo tammikuun alussa, vaikkei menua oltu edes vielä julkaistu. Mikäli siis halajat Herttoniemeen herkuttelemaan, tee pöytävaraus ajoissa!

Sunnuntaibrunssi on klo 11-15, ja kustantaa 25€. 4-12 vuotiaat lapset syövät puoleen hintaan. Kuva: Heidi Kjellman
Sunnuntaibrunssi on klo 11-15, ja kustantaa 25€. 4-12 vuotiaat lapset syövät puoleen hintaan. Kuva: Heidi Kjellman

Viime sunnuntaina tarjolla oli italialainen brunssikokonaisuus, joka sekään ei pettänyt odotuksiani. Menu piti sisällään mm. focacciaa eri levitteiden kera, häränhäntäkeittoa (nam!), antipastokasviksia, rucola-fenkolisalaattia, pastramilohta sekä klassista vitello tonnatoa. Pääruokapuolelta löytyi härkää, pestomarinoitua puikulaperunaa sekä marsalakastiketta.

Alkupalapöydästä suosikikseni nousi maustettu lohipastrami chiliaiolilla. Kuva: Heidi Kjellman
Alkupalapöydästä suosikikseni nousi maustettu lohipastrami chiliaiolilla. Kuva: Heidi Kjellman
Vitello tonnato, eli marinoitu vasikanpaisti tonnikalakastikkeella on herkkua. Annoksen viimeisteli friteeratut kaprikset. Kuva: Heidi Kjellman
Kuva: Heidi Kjellman
Tuoretta focacciaa yrttituorejuuston ja tapenaden kera. Kuva: Heidi Kjellman
Tuoretta focacciaa yrttituorejuuston ja tapenaden kera. Kuva: Heidi Kjellman
Pääruokapuolella oli tarjolla laadukasta ja mureaa Black Angus härkää ”saltimbocca”. Termi ”saltimbocca” tulee italian sanoista saltare eli ”hypätä” ja bocca eli ”suu”. Ruoka siis  hyppää suuhun, mikä kertoo sen herkullisuudesta. Kuva: Heidi Kjellman
Pääruokapuolella oli tarjolla laadukasta ja mureaa Black Angus härkää ”saltimbocca”.
Termi ”saltimbocca” tulee italian sanoista saltare eli ”hypätä” ja bocca eli ”suu”. Ruoka siis hyppää suuhun, mikä kertoo sen herkullisuudesta. Kuva: Heidi Kjellman
Härän lisukkeena toimi pestomarinoitu puikulaperuna marsalakastikkeen kera. Kuva: Heidi Kjellman
Härän lisukkeena toimi pestomarinoitu puikulaperuna marsalakastikkeen kera. Kuva: Heidi Kjellman

Useimmiten brunssit ovat valtaosin aamiaispainotteisia, ja mielestäni Treffin vaihtuvat teemat tuovat mukavaa vaihtelua myös tältä osin Helsingin brunssitarjoamaan. Kävin viime vuoden puolella testaamassa myös rennon rouhean street food -brunssin sekä astetta fiinimmän itsenäisyyspäivän brunssin. Molemmat kokonaisuudet toimivat oikein kivasti, mutta jälkkärifriikin makeahammasta saattaa jäädä kolottamaan – makeiden herkkujen osuus jää brunssista riippuen hieman pienemmälle huomiolle tarjoilupöydässä.

Jälkkäripöydässä oli makeiden vaihtoehtojen lisäksi juustoja ja tomaattihilloketta. Kuva: Heidi Kjellman
Jälkkäripöydässä oli makeiden vaihtoehtojen lisäksi juustoja ja tomaattihilloketta. Kuva: Heidi Kjellman
Tiramisu kuuluu italialaiseen teemaan, tietysti. Kuva: Heidi Kjellman
Tiramisu kuuluu italialaiseen teemaan, tietysti. Kuva: Heidi Kjellman
Suoranaisena lakritsifriikkinä suosikikseni nousi luonnollisesti lakritsipannacotta. Proseccomarinoidut hedelmät olivat raikas lisä jälkkäripöytään. Kuva: Heidi Kjellman
Suoranaisena lakritsifriikkinä suosikikseni nousi luonnollisesti lakritsipannacotta. Proseccomarinoidut hedelmät olivat raikas lisä jälkkäripöytään. Kuva: Heidi Kjellman
Treffi on paikkana olohuonemaisen rento ja helposti lähestyttävä.  Ravintolasta löytyy myös ajanvietteeksi vino pino erilaisia pelejä. Kuva: Heidi Kjellman
Treffi on paikkana olohuonemaisen rento ja helposti lähestyttävä. Ravintolasta löytyy myös ajanvietteeksi vino pino erilaisia pelejä. Kuva: Heidi Kjellman
Kuva: Heidi Kjellman
Kuva: Heidi Kjellman

Ainiin, ja vinkkinä vielä, että kabinettiin saa varattua yksityisbrunssin 12-18 henkilölle. Treffi ei ole yhtään hassumpi paikka esimerkiksi juhlien viettämiseen kaveriporukan kesken. Suosittelen brunssia lämpimästi, ja kehotan myös tutustumaan paikan à la carte- tarjontaan, joka on huippuhyvä.

Kirjoittanut Heidi Kjellman.

Lue lisää vieraskynä Heidistä