URB starttaa lauantaina
Kaisa Luukannel heinäkuu 26, 2012
Ulkoveistos Surfing the Apocalypse.
URB 12 -festivaali on tuonut Kiasman pihalle skeitattavan ulkoveistoksen, jonka nimi on Surfing the Apocalypse. Kuva: Anu Pynnönen.

 

Kiasma-teatterin vuosittainen urbaania nykykulttuuria vaaliva URB-festari järjestetään tänä vuonna 28.7.–5.8. Reilun viikon mittaisessa festivaalissa nähdään taas nuorten tekijöiden kaupunkikulttuuriin liittyviä teoksia.

Avajaisissa päästetään katutanssijat irti esiintymislavan, skeitattavan veistoksen ja skeittirampin yhdistelmälle, jonka nimi on Surfing the Apocalypse. Ohjelmassa on myös nuorten tekijöiden open stage (ilmoittautuminen ennakkoon). Avajaisia vietetään lauantaina 28.7. kello 15–17.

Skeittiteema jatkuu heti sunnuntaina. Skateistan-elokuva esittelee kaksi skeittaavaa avustustyöntekijää sotaisassa Kabulissa. He huomaavat, että lautailu mahdollistaa lapsille irtautumisen katujengeistä, kerjäämisestä ja arkipäivän ahdingoista. Elokuva sunnuntaina kello 15 Kiasma-teatterissa. Elokuva on englanniksi. Liput: 8–6 euroa. Katso esimakua Skateistan-elokuvasta:

 

Festivaalin kolmena viimeisenä päivänä on tilaisuus kokea Jalkapallo-ooppera Kiasma-teatterissa. Belgian Gentistä kotoisin oleva esitys nähdään nyt ensimmäistä kertaa kotikaupunkinsa ulkopuolella. Liput 10–15 euroa. Katso esimakua Jalkapallo-oopperasta:

 

Lisäksi URB 12 tarjoaa graffitiseminaaria, kuvataidenäyttelyä, erilaisia esityksiä, työpajaa, tanssia, maailmanpoliittista kaupunkikävelyä, kuvataidekurssia ja katutaideprojektia. Tapahtumapaikkoina ovat Kiasma ja Stoa Helsingissä sekä Villa Arttu Hyvinkäällä.

Katso URBin sivuilta koko ohjelma, lippujen hinnat ja lisätiedot tapahtumista.

Kaisa Luukannel