Uudenmaankatu muuntautumassa Helsingin viralliseksi muotikaduksi!
Riitta Kokkonen huhtikuu 3, 2012

Helsingin vilkkaan Design Districtin sydämessä sijaitseva Uudenmaankatu on viime vuosien aikana vetänyt puoleensa useita ihastuttavia designliikkeitä. Katu tunnetaan ennen kaikkea suomalaista muotia, erikoismerkkejä ja uniikkia käsityötä myyvistä muodikkaista liikkeistään.

Lähde: IVANAhelsinki

Suomalaisen muodin menestystarina IvanaHelsinki oli yksi ensimmäisistä Uudenmaankadulle kotiutuneista suomalaisista muotimerkeistä. Merkin on perustanut vuonna 1998 Helsinkiläissyntyinen suunnittelija Paola Suhonen ja sen slaavilaishenkiset mallistot ovat heti perustamisestaan lähtien niittäneet suosiota. IvanaHelsinki on vähitellen kasvanut kansainväliseksi taide-, muoti- ja elokuvabrändiksi, joka hienostuneesti yhdistelee slaavilaista melankoliaa ja  skandinaavista muotoilua. Ivana Helsinki on tehnyt historiaa olemalla sekä ensimmäinen pohjoismaalainen yritys Pariisin muotiviikkojen päänäytöksessä vuonna 2008 että ensimmäinen suomalainen yritys New Yorkin muotiviikoilla vuonna 2010.

IvanaHelsingin KevätKesä 2012 -mallisto ’Indian Summer’ muodostuu pääasiassa mekoista, tunikoista ja intiaanihenkisistä kuoseista. Tulenpunaiset, laivastonsiniset ja ruosteenoranssit värisävyt täydentävät malliston alkuperäisamerikkalaista henkeä!

IVANAhelsinki, Uudenmaankatu 15

Lähde: Miun

Miun Shopista löydät suunnittelija Ilona Hyötyläisen romanttisen selkeälinjaiset mallistot. Liike myy Miun-merkin omaa täysin Suomessa valmistettua mallistoa. Vaatteiden lisäksi liikkeessä on myynnissä myös uniikkikoruja ja keraamisia veistoksia. Kevät/Kesä 2012 -sesonkia varten Hyötyläinen on suunnitellut mallistollisen helppoja, kevyitä vaatteita ja runsaasti mekkoja. Mallisto sisältää lukuisia painokuvioita graafisista mustavalkoisista printeistä herkkiin kukkakuoseihin, mutta myös yksivärisiä mielenkiintoisilla laskoksilla muotoiltuja vaatteita. Kannattaa piipahtaa liikkeeseen tutustumaan!

Miun, Uudenmaankatu 14

Lähde: R/H

R/H eli suunnittelijakaksikko Riiheläinen/Hernesniemi on myös löytänyt pysyvän paikan omalle liikkeelleen Uudenmaankadun varrelta. Merkki tarjoaa naisellisia linjoja ja värikkäitä painokuvioita, valmistettuna laadukkaista materiaaleista kuten silkki, bambu ja nahka. Rakkaudesta ja aurinkoisista kesäpäivistä inspiraationsa saanut Kevät/Kesä 2012 –mallisto ”I will stay by you side now and forever” on täynnä vaaleita, nostalgisia sinisen, lilan ja vihreän pastellisävyjä. Syksyllä 2011 R/H sai arvostetun ”Vuoden tulokas 2011” palkinnon Suomen Elle Style Awards –gaalassa.

R/H, Uudenmaankatu 14

Lähde: SOFiNAH Muoti: Month of Sundays

Viimeisin tulokas Uudenmaankadun muotiliikkeiden joukossa on lifestyle-liike SOFiNAH, jonka valikoimaan kuuluvat niin vaatteet, asusteet, kengät kuin vartalotuotteet. Liikkeen hyllyiltä voit löytää mm. Camilla Mikaman, 2OR+ by YAT’n, Month of Sundays’n ja Camilla Norrbackin tuotteita. Yrityksen pyrkimyksenä on edelleen lisätä uusia laadukkaita ja eettisiä tuotteita suunnittelevia merkkejä liikkeen valikoimaan.

SOFiNAH, Uudenmaankatu 17

Lähde: Anna Ruohonen

 

Anna Ruohonen Concept Store myy ranskalaistuneen suunnittelijan omaa naisten ja miesten vaatemallistoa. Vaatteet tehdään tilaustyönä ja valmistetaan laadukkaista materiaaleista Ruohosen omassa studiossa Pariisissa. Merkin mallistot seuraavat perinteisen suomalaisen muotoilun jalanjälkiä arkkitehtoonisten linjojen, tarkkaan harkittujen leikkausten ja yksinkertaisuuden nimissä. Ruohosen filosofia näkyy ennen kaikkea Black Classics –malliston ajattomissa  tuotteissa. White Label taas on sesongeittain vaihtuva mallisto.

Anna Ruohonen Concept Store, Uudenmaankatu 4-6 G, 2. sisäpiha

Lähde: Limbo

Uudenmaankadun ja Annankadun kulmassa sijaitseva Limbo on yksi Helsingin katumuodin pioneereja, jonka raikkaat ja yllätykselliset mallistot koostuvat laadukkaasti valmistetuista naisten vaatteista ja asusteista. Limbo on nauttinut muodin parrasvaloista koko viisitoista vuotisen olemassaolonsa ajan! Kaksikerroksinen liike tarjoaa 20 itsenäisen suunnittelijan yksilöllistä muotia.

Limbo Boutique, Annankatu 13

Lähde: Nopsa Travels

 

Myös Marimekko on avannut uuden liikkeen Design Districtin sydämeen! Marikioski tarjoaa uniikin valikoiman merkin uutuustuotteita ja kioski onkin täydellinen paikka löytää vastustamattoman hauskoja matkamuistoja tai tarvikkeita juuri matkaa varten. Muista tutustua myös Marimekon World Design Capital -vuotta varten suunnittelemiin Helsinki-kuosisiin tuotteisiin!

Marikioski, Uudenmaankatu 13

Lähde: Design Forum Shop Muoti: KaksiTvå

 

 

Muoti valtaa kevään ajaksi myös Design Forum Finlandin! Maaliskuun lopusta toukokuun loppuun Design Forum Shopissa esittäytyy useita vaatemerkkejä omissa shop-in-shopeissa: Jenni Alava, Antti Asplund, Gilles&Dada, KaksiTvå, Poola Kataryna, Meshku, Mirkka Metsola, Month of Sundays, Kirsi Nisonen, No Philosophy, Anna Ruohonen, Hanna Sarén ja Tyra Therman! Muista siis matkalla Uudenmaankadulle pistäytyä myös Erottajakadulla!

Design Forum Shop, Erottajankatu 7