Uusi valokuvagalleria Laboratory avautunut Erottajalle WDC-hankkeena vuodeksi 2012
Riitta Kokkonen maaliskuu 3, 2012
Kuva: Martin Parr

Helsinkiläinen Viewmasters -valokuva-agentuuri avasi Laboratory -gallerian Erottajalle 10. helmikuuta. Viewmastersin kuratoima galleria tarjoaa yleisölleen näyttelyitä ja kokemuksia Helsingin World Design Capital -vuoden ajan. Laboratorylla on Erottajalla kahdessa kerroksessa 200 metriä tilaa valokuva- ja videotaidenäyttelyiden ohella tapahtumille, joita ei perinteisesti gallerioissa totuttu näkemään.

”Toteutamme  Laboratoryssa unelmaamme taidevalokuvan ja yritysmaailman läheisemmästä suhteesta, jossa kumpikin tasa-arvoisesti nauttii toisistaan. Yleisön on helppo tulla mukaan kolmen kimppaan, sillä Laboratory houkuttelee mutkattomuudellaan ja välittömyydellään”, kertoo Viewmastersin luova johtaja Heli Mäenpää. ”Laboratoryssa annetaan tilaa kokeiluille ja erilaiset ainekset sekoittuvat keskenään luodakseen ennalta-arvaamattomia näyttelyitä, tapahtumia sekä kohtaamisia”, Mäenpää sanoo.

Laboratoryn jatkuvasti kehittyvässä ja muotoutuvassa näyttelyohjelmassa esitellään suomalaisia ja kansainvälisiä tekijöitä. Avajaisnäyttely Think of Finland esittelee arvostetun brittivalokuvaaja Martin Parrin ainutlaatuisia Suomi-kuvia 8.4.2012 saakka. Parrin näyttely esittelee ennennäkemättömän kuvasarjan kansainvälisesti arvostetulta dokumenttivalokuvaajalta ja Magnum-kuvatoimiston jäseneltä. Parr tallensi elokuussa 2011 suomalaisia ja suomalaista elämäntapaa Helsingistä Ouluun, ja matkalla syntyneet kuvat näyttävät meidät kaunistelematta, mutta lämmöllä ja lempeydellä.

”Suomi on kiehtonut minua siitä asti kun työskentelin professorina Taideteollisessa Korkeakoulussa 90-luvun alussa, joten oli hienoa saada mahdollisuus palata kameran kanssa ja kuvata uusia töitä”, Parr kertoo. ”Suomalaiset ovat ihastuttavan kummallista kansaa, joten halusin näyttää tätä kummallisuutta sekä tutkia perinteiden ja nykyajan välistä jännitettä.”

Näyttelyn yhteydessä on esillä Making of -video Parrin kuvausmatkasta Suomessa. Laboratoryn näyttelyohjelmaan ja tapahtumiin voi tutustua gallerian nettisivuilla osoitteessa www.laboratory.fi

Galleriatilan yhteydessä sijaitsevassa pienessä My o My -liikkeen shopissa on myynnissä valikoima designtuotteita ja kirjoja.

Laboratory. Erottajankatu 9 B (sisäpiha). Avoinna ti-su 11-18.