Välimäen Midhill tarjoaa korkeatasoisia mutta rentoja amerikkalaisia herkkuja aamusta iltaan uudistetussa Citykäytävässä
Elisabeth Heinrichs heinäkuu 18, 2013

Englanninkielinen käännös Välimäestä, eli Midhill, on Hans Välimäen uusin ravintola Helsingin ydinkeskustassa. Suuren suosion saanut ravintola aloitti Linnanmäellä ja nyt siirtynyt keskeisemmälle paikalle voidakseen palvella suurempaa kävijämäärää. Vilkas Citykäytävä, josta on nopeasti tullut yksi Helsingin mielenkiintoisimmista ruokapaikoista, on saanut uuden lisäyksen Midhill-ravintolan muodossa. Ravintola kuvailee itseään hampurilaisravintolana ja uudenlaisena amerikkalaisena ruokapaikkana.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Ensivaikutelma paikasta on rento: vihdoin Citykäytävää päin olevat ikkunat ovat avattu ja paikka kutsuu ohikulkijoita sisään avaruudellaan.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Ravintolassa on kaksi kerrosta, josta alakerta edustaa nopeata syömistä kun taas pitkän ruokailun nautiskelijoille on varattu ravintolan yläkerta. Molemmissa kerroksissa baaritiski jakkaroineen toimii tilan keskipisteenä.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Alakerrassa sisustus on astetta rennompi kuin yläkerrassa. Katutasossa Midhillissä on mm. valkoiset seinäkaakelilaatat, kivilattia ja hurjia villisianpäitä. Huomio siirtyy kuitenkin nopeasti valtavaan papupeltitölkkivalaisimeen, joka tukee paikan leppoisaa tunnelmaa. Hauska yksityiskohta on alakerran raffi graffitiseinä, joka kertoo Citykäytävän historiasta.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Citykäytävä on mielenkiintoinen osa Helsingin keskustaa. City-kortteli on palvellut kauppapaikkana jo 1900-luvun alusta lähtien. Citycenterin liikekorttelissa eri vuosikymmeninä palvelleet ravintolat ja kaupat elävät edelleen helsinkiläisten muistoissa. Tätä historiaa ei halutakaan häivyttää. Elämänmakuinen rosoisuus on osa uudistuvan kauppakeskuksen ominta henkeä nyt ja tulevaisuudessa. Sama koskee myös Citykäytävää. City-käytävä on yksi Helsingin vilkkaimmista ja tunnetuimmista kauppapaikoista, jonka historia ulottuu 1800-luvun loppupuolelle.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Kun siirrytään yläkertaan, ensimmäiseksi huomaa upean tykkinäytöksen, joka pyörii portaikossa ja hyödyntää portaikon valkoisia kaakelilaattoja taustanaan. Seuraavaksi törmää peltitölkkiseinään, joka mielestäni jatkaa samaa letkeätä tunnelmaa kuin alakerta.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Astetta ehkä tyylikkäämpi ja tunnelmallisempi yläkerta yhdistää ketjuverhoseiniä valkolaattaseiniin. Lattiassa yhdistyy puu ja kivi. Ikkunoista aukeaa urbaani näkymä uudistettua Citycenteria päin.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Kun itse kävin Midhillissä, kokeilin brunssimenuta. Omiksi suosikeiksi muodostuivat pannukakut (9€) sekä Day After Repair Kit (13€).

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Midhillissä on paljon hauskoja yksityiskohtia, esim. diner -tyyliset menut ja omalaatuiset kalusteet ja astiat.

Kuva: Elisabeth Heinrichs
Kuva: Elisabeth Heinrichs

Ravintola tarjoaa paljon harvinaisia kansainvälisiä herkkuja ja aukiolot mahdollistavat monenlaista syömistä. Paikka tarjoaakin aamiaista, lounasta, brunssia ja illallista.

Midhill City
Citykäytävä
Midhillin Facebook-sivu