Valoa ja hyvää mieltä Vuosaari Weekendissä
Mari Somero joulukuu 14, 2015

Olen menettänyt sydämeni Itä-Helsingille. Jos minulta kysytään, on Vuosaari uusi musta; tämän hetken kuumin kaupunginosa stadissa. On meri ja hiekkarantoja, metsää, palveluita, hotelli luonnon helmassa ja jopa viiden tähden leirintäalue.

Rastila

Vuosaarelaiset haluavat toivottaa helsinkiläiset muista kaupunginosista sekä matkailijat tervetulleiksi tutustumaan alueen tarjontaan ja ovatkin perustaneet Visit Vuosaari -matkailuhankkeen tarkoitusta edistämään. Viime viikonloppuna 11.-13.12. järjestetty Visit Vuosaari Weekend Valon Juhla tarjoili valo- ja jouluelämyksiä koko perheelle ja haastoi paikalliset valaisemaan Vuosaaren omilla jouluvaloillaan.

Viikonlopun ohjelmassa oli uintia kynttilän valossa UH & FIXin urheiluhallissa, jouluherkuttelua ravintola Rantapuistossa ja ravintola Lähiössä, Rastilan leirintäalueen joulutapahtuma, Valon neito sekä jo perinteeksi muodostunut Vuosaaren joulupolku. Oli siis mistä valita! Ilmojen suosiessa päätimme käyttää viikonlopun ulkoiluun ja käydä lauantaina katsastamassa Rastilan tarjontaa ja sunnuntaina totta kai joulupolkua.

Rastila

Rastilassa kurkistimme ensimmäisenä Tonttupajaan. Ja kukas siellä istuikaan ellei itse Joulupukki! Seuralaiseni ei kuitenkaan ollut halukas pukkia tervehtimään vaan piparin koristelu (ja syöminen) taisi olla mielessä päällimmäisenä.

Rastila

Minä ihastelin jo käytöstä poistetuihin leirintämökkeihin rakennettuja Jarmo Valtasen ITE-henkisiä valoteoksia, joista etenkin teos nimeltä Kursk sai pysähtymään.

Rastila

Valtosen teokset ovat nähtävillä Rastilassa myös tulevana viikonloppuna 19.-20.12. jos kaipaat hengähdyshetkeä jouluaskareista.

Jos valoteokset olivat kaksivuotiaalle hieman liian jänniä niin seuraava aktiviteetti tyhjensi kyllä pajatson lapsen osalta.

Rastila

Tapahtuman parasta antia olivat siis lapsen mielestä mönkijä ja muut koneet joilla sai itse ajella (paikallaan) ja joita sai ihailla työntouhussa. Menin jo sekaisin laskuissa kuinka monta kertaa mönkkärin selkään piti päästä.

Tapahtumassa kuultiin myös joululauluja ja rantasaunalla olisi ollut mahdollisuus saunoa ja pulahtaa mereen. Hämärän tullen sytytettiin ison kuusen jouluvalot aitan kupeeseen.

DSC_0209

 

Sunnuntaina suunnattiin Uutelaan. Kahvila Kampelan uutteran yrittäjän Riina Dursunin toimesta jo neljännen kerran järjestetty tapahtuma sai tänäkin vuonna tuhansittain lapsia ja lapsenmielisiä seikkailemaan kynttilöin valaistulla luontopolulla.

Joulupolku

Olen kiertänyt luontopolun kymmeniä kertoja, enkä ikinä kyllästy sen maisemiin. Nyt kynttilämeri sekä tehtävärastit toivat uusia elämyksiä polun varteen.

Reilun parin kilometrin mittaiselle polulle mahtui monta erilaista temppurataa ja tehtävärastia joita järjestämään oli kutsuttu vuosaarelaisia yrityksiä ja yhteisöjä. Hurjimmasta päästä olivat värikuulaseen testaus ja kanoottimäenlasku, söpöimpiä taas alpakat sekä koirat, jotka kisasivat pukukisassa.

Joulupolku

Stadin ammattiopiston opiskelijoiden seikkailuradalla arvuuteltiin kuka viekas metsänelävä olikaan kähveltänyt tonttujen joululahjat.

Joulupolku

 

Joulupolku

Reitin varrella otettiin myös autokisaa ja tutustuttiin hälytysajoneuvoihin mm. Vuosaaren VPK:n johdolla.

Joulupolku

Polulla pääsi laskemaan lampaita ja hiljentymään jouluseimen äärellä Vuosaaren seurakunnan koristamalla rastilla.

Joulupolku

Joulupolku

Joulupolku soveltuu hyvin kaikenikäisten ja kaikenkarvaisten kierrettäväksi. Tapahtumarasteilta löytyi kivoja tehtäviä ja tarjouksia myös vanhemmille, ja ilman lasta tai koiraakin tapahtumaan voi lähteä reippailemaan. Luontopolun vaikeakulkuisimpia osuuksia oli helpotettu pitkospuilla joten lastenvaunuillakin reitin pääsi kiertämään.

Joulupolulla tehdään myös hyvää; esimerkiksi Urheilukalastajien somassa joulutuvassa sai jättää joulutervehdyksensä vuosaarelaisvanhuksille.

Joulupolku

Uutela on kauneimmillaan aina. Lue Mariannen ulkoiluvinkit Uutelaan ja Kallahteen täältä.

Tämän jutun kaikki kuvat otti Mari Somero.