Valokeilassa Muotiliikkeet – Arela
Riitta Kokkonen tammikuu 19, 2015

ArelaUusia muotiliikkeitä putkahtelee eri puolille vilkasta Punavuoren kaupunginosaa tämän tästä, mutta ellei satu asumaan alueella, kuule liikkeistä tutuilta tai satu lukemaan vaikkapa blogikirjoitusta aiheesta (!), moni näistä piipahtamisen arvoisista liikkeistä saattaa jäädä unohduksiin. Niinpä päätinkin ottaa tehtäväkseni esitellä pienen sarjan alueen uusista ja mielenkiintoisista tulokkaista! Ensimmäisenä vuorossa on pieni liike Uudenmaankadulla, jossa olin ollut aikeissa käydä jo pidemmän aikaa. Fredrikinkadun ostoskatua kävellessä ei tarvitse astua montaakaan askelta sivuun kun osuukin jo viehättävään Arelan myymälään.

Arela on suomalainen vaatemerkki, jonka on perustanut Arelan perhe – sisarukset Anni ja Viivi, sekä heidän äitinsä, tekstiilitaiteilija Maija Arela. Merkki aloitti perheyrityksenä Tampereella, jossa ensimmäinen liike perustettiin vuonna 2010. Uusin liike Uudenmaankadulla taas näki päivänvalon joulukuussa 2013.

Arela on mekka erityisesti ylellisen pehmeitä, laadukkaita ja selkeälinjaisia perusneuleita etsiville. Astuessa sisään Uudenmaankadun liikkeeseen, vastassa on kokoelma ajattomia, minimalistisia kashmirneuleita monissa talvisen herkullisissa väreissä – neulepuseroita, neuletakkeja, huiveja, pipoja ja asusteita. Näin talvisydämellä kashmirneuleisiin kietoutuminen kuulostaa täydelliseltä ja kesän mallistoon sisältyy luonnollisesti myös vaatteita kevyemmistä materiaaleista, kuten puuvillaiset t-paidat, joita on saatavilla liikkeestä myös ympäri vuoden. Pehmeät, ylelliset neuleet ovat oiva  lisä joka tytön vaatekaappiin, mutta myös pojat ovat löytäneet tiensä Arelan liikkeeseen. Vai mitä tuumaatte pehmeistä asusteista kuten neulepipoista ja –huiveista vaikkapa lahjana poikaystävälle, miehelle tai isälle?

Omien tuotteiden lisäksi Arelan valikoimaan kuuluu myös pieni kenkävalikoima ekologisista ja laadukkaista materiaaleistaan tunnetulta suunnittelija Terhi Pölkiltä, valikoima hajuvesiä pieneltä Portlandilaiselta OLO-tuoksumerkiltä sekä kauniita keraamisia wish box –rasioita.

Arela

Arela

Arela

Arela

Arela

Valokuvat: Riitta Kokkonen

Arela Store
Uudenmaankatu 26
Ma-pe 11–18, la 11–16
Puh. 010 239 8689

Asutko Helsingin ulkopuolella? Tutustu Arelan verkkosivuihin ja online-myymälään täällä http://arelastudio.com/shop