Vieraskynähaastattelu: Hanna Kärppä
Elisabeth Heinrichs maaliskuu 10, 2016

Kerro itsestäsi parilla lauseella. Mitä teet, mistä pidät, mitä harrastat?

Olen 24-vuotias toimittaja, Helsinki -bloggaaja ja kaupunkikulttuurin ystävä. Vapaa-aikani vietän mieluiten Helsingin suloisimpia pikkukahviloita ja herkullisimpia brunsseja koluten tai ulkomailla matkustellen. Tykkään etenkin kaupunkilomista: kesällä aion reissata New Yorkiin ja Miamiin.

Kuvan toimittanut Hanna Kärppä.
Kuvan toimittanut Hanna Kärppä.

Jos olisit helsinkiläinen paikka, mikä olisit?

Liuskaluoto. Saarella yhdistyvät hyvä ruoka, musiikki, ystävät ja meri, siis kesäinen Helsinki parhaimmillaan. Mahtavan ravintola Skifferin liuska-pitsat vievät kielen mennessään. Ehdottomasti yksi lempipaikoistani Helsingissä!

 

Miten kuvailisit suhteesi Helsinkiin, miten päädyit kaupunkiin?

Helsinki on ollut minulle aina kuin New York Sinkkuelämää -sarjan Carrielle: en haluaisi kuvitella elämääni missään muualla. Tulin aluksi kaupunkiin opiskelijana, ja nykyään työskentelen Helsingissä. Vaikka asun tällä hetkellä Espoossa, käyn joka päivä Helsingissä ja siksi olenkin sydämeltäni helsinkiläinen.

 

Mikä on Helsingissä parasta?

Meri. Olen aina rakastanut merta, ja viettänyt lapsena paljon aikaa kesämökillämme saaristossa meren rannalla. Siksi tuntuukin ihanalta, että saan asua yhä lähellä merta. Meri tuo sydämeeni aina lämpimiä tunteita: aurinkoista iloa ja vapaudentunteen.

 

Jos voisit näyttää Helsingissä viisi paikkaa matkailijalle, mitkä nämä paikat olisivat ja miksi?

Kuten edellisen vastauksen perusteella arvata saattaa, veisin vieraani meren rantaan: piknikille Suomenlinnaan tai Lonnan saarelle, brunssille Birgitta Hernesaareen sekä katselemaan elokuvaa ja nauttimaan skumpasta legendaariselle Mattolaiturille. Lisäksi haluaisin esitellä hänelle Helsinkiä yläilmoista hotelli Tornin kattoterassilta ja käydä kiertelemässä putiikkeja sekä kahviloita tyylikkäässä Punavuoressa. Kesäaikaan olisi hauskaa piipahtaa myös Teurastamolla ja Flow-festareilla.

 

Kuvittele, että voisit aikakapselin kautta kirjoittaa viestin tulevaisuuden Helsingille, minkä viestin haluaisit välittää kaupungille?

Panostakaa entistä voimakkaammin kaupunkikulttuuriin! Antakaa kahviloille ja ravintoloille mahdollisuus avata terasseja ja pitää oviaan auki entistä pidempään. Helsingillä o vielä paljon kehitettävää ulkona syömisen kulttuurin nostattamisessa.

Lue lisää vieraskynä Hannasta