Vietä kesäinen viikko tutustuen Helsingin kesäisiin ravintoloihin ja kahviloihin!
Elisabeth Heinrichs kesäkuu 16, 2011
Lähde: Seurasaarisäätiö

Kesä-aikaan kaupungin ravintola- ja kahvilatarjonta kasvaa niin paljon, että voi tutustua uusiin paikkoihin joka päivä. Eri vaihtoehtojen kokeileminen onkin hyvä keino löytää se oma tietty suosikkipaikka!

Viikon voi aloittaa luonnon helmassa josta löytyy myös ripaus maaseutumiljöötä. Ravintola Seurasaari tarjoaa kauniin ulkoilmamuseo- ja saariympäristön lisäksi historiallisen tunnelman. Ravintolalla on yli 120 vuotta pitkä historia ja tarjoaa suomalaista ruokaa ja ilmapiiriä ainutlaatuisessa rakennuksessa. Ravintola on auki päivittäin klo 11–20. Pääsalista on upea merinäköala. Ravintolalla on oma kahvila joka on auki arkipäivisin klo 11-21, lauantaisin klo 10-19 sekä sunnuntaisin klo 10-20.

Kohtuuhintainen mutta yhä historiallinen lounas löytyy ravintola Violasta, ympäristöstä joka saa sinut heti lomatunnelmaan. Ravintolan ympäristöstä löytyy yhdeltä puolelta meri ja toiselta kasvitieteellinen puutarha, mikä sen parempaa? Ravintola itse sijaitsee puisessa empire tyylisessä kartanossa joka on rakennettu vuonna 1823. Rakennus siirrettiin alkuperäisessä muodossaan Punavuoresta Kaisaniemeen vuonna 1991. Violaa voidaankin pitää kesähuvilana keskellä kaupunkia! Kesäravintola on auki arkipäivisin klo 10-17.

Viikon puolessavälissä on hyvä rauhoittua ja tutustua Helsingin trendikkäisiin mutta silti huolettomiin lounge terasseihin. Tänä vuonna terassit ovat kokeneet huomattavan muutoksen; ne ovat siirtyneet kaduilta sisäpihoille, melusta pois. Esimerkkejä näistä lounge tyyppisistä terasseista löytyvät ravintola Meccasta, Groteskista ja Olosta.

Lähde: ravintola Mecca

Ravintola Meccan Marrakesh Garden on teematerassi jossa voi aistia Tuhannen ja yhden yön marokkolaista henkeä. Sisäpihalle on katettu iso teltta josta löytyy värikkäitä tyynyjä, tunnelmakynttilöitä sekä erikoisherkkuja. Marokkolainen menu on myös saatavilla. Itse ravintola on tunnettu onnistuneesta tavastaan yhdistää designia ja ruokaa. Terassi on auki maanantaista lauantaihin klo 17-00. Mutta kiirehdi! Terassi on auki ainoastaan viikon ennen kun jää kuukauden pituiselle kesälomalle!

Samaan aikaan cross kitchen ravintola Groteskista löytyy kesän keidas keskellä kaupunkia. Sisäpihalla sijaitseva terassi on viihtyisä ja kodikas, ja vierailevat DJ:t sekä hyvä ruoka ja maukkaat drinkit tekevät ympäristöstä mieluisan. Terassi on auki maanantaisin klo 11.30-15, tiistaista perjantaihin klo 11.30-15 sekä 17-00. Lauantaisin paikkaan voi tutustua klo 17-00.

Ravintola Ololla, joka on erikoistunut pohjoismaalaiseen ruokaan ja jolle myönnettiin tänä vuonna Michelin tähti, on myös mielenkiintoinen ja mukavuutta rakastava terassi. Tunnelmallaan terassi tuo Helsinkiin tyylikkään urbaaniterassin jossa on häivähdys maaseutua mukana. Terassijuomien perustana toimii suomalainen kirkas, eli Koskenkorva, jota yhdistellään kauden tuoreisiin raaka-aineisiin.  Terassi on auki keskiviikosta lauantaihin klo 16-00.30.

Lähde: Kahvila Ihana

Seuraavan päivän voi myös viettää modernissa paikassa. Upeasta ja ainutlaatuisesta ympäristöstä löytää konttikahvila Ihanan. Kahvila Ihana on innovatiivinen ja uudenaikainen kohtaamispaikka Kalasataman alueella. Kahvilassa toimii myös pieni puoti. Alueelta löytyy kahvilan ja puodin lisäksi mielenkiintoisia nähtävyyksiä kuten 800 metriä pitkä graffiti-aita, Dodo ry:n kaupunkikasvimaa, koripallokenttä, auringonottopaikka, pop-up toimintaa, kävely-rantareitti ja skeittispotteja. Kalasatama on kiehtovassa muutosvaiheessa. Vuoteen 2035 mennessä sinne on tarkoitus rakentaa 17 000 ihmisen asuinalue ja alueen suunnitellaan tarjoavan silloin 10 000 ihmiselle työpaikkaa.

Lauantai-illan luonnosta ja karkeudesta riippuen voit valita kahden vaihtoehdon välillä saadaaksesi täydellisen sunnuntain. Niille joille lauantai osoittautui rankaksi, slow Sunday eli hidas sunnuntai voi olla paikallaan. Helsingin parveke merelle eli ravintola Saaristo järjestää kyseisiä teemasunnuntaibrunssejä läpi kesän klo 12-16.

Lähde: Mattolaituri

Niille taas jotka ovat olleet kilttejä lauantaina sparkling Sunday eli kuohuva sunnuntai sopii loistavasti. Kahvila Mattolaituri isännöi kyseisiä sunnuntaipäiviä läpi kesän. Kahvila on auki päivittäin klo 9-22.

Mikä näistä osoittautui sinun suosikiksi?