Voimistelu valtaa Helsingin!
Guest Blogger kesäkuu 8, 2015

Heinäkuun 12.-18.7. Helsingissä törmää väistämättä 21 000 kansainväliseen voimistelijaan, jotka kulkevat samanlaisissa asuissaan niin keskustan alueella, julkisissa kulkuvälineissä kuin lähiöissä eri puolilla kaupunkia ja pääkaupunkiseutua. Voimistelufestivaali Gymnaestrada tarjoaa iloa ja elämyksiä osallistujien lisäksi myös katsojille. Nämä eri-ikäiset voimistelijat ympäri maailman ovat tulleet esiintymään meille suomalaisille ja toisilleen. Iloinen fiilis tarttuu kaupunkilaisista voimistelijoihin ja toisin päin. Kesän paras festaritunnelma levittäytyy koko kaupunkiin!

Gymnaestrada Lausanne, 2011. Kuva: Volker Minkus / FIG
Gymnaestrada Lausanne, 2011. Kuva: Volker Minkus / FIG

Esityksiä on yhteensä yli 200 tuntia ja kirjo on valtava. On tanssia, ilma-akrobatiaa, telinevoimistelua, akrobatiavoimistelua kuin perinteistä suomalaista naisvoimisteluakin. Miten valita tästä hurjasta määrästä esityksiä?

Gymnaestrada Lausanne, 2011. Kuva: Volker Minkus / FIG
Gymnaestrada Lausanne, 2011. Kuva: Volker Minkus / FIG

Tässä minun viisi vinkkiäni:

1. Kaupunkilavat

Senaatintorilla, Paavo Nurmen kentällä Olympiastadionin edustalla ja Linnanmäen lavalla näet lyhyitä esityksiä peräjälkeen ma 13.7.-pe 17.7. klo 11-17.30. Lyhyessäkin ajassa pääset näkemään koko voimistelun kirjon ja tutustumaan eri maiden kulttuureihin. Esitykset ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Pysähdy vaikka nauttimaan jäätelöä Tuomiokirkon portaille ja nauttimaan samalla monipuolisista esityksistä!

2. Midnight Sun Special

Olympiastadionilla pääset kokemaan huikeiden massaesitysten parhaimmistoa valoisassa kesäillassa keskiviikkona 15.7. klo 21. Parhaimmillaan 2200 voimistelijaa valtaavat stadionin nurmen ja juoksuradat voimistellen yhdenaikaisesti. Perinteikkäällä olympiastadionilla jos missä, koet suuren urheilujuhlan tuntua.

3. Iltanäytökset

Näyttävät National Evening -voimistelugaalat huipentavat tapahtumapäivät upeisiin voimistelunäytöksiin Helsingin Jäähalliin, joita isännöivät eri maat eri iltoina. Iltanäytösten valoshowt ja huimat voimisteluesitykset tarjoavat ällistyttäviä kokemuksia ja ihastuttavia elämyksiä ilta toisensa jälkeen. Huimien temppujen ystävät nauttivat esim. Sveitsin näytöksestä ma 13.7.

4. Hallinäytökset

Messukeskuksen yhdeksän esiintymisareenaa tarjoavat maailmanympärysmatkan katsojille. Tunnissa pääset kiertämään lähes koko maapallon ympäri, päivän aikana useasti. Yhdeksässä eri hallissa toinen toisensa jälkeen pyörivät 10–15 minuutin hallinäytökset tuovat esiintymisalueille tarinoita, koreografioita, inspiraatiota ja elämyksiä koko perheelle. Näytökset pyörivät ma 13.7. – pe 17.7. klo 9-17.30.

5. Opi uutta!

Jokainen pääsee kokeilemaan omia voimistelutaitojaan ja oppimaan uutta! Töölön Kisahallissa opastetaan teline-, trampoliini- ja rytmisen voimistelun saloihin ma-pe klo 11-18. Alueelle on maksuton sisäänpääsy, ja osaavat ohjaajat antavat hyviä vinkkejä aina kuperkeikasta volttiin asti. Kaiken ikäisten kannattaa käydä testaamassa omia rajojaan Kisahallilla!

Gymnaestrada Lausanne, 2011. Kuva: Volker Minkus / FIG
Gymnaestrada Lausanne, 2011. Kuva: Volker Minkus / FIG

Koko tapahtuman tiedot löydät netistä www.wg-2015.comwww.gymnaestrada.fi, Facebookista, Twitteristä @wg_2015 ja Instagram @wg2015helsinki.

Kirjoittanut Saija Suominen.