WDC Helsinki 2012 näkyy Helsingin kahvilanäyttämöllä: case Ihana Kahvila
Elisabeth Heinrichs maaliskuu 27, 2012

Kuten aiemmassa blogitekstissä on kerrottu, World Design Capital Helsinki 2012 näkyy monella tavalla Helsingin katukuvassa. Mielenkiintoiset ja uudenlaiset kahvilat rikastuttavat kaupunkia, muun muassa Tiedekulman Ihana Kahvila.

Lähde: World Design Capital Helsinki 2012

Ihana Kahvilan matka Tiedekulman osaksi lähti siitä kun Tiedekulman ”äiti” Tanja Paananen kävi Kalasatamassa kahvilla ja sai yhden elämänsä parhaimmista kahveista. Tämän jälkeen hän soitti Ihana Kahvilan Sanni Jouhkille ja pyysi häntä mukaan pitämään Tiedekulman kahvilaa.

Ihana Kahvilasta saa kaikki kahvit, erikoiskahveista suodatinkahviin: ammattitaidolla ja sydämellä varustettuna! Pientä makeaa ja suolaista löytyy ruokapuolella. Tuotteissa suositaan reilua kauppaa ja luomua mahdollisuuksien mukaan.

Ihana Kahvila sopii mainiosti matkailijoille, tosin Tiedekulman luennoista valtaosa on suomeksi. Joitakin luentoja pidetään myös ruotsiksi ja englanniksi. Ohjelma löytyy tästä.

Lähde: Ihana Kahvila

Kesällä kahvila avaa ihanan terassin sekä Aleksanterinkadun seinässä on luukku josta saa kahvia suoraan kadulle vuoden ympäri!

Keskustan Ihana kahvila ei sinällään vaikuta Kalasataman kahvilatoimintaan, vaan siellä toiminta jatkuu kuten ennenkin tulevana kesänä.

Matkailuaamiaiset

Tämän viikon aikana designpääkaupunkivuodesta kiinnostuneet voivat tutustua ainutlaatuisella tavalla kyseiseen tilapäiseen kahvilaan kun WDC säätiö kutsuu muotoilusta kiinnostuneita matkailuaamiaistilaisuuksiin.

Tule kuulemaan mitä kaikkea designpääkaupungin kesään kuuluu. Kurkista kesäkulttuuriin, kohtaamispaikkoihin ja kokemuksiin. Matkailuaamiaiset järjestetään Tiedekulmassa, yhdessä Helsingin Yliopiston kanssa. Tiedekulma toimii Helsingin yliopiston sisältöjen elämyksellisenä kokemustilana ja uudenlaisena kaupunkilaisten ja yliopistolaisten kohtaamispaikkana.

Matkailuaamiainen on tarkoitettu asiakasrajapinnassa työskenteleville, uusia matkailuvinkkejä työssään aktiivisesti kaipaaville. Aamiaiselle mahtuu kerralla max 50 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaupunkilaiset on tervetulleita myös – kaupunkilaiset kun nykyään toimivat myös epävirallisina ”oppaina” kun matkailijat kyselevät minne mennä.

Valitse siis kalenteriisi sopivin aamu, ja vahvista osallistumisesi sähköpostitse milla.visuri@wdchelsinki2012.fi. Merkitsethän valitsemasi päivän selkeästi otsikkoon.

Missä? Tiedekulma, Aleksanterinkatu 7
Milloin? Keskiviikkona 28.3, torstaina 29, ja perjantaina 30.3.
Aamiaistarjoilu klo 8.00 alkaen. Ohjelma klo 8.15 ja tilaisuus päättyy klo 10.00.